عصر پیشرفت https://asr-pishraft.com طرحی برای بهره گیری از ظرفیت مردم در مسیر حل مسائل مناطق است. Thu, 27 Feb 2020 09:41:24 +0000 fa-IR hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.7 نخستین عهدواره ملی هفته پیشرفت در جزیره هرمز برگزار گردید https://asr-pishraft.com/%d9%87%d8%b3%d8%aa%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/%d9%86%d8%ae%d8%b3%d8%aa%db%8c%d9%86-%d8%b9%d9%87%d8%af%d9%88%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d9%85%d9%84%db%8c-%d9%87%d9%81%d8%aa%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa-%d8%af%d8%b1-%d8%ac%d8%b2%db%8c%d8%b1/ https://asr-pishraft.com/%d9%87%d8%b3%d8%aa%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/%d9%86%d8%ae%d8%b3%d8%aa%db%8c%d9%86-%d8%b9%d9%87%d8%af%d9%88%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d9%85%d9%84%db%8c-%d9%87%d9%81%d8%aa%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa-%d8%af%d8%b1-%d8%ac%d8%b2%db%8c%d8%b1/#respond Thu, 27 Feb 2020 08:38:23 +0000 https://asr-pishraft.com/?p=527     در سالروز صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، نخستین عهدواره ملی پیشرفت در جزیره هرمز برگزار شد. این عهدواره با حضور گروه‌های مختلف مردمی متشکل از مجموعه های موفق مردمی در ۱۰ گروه متشکل از آقایان و بانوان تشکیل شده و ضمن بررسی مفاهیم حوزه پیشرفت، تفاوت های پیشرفت و توسعه و پیامدهای …

نوشته نخستین عهدواره ملی هفته پیشرفت در جزیره هرمز برگزار گردید اولین بار در عصر پیشرفت. پدیدار شد.

]]>
 

 

در سالروز صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، نخستین عهدواره ملی پیشرفت در جزیره هرمز برگزار شد.
این عهدواره با حضور گروه‌های مختلف مردمی متشکل از مجموعه های موفق مردمی در ۱۰ گروه متشکل از آقایان و بانوان تشکیل شده و ضمن بررسی مفاهیم حوزه پیشرفت، تفاوت های پیشرفت و توسعه و پیامدهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی  فرهنگ توسعه مورد گفتگو قرار گرفت.
در نخستین عهدواره ملی پیشرفت با رویکرد نوآوری باز، سند توسعه منطقه ای جزیره هرمز مورد مطالعه موردی قرار گرفت و گروه های مختلف با رویکرد حل مسئله های مردمی به گفتگو با مردم، انجام مصاحبه های عمیق پرداختند و طی سه روز به بررسی نقاط قوت و ضعف سند توسعه جزیره، ارائه راهکارهای نوآورانه متکی بر ظرفیت های منطقه ای و توانایی های هسته های بومی پرداختند.
گروه های ۱۲گانه با ترکیبی متنوع از اعضاء در عرصه های مختلف پیشرفت کشور به فعالیت پرداختند و ایده های عملیاتی ارائه شده در جلسه اختتامیه با بررسی رویکردهای کسب وکاری، محیط زیستی و گردشگری با بهره گیری از پتانسیل های مردمی ارائه گردید.
در جلسه اختتامیه ایده های ارائه شده توسط تیم داوری متشکل از دکتر عسگری آزاد، دکتر عبدالملکی و دکتر درویش بررسی و با احتساب آرا کسب شده، گروه ها و طرح های برتر، انتخاب و به برگزیدگان جوایزی اهدا گردید.

در این عهدواره که به مدت سه روز در جزیره هرمز به طول انجامید گروه های مختلف هنری بومی محلی و الگو های موفق تفریح و نشاط در غالب برنامه های تلویزیونی و جُنگ های شبانه برای مردم جزیره به هنرنمایی پرداختند .

 

 

 

 

 

 

نوشته نخستین عهدواره ملی هفته پیشرفت در جزیره هرمز برگزار گردید اولین بار در عصر پیشرفت. پدیدار شد.

]]>
https://asr-pishraft.com/%d9%87%d8%b3%d8%aa%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/%d9%86%d8%ae%d8%b3%d8%aa%db%8c%d9%86-%d8%b9%d9%87%d8%af%d9%88%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d9%85%d9%84%db%8c-%d9%87%d9%81%d8%aa%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa-%d8%af%d8%b1-%d8%ac%d8%b2%db%8c%d8%b1/feed/ 0
جوان سازی و مردمی سازی حکمرانی https://asr-pishraft.com/%d8%b1%d8%a7%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/11/ https://asr-pishraft.com/%d8%b1%d8%a7%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/11/#comments Sat, 30 Nov 2019 13:38:37 +0000 https://asr-pishraft.com/?p=421 نشست هم اندیشی «در مسیر گام دوم از ایده تا عمل»، نخستین گفتگوی ملی جوانان در مسیر گام دوم انقلاب، عصر پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ با حضور نخبگان و چهره‌های مختلف فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد. کاشفی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در ابتدا گفت: نباید در …

نوشته جوان سازی و مردمی سازی حکمرانی اولین بار در عصر پیشرفت. پدیدار شد.

]]>
نشست هم اندیشی «در مسیر گام دوم از ایده تا عمل»، نخستین گفتگوی ملی جوانان در مسیر گام دوم انقلاب، عصر پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ با حضور نخبگان و چهره‌های مختلف فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد.

کاشفی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در ابتدا گفت: نباید در گام دوم به نهادهای دولتی دل بست. ما باید غیر دولتی و غیر حاکمیتی کار را جلو ببریم. تجربه نشان داده است که این چنین کارها، در بخش‌های دولتی جواب نمی‌دهد. ما در تشکیل بسیج مردمی عمل کردیم که موفق بودیم. ما مردم را جدی در کارهایمان نداریم.

نشست بیانیه گام دوم
دکتر حجت عبدالملکی

الله یاری؛ مدیر بنیاد بین المللی تمدن ولایی نیز درباره برنامه‌های این بنیاد توضیحاتی ارائه کرد و به الگوهای گام دوم اشاره کرد.

در ادامه حجت‌الاسلام حامد تقدیری رئیس مدارس علوم و معارف اسلامی صدرای ولایت گفت:گام دوم به موضوع تربیت و پرورش هم مربوط است. حضرت آقا نگاه فرا ملی دارند. اگر گام دوم درباره جوانان است، باید روی تربیت نوجوانان که جوانان آینده هستند، کار کرد.

نشست بیانیه گام دوم
دکتر روح الله ایزدخواه

ایزدخواه؛ کارشناس اقتصادی نیز در ادامه بیان کرد: ما از نسل اول و دوم انقلاب گله داریم؛ چراکه هر چه ما از رویکردها و مبانی انقلاب داریم، برای صدر انقلاب است. جهاد خودکفایی، جبهه فرهنگی دهه شصت و دیگر اتفاقات مفید اوایل انقلاب اسلامی، به یک‌باره نابود شدند. چرا راه‌های رفته انقلاب مسدود شد و به نسل‌های بعد نرسید. چرا جهاد سازندگی موتورش خوابید؟ چرا نهضت سواد آموزی تبدیل به یک سازمان بروکرات شد؟ این‌ها نهادهای موفقی بودند. این ریل‌ها چرا تعطیل شد؟ جوان نیاز به عرصه دارد. هیچ جوانی از داخل خانه و کتابخانه جهادی نمی‌شود. میدان و عرصه را از جوانان گرفتیم. باید این عرصه‌ها زنده شود. بحث میدان دادن به جوانان پست دولتی دادن به آن‌ها نیست؛ ورود جوانان به کارهای اجرایی مد نظر است.

زمانیان؛ استاد دانشگاه نیز در ادامه به لزوم تغییر ساختارهای فرهنگی و ادغام آن‌ها اشاره کرد.

بیات؛ دانشجوی دکتری نیزگفت: ما باید ارتباط را با مردم توسعه دهیم. اگر جوان گرایی رفتن راه گذشتگان باشد، دردی دوا نمی‌شود. باید در جوان گرایی میدان جدید و جهان بینی داشته باشیم. ما برای ساخت اقتصاد نیاز به رشد نداریم؛ بلکه جهش حلال مشکلات است. برای تمدن اقتصادی نیازمند نگاه بنیادی به نگرش‌های دانش بنیان هستیم‌.

نشست بیانیه گام دوم
مجموعه سرچشمه

شریعت مدار؛ استاد دانشگاه نیز درباره گام دوم اظهار کرد: باید توجه ویژه ای در بحث‌های فرهنگی به بانوان شود، چراکه آن‌ها فرهنگ ساز هستند. در بحث تعلیم و تربیت ما همچنان در حال گفتمان گام دوم هستیم، در حالی که هنوز فعالیت عملی انجام نشده است‌.

در ادامه چند تن از جوانان به بیان انتقادات و پیشنهادهای خود پرداختند.

حسینی استاد دانشگاه در ادامه اظهار کرد: باید بستر بسیج را احیا کنیم. اقدام و عمل بدون ساختار امکان ناپذیر است. امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب ساختار بسیج را تشکیل و توسعه دادند.

نشست بیانه گام دوم
دکتر جلیل محبی

حجت‌الاسلام و المسلمین جلیل محبی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز گفت: کشور ما کشوری با نظام حقوقی فرانسوی است؛ چه درست چه غلط؛ در این نظام عمل نمی‌شود، مگر با داشتن دست خط. نمی‌شود در فضا حرف زد. چرا دستورات رهبری اجرا نمی‌شود؟ چون دستورات در سلسله مراتب قوانین و مقررات کشور اجرایی قرار نمی‌گیرد. هر پروژه و ایده‌ای لازم است که پیوست قانون مقررات داشته باشد. تا زمانی که این مسئله به سند اجرایی در نیاید انجام نمی‌شود. مسئله این است که ایران نظام حقوقی فرانسوی دارد. آنچه در عمل اجرا می‌شود آئین نامه است و قانون و منویات رهبری نیست. ما روی هوا حرف می‌زنیم.  FATF میتوانست مبتنی بر چهارچوب انقلاب اسلامی باشد. باید روی هوا حرف زدن را کنار بگذاریم.

فریدالدین حداد عادل نیز در ادامه گفت: نظام تربیتی بیانیه گام دوم نیاز به ایجاد امکانات برای طراحی و عملیاتی کردن این بیانیه دارد.

حجت‌الاسلام و المسلمین عزت زمانی مدیرکل تبلیغات اسلامی قم نیز اظهار کرد: «وقتی خدمت استادی جهت ارائه طرح ترویج فرهنگ کتابخوانی رسیدیم، ایشان به ما فرمودند، بهترین طرح این است که بروید کتابخانه و خودتان کتاب بخوانید. من معتقدم درباره گام دوم انقلاب، باید من و دیگر دوستان طلبه کار را از خودمان آغاز کنیم. یکی از مهمترین کارها تبیین گام دوم است. جریان مؤمن چند درصد به این موضوع مراجعه و آن را مطالعه میکنند؟ باید درباره شناخت و فهم آن حرف زده شود. باید از این فرصت عظیمی که برای گفتگو با جوانان به وجود آمده، استفاده کنیم. بنابراین باید گام دوم انقلاب را تبیین کرد. باید مدل‌ها و روش‌های اجرایی و عملیاتی گردن آن را به کار گرفت.

نشست بیانیه گام دوم
مجموعه سرچشمه

حجت‌الاسلام و المسلمین سهرابی مدیر کل تبلیغات اسلامی تهران در پایات این نشست گفت: حضرت آقا برنامه اصلیشان در دوران رهبری گام دوم است. پیش از این مقدمه چینی‌ها برای گام برداشتن در مسیر انقلاب است. حضرت آقا نسل جوان را پرورش دادند و حالا این جوانان به بهره برداری رسیدند. نظام انقلابی یعنی بدنه مردمی و کار حاکمیتی که حضرت آقا در دوره جدید به آن تکیه دادند. علاوه بر این باید روی دارایی مردم فکر کنیم.

جوان سازی حکمرانی
نشست بیانیه

متن کامل نامه جوانان خطاب به رهبر فرزانه انقلاب اسلامی:

بسم الله الرحمن الرحیم

رهبرِ حکیمِ انقلابِ اسلامی، حضرتِ آیت‌الله‌العظمی امام خامنه‌ای

با سلام و با نثار احترام و ارادتِ عمیقِ قلبی

به استحضار می‌رسانیم ما نگارندگانِ این نامه که پرورش یافتگان مکتب انقلاب اسلامی هستیم، به‌عنوانِ جمعی از جوانانِ ایرانی که مخاطبانِ اصلیِ بیانیۀ گامِ دوّمِ انقلاب هستند، آن متنِ متقن و غنی را بند به بند و با دقت و حسّاسیّتِ فراوان، مطالعه کردیم و در همین مدّتِ اندک، گفتگوها و مباحثاتِ جدّی و طولانی‌ای را دربارۀ آن به انجام رساندیم.

بر این اساس، لازم دانستیم نکته‌ها و ملاحظه‌هایی را درباره این بیانیه با شما در میان بگذاریم:

اوّلاً، بسیار خرسند و مفتخریم که برخلاف عملکرد و نگاه جاری جریانات کشور شما همچون گذشته باز هم چشمِ امید به «جوانان» دارید و عمده‌ترین و مهم‌ترین دغدغه‌های خود را با آنها در میان می‌گذارید و از آنها، توقعِ برداشتنِ گام‌های بلند و تاریخی دارید. خوشحالیم که شما نسل جوان امروز را واجد خصوصیات و «وَ زادَهُ بَسْطَةً فِی الْعِلْمِ وَ الْجِسْمِ» و «إِنِّی حَفِیظٌ عَلِیمٌ» تشخیص داده‌اید و نگاهِ شما به نسلِ جوانِ انقلابی، سرشار از «امید» و «باور» و «اعتماد» به آنها بوده و است.

این حقیقت، ما را مطمئن و مصمّم ساخته تا براساسِ خودآگاهیِ اسلامی و انقلابیِ خویش، در خطِ مقدّمِ میدانِ نبرد و مقاومت باقی بمانیم و بانشاط و سرزندگی و اقتدارِ مؤمنانه، از آرمان‌های اصیلِ انقلاب و امام خمینی (رحمه‌الله‌علیه) دفاع کنیم. آری، ما که نه توفیقِ حضورِ در نهضت و انقلابِ اسلامی را یافتیم، و نه از فضلِ مجاهدت در دفاعِ مقدس برخورداریم؛ اما مبارزه در میدان فتنه‌ها، تهاجم فرهنگی، اقتصاد مقاومتی، مجاهدت علمی، عدالت خواهی، بصیرت بخشی، خدمات اجتماعی و … از همان روزهای نخست نوجوانی و جوانی، ما را آبدیده نزاع تمدنی انقلاب اسلامی کرده است. هر چند جوانیم اما به برکت رهبری شما و پایداری امت، تجربه‌ای سترگ را به دوش می کشیم.

ما «نهاد های خودجوش» و عنصرهای مؤمن «آتش به اختیار» نسل جوان، که حقیقت معجزه گون این انقلاب ۴۰ ساله می‌باشند، باید با حداکثر ظرفیت جمعی و اعتصام به حبل الله انقلاب و ولایت فقیه، گام دوم تمدنی را، برداریم.

دانشگاه، حوزه، مساجد و … خاستگاه و خانه‌های امروزین و اصلی ما هستند؛ عده‌ای از نسل ما نیز در گوشه و کنار سازمان‌ها و نهادهای حاکمیتی، صاحبان مسئولیت شده اند. اما می‌دانیم که برای ایفای نقش نسلی‌مان در تحقق گام دوم، به تحولی شگرف در تمامی اینها و حتی در نهادهای خودجوش مردمی خویش و جبهه‌ها و قرارگاه هایمان، نیاز داریم. آن چه تا کنون کرده ایم، زمینه و آمادگی برای گام دوم بوده است و قطعاً کفایت نمی‌کند، جهشی همه جانبه و «نهضتی جوانانه» را می‌طلبد. تا مصداق امر شما در بیانیه گردیم که «بپاخیزید»

ثانیاً، به‌راستی باید شاکر و خاضعِ درگاهِ الهی باشیم که نعمتِ حضورِ امام و رهبریِ این‌چنین «حکیم» و «بصیر» و «اندیشه‌ورز» را به ما ارزانی داشته است. به‌دور از هرگونه مصلحت‌اندیشی و مبالغه باید بگوییم که آنچه در بیانیۀ گامِ دوّمِ انقلاب نگاشتید، ازهرجهت، درخور و سزاوار است و نشان از «جامع‌نگری»، «بلندنظری»، «خوش‌فکری»، «انصاف» و «عاقبت‌اندیشیِ» شما دارد.

این متنِ فاخر و عالمانه، همان نسخه و نقشۀ راهی بود که ما برای «هم‌گرایی» و «هم‌افزاییِ» هرچه بیشتر در انتخابِ اولویّت‌ها و مسیرها، به آن نیازمند بودیم و بدونِ مساعدت و راهنماییِ شما، به «اتّفاق» و «اتّحادِ» در نظر و عمل دست نمی‌یافتیم. قدردان شما هستیم که این چراغِ پُرفروغ و راهگشا را روشن کردید و به این‌واسطه، به بسیاری از مناقشات و مباحثاتِ تمام‌نشدنی و بی‌فایده، پایان دادید.

می‌دانیم که این بیانیه، بالنده و حرکت آفرین نخواهد شد، مگر آن که با نگاه اندیشه‌ورزانه و راهبرداندیشانه، و در محیط‌های آزاداندیش، در میان نخبگان نسل ما، به صورت مداوم محل گفتگو و مُداقه و تدبیر قرار گیرد، مطالبات و تحولات و … بر اساس آن سامان یابد و سرفصل‌های اصلی آن به عنوان گفتمانی زنده و عالمانه و در حین تکامل، در محیط‌های نخبگانی و مردمی باقی بماند؛ همه اینها باید رخ دهد تا این متن تاریخ ساز، به دام تبدیل شدن به بیانیه‌ای شعاری و کلیشه‌ای گرفتار نگردد.

ثالثاً، نسل‌های اوّل و دوّمِ انقلاب، هرچه در توان و بضاعت داشتند، به‌کار گرفتند و انقلاب را تا این منزلِ تاریخی، پیش آورند و آن را از خطرها و تهدیدهای بسیار بزرگ و مهلک، مصون و محفوظ نگاه داشتند، و این‌همه در حالی بود که انقلاب، دشمنانِ انبوه و قدرتمندی داشت که از هیچ خدعه و خباثتی، صرف‌نظر نکردند و هیچ گزینه‌ای را استفاده‌نشده و معطّل واننهادند. این هنر و فضلِ نسل‌های اوّل و دوّمِ انقلاب بود که توانستند با تکیه بر انگیزه‌های مؤمنانه و مقاومتِ انقلابی و صبرِ مجاهدانه، انقلابِ اسلامی را از چنان گردنه‌های دشواری عبور دهند و به‌دستِ ما برسانند. ما جوانانِ انقلابی، از این حقیقت، آگاه و بدان معترفیم و در برابرِ این حجمِ متراکم از رشادت‌ها و فداکاری‌ها و بردباری‌ها، اظهارِ تواضع و خضوع می‌کنیم.

ما نیز که سال‌های جوانی خویش را در بدنه خودجوش مردمی، در پی اولویت‌های فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی انقلاب بودیم و کوشیده ایم با سختی‌های فراوان، نستوهانه در این راه مجاهدت نمائیم، اکنون بیش از پیش نگران تطاول نظام دیوان سالاری موجود و طولانی شدن تحقق مرحله «دولت اسلامی» هستیم. از این روی وظیفۀ خود می‌دانیم که نقش‌های «فعّال‌تر» و «بنیادی‌تر» و «گسترده‌تر» ی را ایفا کنیم و بیش‌ازپیش، بارِ دفاعِ از انقلاب و حرکت در راهِ پیشرفت و کمال را برعهده گرفته و حسِ «مسئولیّت‌اندیشیِ تاریخی» و «تکلیف‌گراییِ مؤمنانه» را در خود، بیدارتر و اثرگذارتر نمائیم.

امروزه که جبهۀ نیروهای جوان انقلابی، فشرده‌تر و متراکم‌تر شده و انقلاب می‌تواند گامِ دوّمِ صیرورتِ خود را با شتابِ بیشتری بردارد، لازم است تا «تحول نسلی در ساختارهای حاکمیتی» با سرعتی بیشتر و با نگاهی راهبردی‌تر و با انسجامی برآمده از جماعت انقلابی و جبهه‌های شکل گرفته دراین سال‌ها، رخ دهد تا شاهد تحول دیوانسالاری ناصواب و تحقق «دولت اسلامی» باشیم.

این روند آغاز شده است اما نیاز به شتاب و عقلانیتی بیش از این دارد. از طرفی ما باید آمادگی فردی و جمعی خویش را بیشتر و بیشتر نمائیم و از طرفی دیگر لازم است تا با راهکارها و توصیه‌ها و پیگیری‌های مجدانه، مقاومت سرسختانه سازمان و نهادها، شکسته شود.

رابعاً، ما برآنیم که فارغ از هرگونه نفع‌طلبی و موقعیّت‌خواهیِ شخصی، با انگیزۀ کسبِ رضای الهی و انجامِ وظایفِ اسلامی و انقلابی، به‌صورتِ «خودجوش» و «آتش‌به‌اختیار» پا به عرصه گذاشته و نقش‌آفرینی کنیم. ازاین‌رو، اکنون در پیِ «فهم» و «درکِ» عالمانۀ بیانیۀ گامِ دوّمِ انقلاب هستیم تا به‌دنبالِ آن، به «تصمیم‌های عملیّاتی و عینیِ» پخته و مدبّرانه دست یابیم و پس از تقسیم‌کار، فعّالیّت‌های تازه و معطوف به این بیانیه را آغاز کنیم.

ما این بیانیه را به‌واقع، گامِ دوّمِ انقلاب و چونان «نقطۀ عطف» می‌انگاریم:

ما جوانان معتقدیم باید در برخی تصوّرات و تلقّی‌های خویش، «بازاندیشی» کنیم و خود را با اقتضائات و ضرورت‌های خاصِ گامِ دوّم، منطبق گردانیم.

ما نیز همانندِ شما، نیاز به «تحوّل» و «تغییرِ» مبتنی بر مدار و منطقِ انقلابی را احساس می‌کنیم و باور داریم «تحول نسلی»، «تحول گفتمانی» و «تحول ساختاری» لازمه تحقق «نظام انقلابی» مد نظر حضرتعالی می باشدکه از این روی باید این تحول را نخست از تشکل‌ها و نهادهای خودجوش جوانانه خویش شروع کنیم و در عین حال تحول خواهی را در تمامی ساختارها و نهادهای اداره کشور، پیگیری مجدانه نمائیم.

می‌دانیم باید ازیک‌سو، خود را بسیار بیشتر از گذشته، درگیرِ مسأله‌ها و ضرورت‌های انقلاب کنیم و ازسوی‌دیگر، باید روش‌ها و سازوکارهای مفیدتر و حکیمانه‌تری همانند اجتماعی سازی حل مسائل را برای وصول به ارزش‌ها و مقاصدِ انقلابی بیابیم.

مسیرِ طی‌شده، پُرافتخار و مثال‌زدنی‌ست، امّا عبرت‌اندوزی از گذشته و به‌کاربستنِ تجربه‌ها و افزودن بر شتابِ حرکتِ تکاملیِ انقلاب نیز، یک ضرورتِ انکارناپذیر و موجّه است که باید در مسیر تحول، اسیر نسیان نشود.

اعتقاد داریم که باید در راستای تحقّقِ حداکثریِ مضامین و درون‌مایه‌های بیانیۀ گامِ دوّمِ انقلاب، «خلّاقانه» و «نوآورانه» بیندیشیم و «ابتکارِ عمل» را در دست بگیریم و «راه‌های مبدعانه و متفاوت» بیابیم.

می‌دانیم که تحول نسلی به تنهایی کفایت نمی‌کند. ما نیازمند تحول در ساختارهای مصلوب کنونی و تحول در اندیشه‌های حکمرانی (گفتمان‌ها، نظامات، برنامه‌های کلان، رویه‌ها و …) هستیم. اگر این سه را با هم فراهم نیاوریم، تحول نسلی به تنهایی، نمی‌تواند مبدا تحولات شگرف قرار گیرد. از این روی باید جرأت و جسارت تحول را در خویش بیش از پیش تقویت کنیم.

تجربیات موفق و بومی انقلاب اسلامی در کارآمدی عملی مدیریت دفاع مقدس و حرکتهای جهادی گوناگون از قبیل فعالیت‌های خدمت رسانی، فرهنگی، دفاعی، علمی و… نشان می‌دهد که تنها راه گذر از بن بست نمایی دشمنان در برخی از حوزه‌های حکمرانی و خنثی کردن تلاش شبانه روزی آنها برای ناکارآمد جلوه دادن نظام اسلامی، بازگشت به همان تجارب و در رأس آن “جوان سازی” و “مردمی سازی” حکمرانی در کشور است.

از نظرِ ما، در برابر ” مسائل” نظام جمهوری اسلامی هیچ‌گونه بن‌بست و انسدادی وجود ندارد و هیچ چالشی در برابرِ انقلاب و نظامِ جمهوری‌اسلامی نیست، مگراین‌که حلّ‌شدنی است و می‌توان راه‌حل‌ها را از دل ظرفیت‌های درونی استخراج کرد و به کار بست.

می‌دانیم که اندیشه «پیشرفت» و مبارزه با الگوهای وارداتی ناکارآمد بنام «توسعه»، «جهاد کبیر» روزگار ماست. از این روی تلاش‌ها و تبلیغ و اندیشه ورزی خویش را باید معطوف به آن سازیم و لحظه‌ای از آن غافل نشویم.

«معنویت، عقلانیت و عدالت» اگر توأمان فراهم نیایند، نسل ما نیز گرفتار انحراف و عدم توفیق خواهد شد. مجاهدت امروز ما که تا پیش از این به جنبش‌های علمی و عدالت خواهی و جریان خودجوش مردمی در حوزه فرهنگ و حرکت جهادی در خدمات اجتماعی، آزموده آبدیده شده است، از این واقعیت اجتماعی و سنت تاریخی، در نقش آفرینی گسترده‌تر امروزین، نباید غافل شود.

عهد می‌بندیم

ما نسلِ جوانِ انقلابی با فرارسیدنِ دهۀ پنجمِ حیاتِ انقلاب، با شما «عهدِ ایمانی» می‌بندیم که به کوری چشمِ دشمنانِ کینه‌توز و خبیث، به‌خصوص شیطانِ بزرگ آمریکا، ایرانِ اسلامی را به قلّه‌های «پیشرفت» و «اعتلا» خواهیم رساند ان شالله وآن را به خاستگاه و گرانیگاهِ تمدّنِ اسلامی تبدیل خواهیم کرد و انگیخته‌های خود را با انگیزه‌های مدنظر بیانیه گام دوم تنظیم نموده و برای تحقق آن، تمهیدات عملی بیاندیشیم. در اولین گام آن «گفتگوی ملی جوانان» حول بیانیه گام دوم انقلاب را در دستور کار قرار داده ایم که ان شالله نتایج ملموس و عینی آن در آینده نزدیک در عرصه‌های مختلف نمایان خواهد شد.

ما فرزندان جوان شما برای عدالت‌گستری و مبارزه قاطعانه با فساد و نیز تحقق همه توصیه‌ها و تکالیف راهبردی مندرج در بیانیه، «پیمان برادری و جوانمردی» بستیم تا ان شاالله همچون رزمندگان دفاع مقدس و مدافعان جوان حریم حرم آل‌الله در برابر خدا و تاریخ سربلند باشیم.

در پایان، باز هم از توجّه و لطفِ حضرت‌عالی تشکر می‌کنیم و از خدای متعال می‌خواهیم که نعمت و موهبتِ حضورِ شما در مقامِ امامت و هدایتِ جامعۀ اسلامی و مسلمانانِ جهان، تداوم ببخشد.

والسلام‌علیکم‌ورحمه‌الله‌وبرکاته.

جمعی از جوانانِ انقلابیِ ایرانِ اسلامی

اسفند ۱۳۹۷

اسامی برخی از امضا کنندگان بیانیه به شرح ذیل می‌باشند:

ایرانمنش هانی / دبیر مرکز راهبردی جبهه فکری انقلاب اسلامی

شهیده – جهانیان / عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس

رائفی پور – علی اکبر / مدیر مؤسسه فرهنگی هنری پژوهشی مصاف

زارع – حکیمه / دکتری نانو تکنولوژی از دانشگاه صنعتی شریف – عضو هیأت علمی دانشگاه یزد

اسماعیلی – محمد مهدی / دکتری علوم سیاسی مدرس دانشگاه تهران – معاون سابق استاندار اصفهان

کلهر – سینا / دکترای جامعه شناسی مدیرکل مطالعات فرهنگی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی

سیاح – سید امیر / دکترای مدیریت راهبردی مدیر گروه مطالعات محیط کسب و کار مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی

حسن لو – مریم / دکتری ژنتیک – مدرس دانشگاه

ایزد خواه – روح اله / دکترای مدیریت تکنولوژی مؤسس و مدیرعامل اندیشگاه توسعه منطقه‌ای فناوران

نیکی ملکی – حجت اله / ارشد ام بی ای شریف – دکتری مدیریت رسانه دانشگاه تهران – مدیرعامل مجموعه افسران

مفتاح – محمدصالح / عضو اسبق شورای مرکزی جنبش عدالت‌خواه – فعال رسانه‌های مجازی- عضو شورای مرکزی جمعیت پیشرفت و عدالت – صاحب امتیاز و مدیرمسئول پایگاه خبری فردا

ابراهیمی – مجتبی / دکتری مدیریت راهبردی – مدیر کل اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز – معاون نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها

نادری – احمد / فارغ التحصیل دکتری دانشگاه فرایه برلین آلمان – مدیر گروه انسان شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران

نظریان – حمید / دکتری کارآفرینی – مدرس دانشگاه

فرزادنیا – آرش / دانشجو دکتری حقوق بین الملل

اشتهاردی – کاوه / مدیرعامل سابق مؤسسه ایران- معاون سابق وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی

جمشیدی مهدی / دکترای جامعه شناسی هیأت علمی دانشگاه

غفاری جلال / دکترای جامعه شناسی عضو هیأت علمی دانشگاه – رئیس شبکه افق

صرامی – مهدی / مدیرعامل مجمع فعالان فضای مجازی

یکتا – علی / معاون سابق برنامه ریزی راهبردی قرب فرهنگی بقیه الله

عبدالملکی – حجت الله / اقتصاددان و عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق – معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد

فیروزیان شبیر / مدرس و هیأت علمی دانشگاه

فرگاه محمدصالح / دکترای مدیریت دانشگاه تهران و مدرس دانشگاه

علوی – سید حسین / دکترای فلسفه غرب مدرس دانشگاه

زنگنه – محسن / دکتری اقتصاد – رئیس سابق سازمان ملی جوانان استان تهران – عضو هیأت علمی دانشگاه اهل بیت علیهم السلام

اسلامی – محمدمهدی / روزنامه نگار و پژوهشگر، فعال رسانه‌ای – عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی

شیخی – زهرا / دکتری پزشکی – هیأت علمی پژوهشگاه سرطان – مدیر کلینیک تخصص لنف ادم پژوهشکده سرطان

بدری – محمدحسین / پژوهشگر – فعال رسانه‌ای

امینی – منصور / مدیر سابق مؤسسه رسانه بنیاد فرهنگی روایت – مدیر سازمان فضای مجازی سراج

محبی – جلیل / دکتری حقوق – معاون سابق حقوقی مرکز پژوهش‌های مجلس – دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور

موازی – فاطمه / دکتری ادیان – مدرس دانشگاه – مجری برنامه‌های تلویزیونی

محمدی – بشری / عضو هیأت علمی دانشگاه

ارشدی – وحید / دکترای اقتصاد اسلامی عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات اسلامی

عباسی – مجید / عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی (ره)

دکتر روح الله رجبی / دکترای فلسفه هنر – مسئول حرکت سینما انقلاب و مؤسسه ققنوس – معاون راهبردی سابق اوج – معاون طرح و برنامه شبکه افق

حجت الاسلام دکتر حیدر همتی / دکترای فلسفه و کلام – مدرس دانشگاه و حوزه – مدیر مدرسه علمیه تخصصی امام رضا علیه السلام

اکبری – روح اله / عضو هیأت مؤسس و مدیر پژوهشکده شهید رضایی – مدیر سامانه سامد

زارعی – محمد / کارشناس ارشد اقتصادی بانک مرکزی – دکترای مدیریت

اکبری مجتبی / دکتری مدیریت – مدیرکل سابق تشکلهای دانشگاه آزاد – رئیس مرکز علمی کابردی صنعت بیمه

امیدیان – محسن / دکتری آینده پژوهی – عضو هیأت مؤسس جنبش دانشجویی کشور

امیرگان – امیر / سطح سه حوزه علمیه (طلبه درس خارج) – کارشناسی ارشد ادیان و مذاهب

ترکمانه – محمد / مهندسی هوانوردی (خلبان) – کارشناسی ارشد روابط بین الملل – مدرس دانشکده صنعت هوانوردی – مشاور سابق رئیس سازمان هواپیمایی کشوری

بلوکات – مهدی / دبیر سابق اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور-قائم مقام توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره)

ثابتی – امیر حسین / دانشجوی دکتری علوم سیاسی – فعال سیاسی رسانه‌ای

سرشار – محمد / رئیس سابق حوزه هنری استان تهران – رئیس شبکه کودک صدا و سیما

زرندی – میثم / فعال رسانه‌ای عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی

جراره – ابوالقاسم / کارشناس ارشد حقوق جزا – نماینده سابق مردم شریف بندر عباس

جعفری – علی / دکتری ارتباطات – طلبه درس خارج – فعال رسانه‌ای

جوادی – علی / دکتری مدیریت دولتی – مشاور عالی معاونت تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش

نادری – علی / فعال سیاسی رسانه‌ای – سردبیر سابق سایت رجانیوز – سردبیر برنامه تلویزیونی جهان آرا

حاجی رحیمیان – تورج / دکترای مدیریت – مدیرکل سابق ثبت احوال استان اصفهان – مشاور شهردار اصفهان – مدیر مرکز همایشهای بین المللی اجلاس سران – مدرس و مدیر کل فرهنگی دانشگاه

خداداده – کمال الدین / درس خارج فقه و اصول – رئیس سابق سازمان ملی جوانان استان زنجان

قناعت – محسن / عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی

چوبینی – محمد علی / عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی

حسینی – سید حامد / کارشناسی رسانه – خبرنگار پارلمانی روزنامه جوان – خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس

مجری برنامه‌های زنده شبکه خبر

صادق رخ فرد – محمد / کارشناسی علوم سیاسی – سردبیر روزنامه الکترونیک شما – عضو شورای جوانان حزب موتلفه اسلامی

خسرو آبادی حسن / کارشناسی ارشد مدیریت رسانه – مدیرکل سابق حوزه استاندار ایلام – رئیس سابق مرکز روابط عمومی بنیاد شهید

رضوی – رضا / روزنامه نگار – فعال فرهنگی و اجتماعی

محسن زاده – روح اله / مسئول امور حقوقی و صنفی فرزندان جانبازان کل کشور- دانشجوی دکترا

شامی خاکی – علی / مدرس دانشگاه

زارع – ساسان / دکترای مدیریت دانشگاه شهید بهشتی – رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه امام حسین (ع)

روزی طلب – محمد حسن / فعال سیاسی و پژوهشگر تاریخ و معاون مرکز اسناد انقلاب اسلامی

خسرویان – عرفان / دکترای هوافضا – عضو هیئت علمی دانشگاه

دهنوی – محسن / دکتری نانوتکنلوژی شریف – مدیر عامل پژوهشکده فناوری‌های پیشرفته

سلیمی – محمد مهدی / دکتری روابط بین الملل – مدیر عامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری – رئیس اتحادیه دانش آموزی استان تهران

نادری – نوید / دکترا مطالعات اجتماعی

رازقی – جعفر / دکتری بیولوژی و بیوتکنولوژی – عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز

مؤمن – رقیه سادات / عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام

سلطانی – احمدی مجتبی / دکترای تخصصی تاریخ و تمدن اسلامی

میرزایی – روح الله / معاون اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور

تاج – زهرا / دکتری مدیریت

شایسته – زهرا / دکتری روانشناسی از دانشگاه شهید بهشتی

رضایی – میلاد / دکتری دانشگاه صنعتی امیر کبیر – عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیر کبیر

مهدی – رئیسی / دکتری تخصصی فارماکولوژی – مدرس دانشگاه

ساعی – محمد حسین / دکتری ارتباطات – عضو هیأت علمی دانشگاه صداوسیما – رئیس دانشکده ارتباطات صدا و سیما

حسینی سید محمدرضا / عضو هیأت مؤسس و دبیر سابق اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور

گودرزی – عباس / طراح نقاش و کاریکاتوریست جبهه انقلاب

مقصودی علیرضا / دکتری عمران – مشاور عالی رسانه‌ای رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور

سراجی – مهرداد / دکتری مدیریت – مدیرکل سابق حوزه معاونت اجرایی رئیس جمهور

حاجی رحیمیان – کیومرث / دکترای مدیریت رسانه – استاد دانشگاه _ فعال رسانه‌ای

مقصودی – محسن / تهیه کننده و مجری برنامه ثریا

شانقی – علی / عضو هیأت علمی دانشگاه ملایر

اسماعیلی – سجاد / دکترای داروسازی – معاون سابق علمی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

شفیعی ثابت – جواد / کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی – فرماندار سابق شهرستان شفت – مشاور سابق استاندار گیلان

آسا – علی اکبر / دکترای فقه و حقوق – مدیرعامل مؤسسه بین المللی دیدبان عدالت

شمسی پور – علی / دکتری مهندسی مواد – عضو هیأت علمی دانشگاه امیرکبیر

ابدی – علی اصغر / مدیرعامل فناوری اطلاعات ام البنین سلام الله علیه – مدیر سابق مؤسسه طلوع

پورکیانی – محمد / مدرس دانشگاه – مدیر گروه سیاستگذاری فرهنگ و اجتماع پژوهشکده شهید صدر

رسولی – امیرابراهیم / دکتری علوم سیاسی – مدرس دانشگاه

عبدالی – اشکان / دکتری حقوق خصوصی – استاد دانشگاه

فرزانه – سعیدرضا / فعال اکوسیستم استارتاپی

صادقی – محمد / مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل حرم حضرت معصومه (س)

شیرمردی – سید پژمان / هیأت علمی پژوهشگاه سازمان انرژی اتمی

پروین پور – افشین / دکترای مدیریت – کارشناس و پژوهشگر اقتصادی

بیضایی – محمود / کارشناس اقتصادی – فعال اجتماعی

صالحی – میعاد / دکتری برق شریف – عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت

غلامیان – سید اکبر / دکتری صنایع – عضو هیئت علمی دانشگاه بابل

فرجی – جعفر / عضو سابق هیأت امنای باشگاه دانش پژوهان جوان المپیادهای کشور – مدیرعامل سابق مؤسسه طلوع حق

فرخی – مرتضی / دکتری علوم سیاسی – ریاست سابق دانشگاه پیام نور واحد کهریزک

کرمی – سعید / دکتری حقوق – شهردار سابق اسلامشهر – رئیس مرکز مطالعات حقوق و معاهدات بین الملل

شکوه فر- بنیامین / دکترای حقوق – مدیرکل سابق دفتر پارلمانی دولت

کفاشی – اسماعیل / مدرس دانشگاه – کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات شبکه‌های کامپیوتری از دانشگاه امیرکبیر

گل محمدی – حمیدرضا / کارشناس ارشد علوم سیاسی – کارشناس نهاد ریاست جمهوری

امراللهی – مسعود / مشاور بازرسی و نظارت اتاق اصناف

متفکر آزاد – روح‌اله / عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز دکترای بیوشیمی – رئیس کانون فرهنگی آصف

محمدخانی – محمد رضا / پژوهشگر – مدیرکل سابق بازرسی و ارزیابی عملکرد وزارت جهاد کشاورزی

معاف – علیرضا / دکتری علوم قرآن و حدیث – مدرس دانشگاه – مشاور سابق وزیر ارشاد – معاون پژوهشی بنیاد سیاست پژوهی مرکز تمدن اسلام

نعمتی میثم / دکترای مدیریت تهران مؤسس شبکه طلایه داران جهادی

معلمی – مجدالدین / مدیرکل سابق اجتماعی و تشکلهای سازمان ملی جوانان – رئیس سابق سازمان ملی جوانان استان قم – معاون نهاد کتابخانه های کشور – رئیس حوزه هنری استان قم

منعمی – مجید / دکتری مدیریت رسانه – کارشناس سابق دفتر رئیس جمهور

محمدی – سید محمد باقر / کارشناس ارشد مدیریت – فرماندار سابق شهرستان شهرضا

میرزایی تبار – مهدی / کارشناسی ارشد تعلیم و تربیت اسلامی

پورحسن – غلامرضا / دکترای فقه و حقوق – مدرس دانشگاه – رئیس سازمان بسیج اصناف کشور

نوروزی – مجتبی / دکتری علوم سیاسی – هیأت علمی دانشگاه شهر کرد – رئیس سابق سازمان ملی جوانان در استان چهار محال و بختیاری

نیکی ملکی – جواد / دکتری مدیریت رسانه – پژوهشگر

همتی – علی / دکتری عمران – معاون حوزه معاونت بین الملل ریاست جمهوری

همتی – مقداد / دکتری عمران – طراح و مدیر پروژه مسکن مهر کشور – مشاور سابق وزیر راه و شهرسازی

واحدی – مهدی / دکتری تکنولوژی آموزشی – عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی (ره)

بذرپاش – مهرداد / نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی

روحانی – محسن / مسئول حوزه علمیه خفر شیراز

تقوی – سید مهدی / استاد سطح عالی حوزه علمیه قم

اکبری – الهام / عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس

زرگر – حامد / معاونت برنامه ریزی و هماهنگی مرکز پژوهشی آرا

بیک محمدلو – حسن / دکتری آینده پژوهی – استاد دانشگاه

نصیر پور – رضا / استاد سطح حوزه علمیه تهران

علوی – سید یاسر / استاد سطح عالی حوزه علمیه تهران

اسماعیل ساوج – حمید رضا / کارشناس ارشد کامپیوتر – عضو هیئت مدیره شرکت ارتباطات سامان دیتا

آخوندی – محمد / مدیر سابق روابط عمومی سازمان تربیت بدنی – معاون بنیاد احسان

رهنما – سید علی / استاد سطح عالی حوزه علمیه قم

مهدیار – میثم / دکترای علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی – معاون پژوهشی پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی

طهماسبی – پرهام / دبیر جامعه دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان

بکتاشی – حسن / دبیر کل سازمان اسلامی دانشجویان ایران (سادا)

فیاض بخش – فاطمه / دکتری روانشناسی سلامت دانشگاه تهران

سعادتی – محمد علی / نماینده ریاست دانشگاه آزاد اسلامی در تشکلهای اسلامی سیاسی استان کرمان

استقامت – مرتضی / کارشناسی ارشد تاریخ – سطح سه حوزوی – مدیر مؤسسه فرهنگی تبلیغی رسالات

رئیس کمیته تبلیغ و نماز اربعین کشور

آقایی – محمد / دانشجوی دکتری دانشگاه تهران

رهنما – مهدی / استاد سطح عالی حوزه علمیه قم

صلح میرزایی – سعید / نماینده طلاب تهران و استاد سطح عالی حوزه علمیه قم

عظیمی – محمد مهدی / استاد سطح عالی حوزه علمیه قم

یامین پور – وحید / رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی – عضو هیأت علمی و مدرس دانشگاه

پیرمرادیان – مسعود / فعال فرهنگی در حوزه نشر- کارشناس ارشد مدیریت

محمدی – مرتضی / دانشجوی دکتری تکنولوژی

محمدخانی – مطهر / دبیر سیاسی سابق خبرگزاری مهر – مدیر اتاق خبر خبرگزاری فارس

مرادی – عبدالله / دکترای علوم سیاسی و پژوهشگر ارشد مسائل سیاسی و بین الملل

محمدخانی – محمدرضا / مدیر کل اسبق بازرسی جهاد کشاورزی – عضو سابق هیأت رئیسه فدراسیون بسکتبال

شورابی – وحید / دبیر مرکز هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی- عضو شورای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی کشور – عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور

بهشتی – رضا / مدرس دانشگاه و رئیس شورای مرکزی جامعه دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی

ولیزاده – اکبر / عضو هیأت علمی دانشگاه تهران – مدیر کل سابق سیاسی مرکز پژوهش‌های مجلس

سالار – فاطمه / عضو هیئت علمی دانشگاه

محمد بیگی – فاطمه / دکتری اطلاع رسانی

بیگی حبیب آبادی – محمدتقی / استاد سطح عالی، حوزه علمیه امام رضا (ع)

صفربیگی – حمزه / دکتری علوم سیاسی – دبیر جامعه دانش آموختگان ایلام

امیری کچمی – سمیه / کارشناسی ارشد مهندسی آموزش کشاورزی

قربانی – سعید / دانشجوی دکتری دانشگاه تهران

ابری – مهدی / مجری پرس تی وی

رهبری – روح اله / مدرس حوزه و دانشگاه – رئیس هیئت مدیره بنیاد بعثت قم

بیانی – علی / دبیر کل سابق دفتر تحکیم وحدت

طهماسبی – مرتضی / دکتری علوم سیاسی – مدرس دانشگاه

عباسی فیروزجاه – میثم / دانشجوی دکترای دانشگاه تهران

عامری – مهدی / استاد کلام و اصول، حوزه خاتم الاوصیا (عج) تهران

عباسی – علی احمد / دانشجو دکتری – دبیر کل تشکل دانشجویی امام صادق علیه السلام

شمشیری – ابراهیم / دکتری علوم ارتباطات دبیر اسبق جامعه اسلامی دانشجویان

واعظی – رضا / رئیس بسیج اساتید دانشگاه صداوسیما و رئیس خبرگزاری ایسکانیوز

نیکو – صادق / فعال فرهنگی رسانه‌ای

ناصری – احمد / پزشک عمومی و فعال فرهنگی رسانه‌ای

شایسته فرد – رضا / دکتری علوم سیاسی – استاد دانشگاه و دبیر تشکل استانی نخبگان حوزه و دانشگاه

نقی پور – کمیل / دانشجوی دکتری دانشگاه تهران

قبادی – کامران / سردبیر و معاون سابق خبر خبرگزاری فارس – سردبیر تهران بیست

فلاحی – احمد / استاد حوزه و عضو هیئت علمی دانشگاه

شفیعی – علی / دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران

شفیع زاده مقدم – حسین / عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس

مرادی – ابوالفضل / استاد سطح عالی، حوزه علمیه امام حسین (ع)

دادمان – محمد مهدی / عضو بنیاد ملی نخبگان – مسئول سابق بسیج دانشجویی شریف – معاون سابق تعلیم و تربیت سازمان بسیج دانشجویی – دستیار ارشد رئیس سازمان تبلیغات

دیندارلو – زیبا / دکتری عمومی دامپزشکی

جوان – مصطفی / دانشجوی دکتری تاریخ دانشگاه تهران

احد شیرزاد/خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس

فتحی – محمد جواد / دانشجوی دکتری آینده پژوهی انقلاب

چیت – فروش سجاد / دکتری اندیشه سیاسی دانشگاه تهران

محسن صمیمی/خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس

عاملی – نعمت الله / دانشجوی دکتری فلسفه غرب

کامران شیرازی/ خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس

فتحی مهر – محمد رضا / دانشجوی دکتری فلسفه اسلامی دانشگاه تهران

بنی مسنی – محمد / دانشجوی دکتری آینده پژوهی انقلاب

رحیمیان – محمد / دانشجوی دکتری جامعه شناسی انقلاب

عبدالمجید – خوشنود / دکتری مهندسی مکانیک – عضو هیأت علمی دانشگاه

باقری – مهرداد / دکتری مدیریت آینده پژوهی

گلزاری- امید / کارشناس ارشد علوم سیاسی، -مدیر کل پیگیری و ارتباطات مردمی مجمع تشخیص مصلحت نظام

سپهری – شاهین / فعال گروه‌های جهادی و محرومیت زدایی

راوفی- سید سعید / کارشناس ارشد مدیریت اجرایی

نمازی زاده – احسان / دکترای مدیریت دولتی، مدیر کل امور دولت مجمع تشخیص مصلحت نظام

پیریایی – محمدحسین / مدیر سابق روابط عمومی معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد – مشاور رسانه‌ای و امور فضای مجازی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام

وحید ونایی/ خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس

وکیل پور- مهدی / دکترای مدیریت دولتی – دبیرکل حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی – مدرس دانشگاه

احمد پور – حامد / سطح عالی خارج فقه و اصول و مدرس حوزه

احسان بخش – حجت / سطح عالی خارج فقه و اصول و مدرس حوزه

عسگری – مهدی / دانشجوی دکتری فلسفه – مدرس دانشگاه – مشاور استاندار اسبق البرز

پیشوا – حسین / رئیس سابق مرکز مطالعات سیاستگذاری صنعتی دانشگاه امیرکبیر – معاون بررسی و تحلیل بسیج دانشجویی کل کشور

پیرهادی – محسن / دکترای روابط بین‌الملل – عضو سابق شورای شهر تهران – مدیرمسئول روزنامه رسالت

بهاروند – حسن / نماینده سابق ریاست عالیه دانشگاه آزاد اسلامی در امور تشکلهای دانشجویی خراسان

زارع – یوسف / مدرس دانشگاه علوم پزشکی

فرزین راد – رؤیا / عضو هیأت علمی دانشگاه علوم انتظامی امین

پورعبدالله – مرضیه / کارشناسی ارشد اقتصاد – دانشگاه تربیت مدرس

دلفاری – حامد / دکتری کشاورزی – دبیر سابق سادا

محسنی – عادل / مدیر مدرسه علمیه امام خمینی ره تهران و استاد سطح عالی، حوزه امام خمینی (ره)

جعفریان – حمیدرضا / عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت

پور رجبیان – فاطمه / کار شناسی ارشد فلسفه – معاون سابق قرارگاه شهید باقری

نیازآذری – بهزاد / دانشجوی دکترای دانشگاه تهران

امیر – سروش / مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه انقلاب اسلامی

حیدری – مسلم / دکترای الهیات دانشگاه تهران

ماهگی – محمد امین / دبیر سیاسی انجمن اسلامی مستقل دانشکده فنی دانشگاه تهران

عبدی – علی / دبیر سیاسی سابق اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور

ودود حیدری – محمد / دکتری پزشکی دانشگاه تهران – رئیس سابق بسیج دانشجویی کشور و مدیر عامل سابق روزنامه جوان

سیاح طاهری – محمدحسین / دانشجوی دکتری جامعه شناسی دانشگاه علامه طباطبایی – فعال فرهنگی

اسماعیلی – مصطفی / دکترای مکانیک و عضو هیأت علمی دانشگاه خوارزمی

گیتی نورد – فاطمه / متخصص کلیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران

اسماعیلی – نصیبه / دانشجوی دکترای جمعیت شناسی دانشگاه تهران

عظیمی – سید محمد / دکترای برق – عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی همدان

جوانمردی – مهدی / پسا دکتری دانشگاه توکیو ژاپن – مدرس دانشگاه

محمدی – مهدی / دکترای اقتصاد – عضو هیأت علمی دانشگاه

غفارپور – رضا / دکترای برق – عضو هیأت علمی دانشگاه

تولایی – روح الله / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه

سیدافقهی – سید سلمان / دکترای مهندسی مواد – عضو هیأت علمی دانشگاه

احمدی – سهیل / دکترای فقه و مبانی حقوق – عضو هیأت علمی دانشگاه

موسوی – سید علی / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه

صالح نژاد – سید عبدالله / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه

رمضانی – طه / دکترای اقتصاد – عضو هیأت علمی دانشگاه

خانی – علی / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه.

طاهری – علی / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه

علیخان‌زاده – علیرضا / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه

فتح اللهی – سید علی / دکترای فقه و مبانی حقوق – عضو هیأت علمی دانشگاه

میری – محسن / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه

جبارپور – محمد / دکترای فلسفه – عضو هیأت علمی دانشگاه

سلگی – محمد / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه

مؤمنی ها – محمد علی / دکترای فقه و مبانی حقوق – عضو هیأت علمی دانشگاه

همت اسفه – محمد / دکترای مکانیک، عضو هیأت علمی دانشگاه

یوسفخواه – مصطفی / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه

احمدی – مهدی / دکترای اقتصاد – عضو هیأت علمی دانشگاه

روح اللهی – مهدی / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه

شهبازی – مهدی / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه

محمدی – مهدی / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه

مهتدی – محمد مهدی / دکترای صنایع – عضو هیأت علمی دانشگاه

قراباغی – میثم / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه،

مصطفی‌لو – جواد / دکترای حقوق – عضو هیأت علمی دانشگاه

نصر اصفهانی – علیرضا / دکترای آینده پژوهی – عضو هیأت علمی دانشگاه

میرزاپور – ابوالفضل / دکترای نانوبیولوژی – عضو هیأت علمی دانشگاه

بیگ محمدلو – حسن / دکترای آینده پژوهی – عضو هیأت علمی دانشگاه

عرب بافرانی – محمد رضا / دکترای آینده پژوهی – عضو هیأت علمی دانشگاه

وقوفی – امید / دکترای آینده پژوهی – عضو هیأت علمی دانشگاه

قاسم نژاد – یاسر / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه

ظفری – حسین / دکترای آینده پژوهی – عضو هیأت علمی دانشگاه

مرتضی نیا – حمید / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه

حاجی زاده – پیمان / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه

علاء الدینی – آرش / دکترای بافت شناسی – عضو هیأت علمی دانشگاه

زارع- افشین / دکترای بافت شناسی – عضو هیأت علمی دانشگاه

منصوری – حسین / دکترای مکانیک – عضو هیأت علمی دانشگاه

حاج محمد – هادی / دکترای مکانیک – عضو هیأت علمی دانشگاه

اسلامی – هادی / دکترای برق – عضو هیأت علمی دانشگاه

دیباوند – هادی / دکترای اقتصاد – عضو هیأت علمی دانشگاه

الوندی – محمد / دکترای علوم سیاسی – عضو هیأت علمی دانشگاه

پهلوان شریف – محمد امین / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه

لنگری – محمد امین / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه

مرزانی – سید جواد / دکترای مدیریت

رضایی – حامد / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه

نجاران طوسی – حامد / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه

فروزان – یونس / دکترای ارتباطات – عضو هیأت علمی دانشگاه

بازرگانی – حسین / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه

علم الهدی – عبدالرسول / دکترای سیاستگذاری فرهنگی – عضو هیأت علمی دانشگاه

توکل راد – رضا / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه

صفیان بلداجی – مهدی / دکترای مدیریت – عضو هیأت علمی دانشگاه

شریعتی نیاسر – مالک / دکتری مهندسی انرژی

محمدی رضا / عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز دکترای شیمی

چمندی ابوالفضل / دبیرکل سابق جامعه اسلامی دانشجویان کل کشور

مرادی – حسن / جانشین بسیج اساتید حوزه‌های تهران مسئول مؤسسه جهادی بلاغ مبین

دوباشی – محسن / دانشجوی دکترای ارتباطات – مدیر روابط عمومی دانشگاه شاهد

امامی فر – علی / عضو هیئت علمی دانشگاه و مسئول سابق نهاد رهبری در دانشگاه آزاد همدان

محب‌زاده – غلامرضا / دانشجوی دکترای دانشگاه تهران

معین – بهزاد / مدرس و عضو هیأت علمی دانشگاه زنجان

پهلوان – محمد / دبیرکل اسبق اتحادیه جاد – متخصص دندانپزشک

حسین زاده – مهدی / عضو هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران

نظیفی – احسان / عضو هیأت علمی دانشگاه مازندران

سلیمانی – فرشاد / عضو هیأت علمی دانشگده ملایر – مسئول NGO بین المللی صلح ناتمام

ارکانی – احسان / معاون سابق استانداری خراسان رضوی – معاون سابق اداری و پشتیبانی آستان قدس رضوی

قانعی – رشید / دکتری، مدیریت دولتی – مدیر نهاد دانش بنیان توسعه صنعت و مدیریت شریف

کازرونی – حسین / فعال رسانه‌ای، کارشناس و طراح رسانه‌های نوین

پورخوش سعادت – محمد / دکتری جامعه شناسی سیاسی – مدرس دانشگاه گیلان

عموزاد – عبدالله / مدرس دانشگاه – کارشناس ارشد مدیریت

قلی‌ها – علی / مدیرعامل اسبق شرکت سایپا پرس و سایپای سوریه – مدیرعامل سابق شرکت بهره برداری متروی تهران

پوراحمدی – سید مجید / دانشجو دکتری مدیریت منابع انسانی – فرماندار سابق شهرستان خوانسار

محمدی – مهدی / پژوهشگر و تحلیلگر سیاسی

شاطرزاده – حامد / معاون اسبق واحد تشکیلات اتحادیه جاد

بادپا – مهدی / دکتری زمین شناسی – مسئول اسبق واحد فرهنگی اتحادیه جاد

شیخلر – محمد / عضو مؤسسه فرهنگی ایمان جهادی (صهبا)

خاتونی – علی / مسئول اسبق واحد بین‌الملل اتحادیه جاد – فعال اجتماعی

جوانمردی – احسان / پسا دکتری فناوری اطلاعات در دانشگاه توکیو ژاپن – مدرس دانشگاه

محمدی – محمد / دکترای مدیریت – پژوهشگر مسائل مدیریت

صفا درگیری – نیما / دکتری حقوق – نویسنده و تاریخ پژوه

بخشنده – مجتبی / دانشجوی دکتری جامعه شناسی – مؤلف و مترجم ۵ کتاب و نویسنده ۷۰ مقاله علمی، پژوهشگر و محقق

تیموری – حامد / دانشجوی دکتری مدیریت رسانه – عضو اسبق شورای مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان

شمسایی نیا – رامین / دکتری علوم ارتباطات – دبیر اسبق شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور – مدیر گروه سابق دانش و اقتصاد شبکه سه سیما

یاوری – احسان / عضو هیأت علمی دانشگاه – مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران بزرگ

رضوانی – محمدرضا / دانشجوی دکتری حقوق بین‌الملل – کار آفرین فعال اقتصادی

الفت پور – محمدعلی / دکتری حقوق عمومی دانشگاه علامه طباطبایی

روحی – بیتا / دانشجوی دکتری مدیریت محیط زیست – دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری همدان

کاشفی – محمد رضا / دکتری مدیریت – مسئول سابق دانشگاه شهید بهشتی

اسلامی – محمد علی / دبیر اسبق تشکیلات دفتر تحکیم وحدت

احدی – یوسف / دکتری حقوق – مدرس دانشگاه

حمزه پور – فرهاد / دکتری مدیریت بازرگانی – مدرس دانشگاه

منیری – حامد / دکترای فقه و حقوق – فرماندار سابق سمیرم

باقری – آمنه / دکترای تخصصی تاریخ تمدن اسلامی – عضو هیأت علمی دانشگاه

علوی – سیدابراهیم / دکترا – برنامه سازی رسانه‌ای

خرازیان – حسین / دکتری علوم سیاسی و هیأت مؤسس مؤسسه فرهنگی یادگاران امام

حقیرالسادات – سیدجمال / دکتری فناوری اطلاعات – مدرس دانشگاه

طاهرخانی – فاطمه / دکتری علوم سیاسی پژوهشگر مرکز اسناد انقلاب اسلامی

باقری – شهلا / دکتری جامعه شناسی عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی

وکیلی – حمیدرضا / مدیر مدرسه عالی فقه و اصول عسگریین و استاد سطح عالی حوزه علمیه قم

حافظی نسب – مهدی / استاد حوزه و سخنران سیاسی و فرهنگی و مذهبی

چم پور – مهدی / دکترای مهندسی کامپیوتر

طاهری اصغری – مهدی / دکترای مهندسی کشاورزی

دانشجو – سارا / دکترای نانوبیوتکنولوژی

طاهرخانی – فاطمه / دکترای علوم سیاسی – عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

محمد هادی – زاهدی / دکترا – عضو هیأت علمی دانشگاه خواجه نصیر

اسماعیل مصطفوی / دکترا – عضو هیأت علمی دانشگاه خواجه

صالحی نصیر – میثم / فوق لیسانس عمران – فعال سیاسی و رسانه

محسنی – فریبا / دکترای علوم سیاسی – عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

حسینی – سید رضا / دکترای علوم سیاسی – مدرس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

پیرهادی – مسعود / دانشجوی دکترای فقه حقوق دانشگاه تهران – سردبیر روزنامه رسالت

حداد عادل – فریدالدین / استاد دانشگاه

زمانیان – مصطفی / دکترای سیاستگذاری عمومی

نوروزی – خلیل / دکترای سیاستگذاری علم و فناوری دانشگاه تهران – قائم مقام معاون پژوهش و فناوری دانشگاه امام صادق علیه السلام – مدیر گفتمان سازی ستاد راهبری اجرایی سازی نقشه جامع علمی کشور- عضو گروه فقه بنیاد ملی نخبکان

کوهدار – حمیدرضا / دکتری مهندسی مواد دانشگاه تهران

امین عبداله زاده / دکترای مهندسی مواد دانشگاه خواجه نصیر – پژوهشگر پسا دکترا دانشگاه صنعتی امیرکبیر – مشاور معاون ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور

ایران پور – علی / حقوقدان و وکیل پایه یک دادگستری _نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی _مشاور سابق حقوقی و امور مجلس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور

زینلیان – مهران / دکتری عمران، عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشجویان ایرانی در استرالیا و نیوزیلند

حبیب الله ترکاشوند/مدیر سیاسی خبرگزاری فارس

نادی – میثم / مدیر مسئول سایت خبرآنلاین

سلگی – مریم / عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا

ابراهیمی – نجمه / هیأت علمی مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

شریعتی – الهام / عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا

دادخواه – حسین / عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی

احسانی – علیرضا / عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس

طونی – حامد / دانشجوی دکتری فلسفه غرب – مسئول مدرسه علوم انسانی اسلامی صدرا

بیات شکور – جواد / عضو هیئت علمی دانشگاه گنبدکاووس

مردانیان – حمید / دکتری علوم سیاسی مدرس دانشگاه

زمانی رهبر – محمد حسین / استاد سطح عالی، حوزه آیت الله مجتهدی (ره)

رضا خواه – مجتبی / عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس

احمدی نژاد – مریم / عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا

مداحی – احمد / دبیر اسبق قرارگاه شهید زین‌الدین خوزستان_ مسئول سابق مرکز تولیدات فرهنگی هنری بسیج

بهاروند – حسن / قائم مقام مؤسسه فرهنگی طلایه داران – عضو شورای راهبردی فرهنگی دانشگاه جمعیت هلال احمر – مسئول قرارگاه امام رضا در هرمزگان

احمدی – اسماعیل / دکتری علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی – رئیس جبهه جهادی منتظران خورشید

قیومی – مهدی / استاد سطح عالی، حوزه آیت الله مجتهدی (ره)

مدنی – سید امیرحسین / دکتری مدیریت رسانه – مدیرعامل اسبق شرکت گسترش انفورماتیک ایران

سلیمانی – مجید / دکتری ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی

رضاخواه – علیرضا / دکتری علوم سیاسی دانشگاه اصفهان

اصغری راد – جواد / دکتری مطالعات آمریکا از دانشگاه فرایه برلین آلمان عضو هیأت علمی دانشگاه

مرتضوی شریف – علی / دکتری روابط بین الملل

زیدی جودکی – هادی / دکتری عمران گرایش سازه

ابراهیمی _ مصطفی / دکتری مهندسی هوافضا

پورنجاتی _ مهدی / دانشجوی دکتری معماری

فولادگر _ مجید / سرپرست اندیشکده چشم‌انداز

نظری _ محمد / مسئول اندیشکده سیاست خارجی دفتر بررسی‌های راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام

محمدی _ رضا / عضو هیأت علمی و رئیس اداره دانشجویان خارجی دانشگاه تبریز

رحیمی _ محمد مهدی / سردبیر خبرگزاری مهر

زهره‌وند _ فاطمه / دکتری حرفه‌ای پزشکی

یوسفی _ بتول / دکترای علوم سیاسی

نقی پور _ کمیل / دکتری علوم سیاسی

موسوی _ سید شاپور / دکتری جامعه‌شناسی سیاسی

صالحی _ محمد مهدی / دکتری تعلیم و تربیت

منتظری _ مهدی / دکتری علوم قرآن و حدیث

حسینی _ سیده سمیه / دکترای جغرافیا

محمودی _ علی / دکترای مهندسی معدن

یاوری _ وحید / دکتری علوم ارتباطات اجتماعی

پیکان‌پور _ محمد / متخصص اقتصاد و دارو از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

بهروزی _ مهدی / دکترای فلسفه تطبیقی

مدبر _ روح‌اله / دکتری تخصصی روابط بین‌الملل

حق شناس _ مهدی / دکتری حمل و نقل و ترافیک

توسلی _ محسن / دکتری تخصصی اورژانس

مصلحی _ محسن / دکترای برنامه‌ریزی شهری

جوکار _ سید مهدی / دکترای فقه و حقوق

اسدی _ ابراهیم / دکتری عمومی دندانپزشکی

میری _ سید ابوالحسن / دکتری روابط بین‌الملل

حسن _ شوندی / دکتری ادبیات عربی

عادلی _ جلال / دکتری دندانپزشکی

عبودتیان – سید احمد / مدیر بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیا

بلیغ _علیرضا / عضو میز فرهنگی اجتماعی دفتر بررسی‌های راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام

امیدیان _ محسن / دکترای مدیریت آینده پژوهی

بذرافکن _ مجید / هیأت علمی دانشگاه امام حسین (ع)

بانکی کشکی _ حسین / دکتری مهندسی پزشکی

مرتضی نیا_ حمید / دکتری مدیریت

کریمی _ محمد مسعود / دکتری مدیریت گرایش برنامه‌ریزی استراتژیک

صادقی _ مهدی / مسئول اندیشکده اقتصادی دفتر بررسی‌های راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام

نظریان_ حسین / دکتری کارآفرینی

اسماعیلی _ محبوبه / عضو هیئت علمی دانشگاه شاهرود

شریف احمدیان _ احسان / دکتری مدیریت

اسماعیلی _ سجاد / متخصص اقتصاد و دارو از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

شهرستانی _ سید حسین / مسئول اندیشکده فرهنگی اجتماعی دفتر بررسی‌های راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام

جعفری _ جعفر / دانشجوی دکتری مدیریت منابع انسانی

افتخاری _ معصومه سادات / دندانپزشک

طه_ محمد / دکترای مدیریت

احمدی _ سید روح اله / دکتری اقتصاد

اقبالی _ ابوالفضل / دانشجوی دکتری علوم اجتماعی دانشگاه تهران

سعادت پور _حامد / دکتری مدیریت استراتژیک

بابائی _ محمود / دکتری روابط بین‌الملل

محتشمی پور- رضا / رئیس سابق دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی

احمدی _ اسماعیل / دکتری علوم سیاسی

تمنایی _ محمد / دکترای مهندسی حمل‌ونقل

عرب بافرانی _ محمدرضا / دکتری آینده پژوهی

نوروزی _ مجتبی / دکترای علوم سیاسی

شهبازی _ مهدی / دکتری مدیریت

مردانی نافچی _ حسین / دکترا داروسازی

جان نثاری _ محمد / دانشجوی مقطع دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی

شمسایی نیا _ رامین / دانش آموخته دکتری علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی

لطیفی _ پیمان / دکتری حقوق

طباطبایی _ سیدمحمدرضا / دکترای مهندسی دریا

نیلی _ محمدحسن / دکتری فلسفه علم

منیری _ حامد / دکترای فقه و حقوق

حیدری ارجلو _ سیاوش / دکترای سازه‌های آب

سرخه‌دهی _ فاطمه / دکتری اقتصاد توسعه دانشگاه الزهرا

سعادتی نسب _ محمدامیر / دکتری شیمی فیزیک، پژوهشگر و فعال صنعتی

دهقان توران پشتی _ میثم / دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی گرایش رفتار سازمانی و منابع انسانی

زارعی _ یعقوب / دانشجوی دکترای زمین شناسی مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس

رحمنی _ مریم / دکترای جغرافیای سیاسی، مدرس دانشگاه

بردبار _ احمدرضا / دکتری علوم سیاسی، هیأت علمی دانشگاه خوارزمی

چم‌پور_ مهدی / دکتری مهندسی کامپیوتر، هیأت علمی دانشگاه قوچان

محمدباقری _ فیاض / دانشجوی دکتری مهندسی هسته‌ای، دبیر سابق سیاسی دفتر تحکیم وحدت

خاکدان _ فاطمه / دکتری بیوتکنولوژی

موسوی فرد_ سید ابوالفضل / دکتری زبان و ادبیات عربی

محمودی _ علی / دانشجوی دکتری مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر

قاسمی نژاد _ یاسر / دکتری مدیریت سیستم‌ها

زارع _ هادی / دکتری عمومی رشته پزشکی

کاوه _ محمد / دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی

عبدالعلی پور _ داوود / دانشجوی پزشکی

زارعی پوشا _ اسماعیل / دکتری فقه و حقوق، مدیرکل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، فرماندار سابق قم، نهاوند و بهار

احسانی _ امیرحسین / دانشجوی پزشکی

خراسانی زاده _ محمد / دانشجوی دکترای هنر – معاون سازمان فضای مجازی سراج

سهامی ابراهیمی _ فرهاد / دکترای تاریخ انقلاب اسلامی

رحیمی _ محمد طاهر / دکترای سیاستگذاری عمومی

فاتحی _ مرتضی / دانشجوی پزشکی

رنجبر _ الهام / مطلوب برگزیده خوارزمی

میرزایی _ محبوبه / حافظ کل قرآن کریم

رحمانی _ حسین / دکترای زبان

فرهادیان _ محمد حسین / دانشجو دکتری روابط بین‌الملل تهران

حسین فلاحی _ احمد / هیئت علمی دانشگاه

چکشیان- محمد / دکترای مدیریت، مدرس دانشگاه – معاون بنیاد فرهنگی خاتم‌الاوصیا

افقهی _ بابک / دکترای تخصصی مدیریت استراتژیک، معاون وزیر در توسعه روابط اقتصادی و رئیس کل سابق سازمان توسعه تجارت ایران-مدرس دانشگاه، رئیس کمیسیون توسعه تجارت و صادرات غیرنفتی اتاق تعاون ایران

متانت _ سپهر / دکترای حرفه‌ای پزشکی

تینای تهرانی _ حمیدرضا / دانشجوی دکترا ارتباطات

خزایی _ مهران / دکتری پزشکی عمومی

گوهری _ محمدرضا / دکتری عمومی پزشکی

وحیدی منفرد _ حسین / دکتری مهندسی صنایع

دهقان _ رضا / دکترای تخصصی مدیریت کارآفرینی

کرمی _ حسین / دکترای برق قدرت

فایزی _ محمد حسین / مدیر جهاد دانشگاهی قزوین

دایی‌چیان _ قاسم / هیأت علمی دانشگاه اراک

گلدوزها _ ناصر / دکترا – معاون سابق بنیاد خاتم – مدیر مؤسسات مردمی حوزه حجاب و عفاف

محمدی _ محسن / دکترای مدیریت دولتی گرایش خط مشی گذاری

یاوری _ میثم / دانشجوی دکترای جامعه شناسی فرهنگی – معاون بنیاد فرهنگی خاتم‌الاوصیا

نوروزی _ محمد / دکتری حرفه‌ای پزشکی

سپندی _ مجتبی / دکترای تخصصی اپیدمیولوژی

حسینی الست _ فاطمه / دکتری فیزیک

هاشمی – سید محمد / دکترای حقوق – جانشین بنیاد فرهنگی خاتم‌الاصیا

محمدی- رضا / عضو هیأت علمی و رئیس اداره دانشجویان خارجی دانشگاه تبریز

آبنیکی _ حسین / فوق لیسانس mba دانشگاه شریف ، رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی

ذاکری _ محمد حسن / مدرس حوزه و دانشگاه. عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی

مقدسی _ مهدی / دکترای حقوق عمومی و هیأت علمی دانشگاه امام حسین

فیروزیان _ شبیر / هیأت علمی دانشگاه معارف اسلامی

بهمن آبادی _ محمد جواد / دانشجوی دکتری هوش مصنوعی

جعفری _ علی / عضو پژوهشگاه راهبردی ژرفا

خاک رنگین _ علی / مدیر مؤسسه شناخت

نقی _ حسین / دبیر تحول علوم انسانی بسیج اساتید

علوی _ سید حسین / مدیر عامل خبرگزاری بسیج

روزبه _ حسین / هیأت علمی دانشگاه امام حسین

مقصودی _ محسن / مدیر مؤسسه ثریا

تاجیک _ جواد / دبیر سابق ستاد مرکزی راهیان نور کشور، راوی دفاع مقدس

حسینی _ سید رضا / مسئول مرکز سراج گلستان

فلاحت‌کار _ علی / مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان البرز

یاری _ وحید / مسئول حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قرآن تهران

بهرامی _ علی / مسئول قرارگاه نور سازمان بسیج دانشجویی

گل محمدی _ مریم / مدیر و مؤسس مؤسسه علمی و نوآوری نجم‌الثاقب

جعفری _ محمد / مسئول انجمن ادبی شهرستان خمین

فیروزی _ علیرضا / دبیر سیاسی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور

احمدوند _ محمد کارشناسی ارشد علوم سیاسی، معاون سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران بزرگ

بابامیر _ مهدی / کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی، مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

نوشته جوان سازی و مردمی سازی حکمرانی اولین بار در عصر پیشرفت. پدیدار شد.

]]>
https://asr-pishraft.com/%d8%b1%d8%a7%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/11/feed/ 1
تأملاتی درباره اسلام و پیشرفت https://asr-pishraft.com/%d8%a7%d9%85%d8%aa%d8%af%d8%a7%d8%af-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/%d8%aa%d8%a3%d9%85%d9%84%d8%a7%d8%aa%db%8c-%d8%af%d8%b1%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d8%a7%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85-%d9%88-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/ https://asr-pishraft.com/%d8%a7%d9%85%d8%aa%d8%af%d8%a7%d8%af-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/%d8%aa%d8%a3%d9%85%d9%84%d8%a7%d8%aa%db%8c-%d8%af%d8%b1%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d8%a7%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85-%d9%88-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/#respond Sat, 30 Nov 2019 13:07:36 +0000 https://asr-pishraft.com/?p=418 با استقرار حکومت الهی ولایت فقیه در ایران اسلامی و ایجاد نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر شعار سلبی نه شرقی و نه غربی؛ اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله فرصتی ویژه برای تحقق پیدا کرد؛ فرصتی که از بعد از حکومت نبوی همۀ  ائمه علیهم السلام در «مبارزۀ حاد سیاسی» در پی تحقق …

نوشته تأملاتی درباره اسلام و پیشرفت اولین بار در عصر پیشرفت. پدیدار شد.

]]>

با استقرار حکومت الهی ولایت فقیه در ایران اسلامی و ایجاد نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر شعار سلبی نه شرقی و نه غربی؛ اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله فرصتی ویژه برای تحقق پیدا کرد؛ فرصتی که از بعد از حکومت نبوی همۀ  ائمه علیهم السلام در «مبارزۀ حاد سیاسی» در پی تحقق آن بودند. پس از تثبیت نسبی نظام اسلامی و پشت سرگذاشتن گردنه‌های خطرناک و دشمنی‌های بی‌سابقه در عرصه‌های مهم نظامی، امنیتی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی،  حال نوبت به بسط نظریه‌های ایجابی انقلاب اسلامی برای اداره حکومت است. موضوع راهبردی «اسلام و پیشرفت» در شرایط زمانی که انقلاب اسلامی مرحلۀ تثبیت نظام را پشت سر گذاشته و وارد عرصه «دولت اسلامی» و «کشور اسلامی» شده است، بیش از پیش بر اهمیتش افزوده است. موضوعی که با درایت امام و رهبر حکیم انقلاب اسلامی پس از گذشت سه دهه از عمر این انقلاب بدان اهتمام ورزیده شد و نام‌گذاری دهۀ چهارم به نام دهۀ «پیشرفت و عدالت»، شاهدی بر مدعای ماست.  کتاب «تأملاتی درباره اسلام و پیشرفت» بنا دارد طی سیری منطقی مبانی اسلامی «اسلام و پیشرفت» را بسط داده و به سطح کاربرد نزدیک کند.

دریافت کتاب

نوشته تأملاتی درباره اسلام و پیشرفت اولین بار در عصر پیشرفت. پدیدار شد.

]]>
https://asr-pishraft.com/%d8%a7%d9%85%d8%aa%d8%af%d8%a7%d8%af-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/%d8%aa%d8%a3%d9%85%d9%84%d8%a7%d8%aa%db%8c-%d8%af%d8%b1%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d8%a7%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85-%d9%88-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/feed/ 0
فراخوان عهدواره ملی هفته پیشرفت https://asr-pishraft.com/%d8%b9%d9%87%d8%af%d9%88%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d9%85%d9%84%db%8c-%d9%87%d9%81%d8%aa%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/1-2/ https://asr-pishraft.com/%d8%b9%d9%87%d8%af%d9%88%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d9%85%d9%84%db%8c-%d9%87%d9%81%d8%aa%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/1-2/#comments Sat, 30 Nov 2019 05:25:18 +0000 https://asr-pishraft.com/?p=347 ستاد مردمی راهبری پیشرفت جامع از تمام موسسات، تشکل‌ها، مجموعه های خودجوش مردمی و جوانان دعوت می‌نماید تا فعالیت ها و اقدامات خود در مسیر پیشرفت کشور را در سه سطح عمومی،  تخصصی و ویژه ثبت نمایند. از مجموعه های منتخب علاوه بر آنکه در ابررویداد هفته پیشرفت تقدیر خواهد شد، جوایزی نیز برای پیشبری …

نوشته فراخوان عهدواره ملی هفته پیشرفت اولین بار در عصر پیشرفت. پدیدار شد.

]]>
ستاد مردمی راهبری پیشرفت جامع از تمام موسسات، تشکل‌ها، مجموعه های خودجوش مردمی و جوانان دعوت می‌نماید تا فعالیت ها و اقدامات خود در مسیر پیشرفت کشور را در سه سطح عمومی،  تخصصی و ویژه ثبت نمایند.

از مجموعه های منتخب علاوه بر آنکه در ابررویداد هفته پیشرفت تقدیر خواهد شد، جوایزی نیز برای پیشبری عملیات ها و برنامه های مورد توافق با مرکز تعالی پیشرفت اهدا می گردد. این رویداد سالانه و با همکاری همه حلقه های میانی برگزار خواهد شد.

 

شرایط شرکت در فراخوان:

  • عموم مجموعه های مردمی (رسمی یا غیر رسمی) می‌توانند مخاطب این فراخوان باشند.
  • مجموعه های مردمی در بخش هایی مانند تعاونی‌ها، شرکت های دانش بنیان، مدارس، مساجد، دانشگاه ها، تشکل های دانشجویی، موسسات فرهنگی، گروه های جهادی، خیریه ها، هیئت های مذهبی، اتحادیه‌ها و اصناف، رسانه ها، کارآفرینی و … می توانند در این جشنواره شرکت نمایند.

 

محورهای جشنواره:

جشنواره در سه بخش عمومی، تخصصی و ویژه برگزار میگردد که شرایط شرکت در هر بخش بدین شرح است:

بخش ویژه ( رقابت هسته های پیشرفت )

هسته های پیشرفت، هسته های همه جانبه ای هستند که برای تحول مناطق خود دارای نقشه می باشند.( به تعریف رجوع شود) این هسته های می توانند اقدامات صورت گرفته خود را، در محورهای زیر در فراخوان عهدواره شرکت دهند:

  • محور اول: توانایی هسته های پیشرفت در به میدان آوردن مردم
  • محور دوم: توانایی هسته های پیشرفت برای تدوین نقشه پیشرفت جامع منطقه‌ای
  • محور سوم: یک یا چند عملیات موثر منطقه‌ای انجام شده توسط هسته های پیشرفت
  • محور چهارم: توانایی هسته های پیشرفت در رایزینی و به‌کارگیری ظرفیت‌های حاکمیتی
  • محور پنجم: قابلیت هسته های پیشرفت در درک مولفه های پیشرفت و دقت به ابعاد مبارزه با توسعه گرایی

بخش تخصصی ( رقابت هسته‌های پیشران منطقه‌ای )

هسته های پیشران منطقه ای به صورت تخصصی و حرفه ای، تنها در یک عرصه مشغول به فعالیت و حل مسائل تحول آفرین در سطح منطقه خود هستند ( به تعریف رجوع شود).

علاوه بر مجموعه های داوطلبانه، شرکتهای بخش خصوصی که با رویکرد حل مساله منطقه ای، موجب انتفاع عمومی و حل مسائل تحول آفرین شده اند نیز می توانند در این بخش ثبت نام نمایند.

بخشهای رقابت تخصصی در سال اول شامل عناوین زیر می باشد:

  • عرصه گردشگری منطقه ای
  • عرصه مطالبه گری ملی و منطقه ای
  • عرصه آموزش منطقه ای
  • عرصه کسب و کار اجتماعی
  • عرصه تحول یا همراه سازی حکمرانی ملی و منطقه ای
  • عرصه کشاورزی منطقه ای
  • عرصه صنعت منطقه ای
  • عرصه صادرات منطقه ای
  • عرصه افزایش جمعیت
  • عرصه خدمات اجتماعی و خیریه
  • عرصه سلامت منطقه ای

بخش عمومی (هسته‌های عمومی در مسیر پیشرفت )

پیشرفت زمانی محقق خواهد شد که همه اقشار و افراد نسبت حقیقی با بحث پیشرفت احساس کنند و گفتمان پیشرفت به یک گفتمان عمومی تبدیل شود. همه مجموعه های خودجوش مردمی می توانند گامهای موثری در تبدیل پیشرفت به یک گفتمان عمومی بردارند. کار گفتمانی و فعالیت مردمی و بکارگیری خلاقیت در ایجاد تحول در پیشرفت محیط معیارهایی است که تمامی این مجموعه ها می توانند در آنها با هم رقابت کنند.( به تعریف رجوع شود)

در بخش عمومی رقابت ها در سال اول بین مجموعه های زیر شکل خواهد گرفت:

  • تعاونی پیشرفت
  • مسجد پیشرفت
  • دانشگاه پیشرفت
  • شهر پیشرفت
  • روستای پیشرفت
  • خانواده پیشرفت
  • گروه جهادی پیشرفت
  • مدرسه پیشرفت
  • صنف پیشرفت
  • تشکل دانشجویی
  • موسسه فرهنگی
  • خیریه پیشرفت
  • مجموعه کارآفرین پیشرفت

فرآیند ثبت فراخوان :

ورود به صفحه اختصاصی «عصر پیشرفت» در سایت جشنواره و تکمیل فرم مربوطه و ثبت فراخوان در سایت Asr-Pishraft.ir

*مهلت ارسال آثار تا ۲۹ اسفند ۹۸ می‌باشد.

 

 لینک ثبت نام در عهدواره ملی هسته های پیشرفت

 

نوشته فراخوان عهدواره ملی هفته پیشرفت اولین بار در عصر پیشرفت. پدیدار شد.

]]>
https://asr-pishraft.com/%d8%b9%d9%87%d8%af%d9%88%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d9%85%d9%84%db%8c-%d9%87%d9%81%d8%aa%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/1-2/feed/ 1
گذار از توسعه به پیشرفت https://asr-pishraft.com/%d8%b1%d8%a7%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/%da%af%d8%b0%d8%a7%d8%b1-%d8%a7%d8%b2-%d8%aa%d9%88%d8%b3%d8%b9%d9%87-%d8%a8%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/ https://asr-pishraft.com/%d8%b1%d8%a7%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/%da%af%d8%b0%d8%a7%d8%b1-%d8%a7%d8%b2-%d8%aa%d9%88%d8%b3%d8%b9%d9%87-%d8%a8%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/#respond Fri, 29 Nov 2019 19:43:36 +0000 https://asr-pishraft.com/?p=390 اشــــاره ابراهیم فیاض از چهره‌هایی است که سعی بسیاری در بازتعریف و بازتولید مفاهیم بر اساس سنت فکری-فلسفی ایرانی اسلامی دارد. فیاض هم با حوزه و فقاهت و فلسفه‌ی اسلامی و حکمت آشناست، و هم سعی مجدانه‌ای در شناخت عمیق و صحیح سنت فکری-فلسفی غرب دارد. فیاض که انتقادات بسیاری به فهم و شناخت بسیاری …

نوشته گذار از توسعه به پیشرفت اولین بار در عصر پیشرفت. پدیدار شد.

]]>
اشــــاره
ابراهیم فیاض از چهره‌هایی است که سعی بسیاری در بازتعریف و بازتولید مفاهیم بر اساس سنت فکری-فلسفی ایرانی اسلامی دارد. فیاض هم با حوزه و فقاهت و فلسفه‌ی اسلامی و حکمت آشناست، و هم سعی مجدانه‌ای در شناخت عمیق و صحیح سنت فکری-فلسفی غرب دارد. فیاض که انتقادات بسیاری به فهم و شناخت بسیاری از اندیشمندان داخلی نسبت به غرب دارد، غالبا دانشجویانش را به رجوع به متون اصلی و کلاسیک غربی، و آن هم به نسخه‌های زبان اصلی، توصیه می‌کند و البته خود وی اهتمام جدی نسبت به این امر دارد. او حتی پا را از این فراتر می‌گذارد و ما را از مطالعه‌ی ترجمه‌های انگلیسی زبان هم بر حذر می‌دارد، چرا که به اعتقاد وی حاکمیت سنت تحلیلی در دنیای انگلیسی زبان، موجب کندذهنی و ناتوانی در فهم بسیاری از مفاهیم و ظرائف فکری می‌شود. این ویژگی‌های فیاض سبب شده که بتواند نظرات ایجابی جالبی در مسائل مختلف کشور ابراز کند. مسئله پیشرفت و توسعه، یکی از مسائلی بوده که عده‌ای کلیت توسعه را نفی و عده‌ای اصرار بر طی همین راه کنونی توسعه دارند. اماجریان سومی هم ، که فیاض هم یکی از آن‌هاست، بر پیشرفت تاکید می‌کنند، توسعه را نقد می‌کند، ولی راهی برای طی کردن برای ما ترسیم می‌کند. مختلفی متن زیر که برگرفته از سلسله جلساتی تحت عنوان اسلام و توسعه است، حاوی چارچوب‌هایی از بحث توسعه غربی و پیشرفت اسلامی است که در آن تلاش شده است که فضای این بحث کمی روشن‌تر شود و راهی را در این مسیر بگشاید.

۱) توسعه و بحران

به هر میزانی که جامعه توسعه‌ی بیشتری پیدا کند، دچار بحران‌های بیشتری می‌شود. لذا اولین مسئله‌ی توسعه، بحران است. سؤالی که پیش می‌آید این است که چه کسانی موفق به پشت سر نهادن این بحران‌ها می‌شوند؟

جواب این است: کسانی که در مقابل هجمه آن دستپاچه نشوند و تئوری کلان داشته باشند. اساس توسعه با بحران همراه است: بحران جنسی، بحران اقتصادی، بحران اخلاقی، بحران خانواده، بحران اجتماعی، بحران مذهب، بحران دانشگاهی. رشد سریعی که در چشم‌انداز ۲۰ ساله دیده شده است بدان معناست که ما تا سال ۱۴۰۴ باید دگرگونی عظیمی را در بخش‌های مختلف داشته باشیم. از نتایج این پیشرفت، بحران خواهد بود. فرض کنید فردی تصمیم بگیرد طی یک هفته چند ده جلد کتاب بخواند، خواهید دید که پس از آن دچار فشار روحی و روانی خواهد شد. همین مثال را می‌توان به توسعه سریع و حرکت شتابنده موجود در چشم‌انداز بیست‌ساله تعمیم داد.

۲) همراهی با توسعه و لزوم شناخت نقش و جایگاه خود

بهترین شیوه‌ای که باید در گذار به پیشرفت اتخاذ کرد، این است که با پیشرفت همراه شویم و آن را بفهمیم، و چارچوب تئوریک آن را تولید کنیم. یعنی بفهمیم که دنیا اکنون در چه وضعیتی قرار دارد، سپس چارچوب تئوریک آن را تولید کنیم و متناسب با آن حرکت کنیم. دنیا در حال حرکت است و پیش می‌رود و پیش خواهد رفت؛ حتی اگر ما نباشیم؛ لذا امروز باید نقش و جایگاه خود را بدانیم و بشناسیم و به وظیفه‌مان عمل کنیم. انسان‌ها و جوامع می‌آیند و می‌روند، اما باید ببینیم که ما چه‌کرده‌ایم و چه باید بکنیم؟

 لذا آنچه در این میان اهمّیت دارد عملی است که ما می‌خواهیم انجام دهیم. ما باید پیشرفت را آن چنان پیاده کنیم که ساختارهای محافظه‌کار ضد پیشرفت در جای خود باقی بمانند؛ ولی این نقشه باید درست ترسیم شود

بهترین شیوه‌ای که باید در گذار به پیشرفت اتخاذ کرد، این است که با پیشرفت همراه شویم و آن را بفهمیم، و چارچوب تئوریک آن را تولید کنیم. یعنی بفهمیم که دنیا اکنون در چه وضعیتی قرار دارد، سپس چارچوب تئوریک آن را تولید کنیم و متناسب با آن حرکت کنیم. دنیا در حال حرکت است و پیش می‌رود و پیش خواهد رفت؛ حتی اگر ما نباشیم؛ لذا امروز باید نقش و جایگاه خود را بدانیم و بشناسیم و به وظیفه‌مان عمل کنیم. انسان‌ها و جوامع می‌آیند و می‌روند، اما باید ببینیم که ما چه‌کرده‌ایم و چه باید بکنیم؟

۳) لزوم داشتن نگاه فرآیندی در عرصه توسعه

در مفهوم توسعه نباید نگاه برآیندی داشته باشیم، بلکه باید به فکر فرآیند باشیم. یعنی همین الآن وارد فرآیند شویم و مرتبا مطالعه و سپس مداخله کنیم؛ مثل کاری که آمریکا در حال انجام دادن آن است. آمریکا بیشتر قهرمان استفاده از وضعیت موجود است تا برنامه‌ریزی؛ و این بر خلاف همه حرف‌هایی است که در مورد آمریکا گفته و نوشته می‌شود. آمریکا وضعیت موجود را شناسایی کرده و به صورت پراگماتیستی عمل می‌کند و وارد فرآیند می‌شود و سپس آن را به دیپلماسی‌اش تبدیل می‌کند. این فرآیند ابعاد اقتصادی، سیاسی، ارتباطی، ارتباط با افراد، تطمیع پولی افراد و ده‌ها بعد دیگر را در خود دارد. ویتنام ضد آمریکایی که هزاران هزار کشته داد، امروز یکی از آمریکایی‌ترین کشورهاست؛ لهستان سوسیالیست، امروز آمریکایی است. آینده همانی است که ما هم اکنون در حال شکل دادن به آن هستیم و این دقیقا همان کاری است که آمریکا انجام می‌دهد. تمام جنگ‌های پیامبر را که نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که ایشان فرآیندی پیکار کرده‌اند؛ ایشان برای همه جنگ‌ها با خداوند متعال خلوت می‌کرده و به امید پیروزی در جنگ دعا و نیایش می‌کرده است.

مارکسیست‌ها برخلاف غربی‌ها همیشه به پایان تاریخ می‌نگریسته‌اند و می‌گفتند که جبر تاریخی چنین است و چنان می‌کند! پرولتاریا انقلاب می‌کند و نهایتا با این رویکرد همیشه با بن‌بست مواجه می‌شدند. آمریکای پراگماتیک به همه قضایا ریز نگاه می‌کند و کلی‌گویی نمی‌کند؛ بلکه با کمک کارشناسانی به سرعت بر کار و فرآیند سوار می‌شود و تک‌تک فرآیندها را زیر نظر می‌گیرد.

با این ساختار است که می‌توانیم پیشرفت مطلوب خود را ایجاد کنیم. این فرآیند به قدری گسترده و مختصاتش فراوان است که جز پرداختن و شکل دادن به چارچوب‌های تئوریکی کلان و سپس سیاست‌گذاری، چاره‌ای جز ورود به عمل نداریم. فرآیند بی‌نهایت است و در آن بی‌نهایت کار برای اقدام و انجام دادن وجود دارد.

۴) ملاکهای توسعه و توسعهیافتگی

در دروس دانشگاهی ابتدا این را مطرح کردند که آمریکا شاخص توسعه و جهان اول است. سپس خطی ترسیم کردند و جهان دوم و سوم را زیر آن قرار دادند. در اواخر دهه ۹۰ میلادی، جهان چهارم را نیز اضافه کردند که منظورشان آفریقا بود. مراد از جهان سوم، خاورمیانه و مراد از جهان دوم کشورهای سوسیالیستی بود. جهان سرمایه‌داری را نیز به عنوان جهان اول معرفی می‌کردند. برای توسعه‌یافتگی شاخص‌ها و استانداردهایی را وضع کردند: غربی‌ها چقدر شیر می‌خورند، کشورهای عقب‌افتاده چقدر؟ غربی‌ها چقدر ماهی می‌خوردند، کشورهای جهان سوم چقدر؟ فحشا و خودفروشی در غرب چقدر است در جاهای دیگر چقدر؟

آمریکا مفهومی توسعه است یا مصداق توسعه؟ اگر مصداق را بپذیریم، یعنی این که باید غربی شویم. اگر مصداق را بپذیریم، آمریکایی شدن اصل می‌شود، یعنی رؤیای آمریکایی. حال اگر آمریکا را به عنوان مصداق توسعه نپذیریم، بحث چه وجهه‌ای پیدا می‌کند؟ مفهوم، عکس مصداق است. می‌توان درباره مفهوم توسعه، بر خلاف مصداق توسعه، تفکر کرد. وقتی فرد قائل به مفهوم باشد، می‌پرسد که شاخص چیست؟ منطق و تئوری پشت سر توسعه چیست؟ آیا می‌توان تئوری و منطق پشت سر توسعه را نقد کرد تا روشی جدید و سنتزی جدید را روی کار آورد؟

۵) آمریکا مصداق توسعه یا مفهوم آن؟

متناسب با ساختار فعلی که بر نظام جمهوری اسلامی ایران حاکم است چه باید بگوییم؟ آمریکا مفهوم توسعه است یا مصداق توسعه؟ اگر مصداق را بپذیریم، یعنی این که باید غربی شویم. همان جمله‌ای که سید جمال گفت: «اسلام در غرب است». اگر بخواهیم مسلمان کامل شویم، باید غربی شویم. اگر مصداق را بپذیریم، آن مصداق تبدیل به مفهوم می‌شود؛ یعنی آمریکایی شدن و رؤیای آمریکایی اصل می‌شود. وقتی کشوری به سمت آمریکایی شدن حرکت می‌کند یعنی این که چنین ساختاری بر آن حاکم خواهد شد. این بدترین حالت غربی‌شدن است.

در کشور ما هم طابق النعل بالنعل و به نام شاخص‌های استاندارد جهانی، مصداقیت غرب را به خورد ما می‌دهند که نتیجه آن بحران‌های خانوادگی مثل طلاق، عدم ازدواج، فحشا، اعتیاد و … است. اینکه با بحران‌های سیاسی، اجتماعی، خانوادگی، در حال دست و پنجه نرم کردن هستیم، برآیند و تابعی از توسعه مصداقی ماست. غالبا در دنیا آمریکا را مصداق توسعه در نظر می‌گیرند.

حال اگر آمریکا را به عنوان مصداق توسعه نپذیریم، بحث چه وجهه‌ای پیدا می‌کند؟ مفهوم، عکس مصداق است. می‌توان درباره مفهوم توسعه، بر خلاف مصداق توسعه، تفکر کرد. همه چپ‌گرایان دنیا مفهوم توسعه را، همراه با نقد آن، قبول دارند. وقتی فرد قائل به مفهوم باشد، می‌پرسد که شاخص چیست؟ منطق و تئوری پشت سر توسعه چیست؟ آیا می‌توان تئوری و منطق پشت سر توسعه را نقد کرد تا روشی جدید و سنتزی جدید را روی کار آورد؟ جریان اصلی در توسعه، راست‌گرایان هستند که به مصداق توسعه قائلند و جریان نقدکننده، چپ‌ها هستند که حاشیه بر کتابند و متن اصلی نیستند. فرانسه حاشیه بر آمریکاست. ژان ‌پل سارتر حاشیه بر آمریکاست؛ پروفسور مولانا حاشیه بر آمریکاست.

وقتی مقام معظم رهبری می‌گویند پیشرفت، یعنی ما نه متن و نه حاشیه توسعه را قبول نداریم. ما تنها پیشرفت را قبول داریم. مراد از این پیشرفت، progressاست که غیر از developmentاست. Progressیک راه رفتن آهسته و پیوسته است و مثل developmentنیست که در آن افراط و تفریط وجود داشته باشد. البته این امر نیازمند ذهن‌های خوش‌فکری است که این فضا را مدلیزه کنند و فکر نو بیرون دهند.

توسعه ماهیتی گسل‌زا دارد، یعنی مرتبا فاصله و شکاف ایجاد می‌کند. به هر میزان که توسعه به پیش می‌رود، گسل‌های جامعه بیشتر می‌شوند و تمایزات برجسته‌تر می‌شوند. جامعه ارگانیک که مهمترین جامعه توسعه‌یافته بعد از جامعه مکانیک است، جامعه‌ای است که تغایرها در آن افزایش پیدا می‌کند و سپس نسبت به تغایرها خودآگاهی ایجاد می‌شود. چیزی که در همه‌ی دولت‌های بعد از انقلاب رخ داده است. در این فرآیند تجمل ایجاد می‌شود. جامعه پیشرفته و توسعه‌یافته، باید خود را از جهت پول و دارایی نشان دهد

 

۶)جایگاه نهاد خانواده و توجه به آن به عنوان یک شاخص

توسعه ساختار را برای ایجاد حرکت باز می‌کند. هر چه بیشتر در توسعه پیش می‌رویم، ساختارها ، بیشتر فرو می‌ریزند؛ یعنی ساختار باز می‌شود و می‌ریزد. وقتی ساختار شروع به ریزش کند، دین و اخلاق لگدمال و بازاری خواهند شد. خانواده‌ها بیشتر شروع به ریزش می‌کنند و چون خانواده بنیادی‌ترین و کوچکترین واحد اجتماعی است، بقیه ساختارها نیز به تبع آن ریزش می‌کنند. اگر تاریخ سال ۱۹۰۰ میلادی تا جنگ جهانی اول را مرور کنیم، می‌بینیم که همین فرآیندها رخ داده است. سریال‌هایی مثل پزشک دهکده، داستان‌های جزیره، آن‌شرلی و … همه بازتابی از این قضیه هستند. باید تمام ساختارهای جامعه شروع به شکستن کند تا توسعه معنا یابد. خانواده در این فضا بی‌معنا می‌شود. ساختمان‌های فراوان ساخته می‌شود، ولی ساختمان‌هایی است که صرفا برای مجردها است و نه برای خانواده‌ها.

ما پنج نهاد مهم داریم: خانواده، دین، دولت، آموزش و اقتصاد. متاسفانه در کشور ما اقتصاد مبنا قرار می‌گیرد و خانواده جایگاهی ندارد. حال آن که ابتدا باید خانواده مبنا قرار گیرد؛ بعد دین، بعد دولت، سپس آموزش و در نهایت اقتصاد. این حالت مطلوب است. اگر عکس این حالت مبنا قرار گرفت، یعنی ابتدا اقتصاد و در نهایت خانواده؛ این همان چیزی است که در توسعه به آن پرداخته می‌شود. زیرا مبنای توسعه اقتصاد است. در فرآیند توسعه، دین، دین ملی می‌شود. آخرین حلقه نیز نهاد خانواده است که تنها نامی از آن باقی می‌ماند.

۷) توسعه، تکامل‌‌‌و تضاد

شکسته شدن مرزها، از ویژگی‌های اصلی توسعه است. واژه‌های دیگری که با توسعه مرتبط است، تکامل و تحول است. تکامل از باب مفاعله است یعنی طرفین یکدیگر را کامل کنند. تحول از باب تفعّل است یعنی پذیرش تغییر و از حالی به حالی دیگر شدن. تحول حالتی انفعالی است ولی تکامل حالتی فعال و طرفینی است. مسئله این است که چگونه تکامل صورت می‌پذیرد؟ در تکامل جنگ وجود دارد. پس اولین قدم توسعه، تضاد است؛ یعنی همگام با تکامل، تضادهای اجتماعی زیاد می‌شود. یعنی اگر فاصله طبقاتی به وجود نیاید، توسعه به وجود نمی‌آید و اگر توسعه به وجود آید، حتما تضاد طبقاتی را بیشتر می‌کند.

اولین بحث در تکامل، تضاد است. چون طرفین باید همدیگر را تکمیل کنند که مکانیسم آن مکانیسم تضاد است که در اوج خود به جنگ نیز بدل می‌شود. تاکنون در دنیا هیچ کس تکامل را بدون جنگ ترسیم نکرده است. تا جنگ طبقاتی شروع نشود از تکامل خبری نیست و به قول مارکس از کم به کیف حرکت صورت نمی‌پذیرد و جهش انجام نمی‌شود. در این حالت تراکم مرتبا بیشتر می‌شود و به یک‌باره جهش صورت می‌پذیرد.

دنیاطلبی، تبرّج و تجمل و برجسته‌سازی دنیا، جزئی از فرآیند توسعه است. لذا توسعه مطلوب ما نیست و ما باید الگوی مناسب پیشرفت خود را داشته باشیم. نمی‌شود سرمایه‌داری وارد شود و دین سرمایه‌داری وارد نشود.

پس اگر در این جا گفته می‌شود تکامل، معنایش رقابت است؛ رقابت از ذهن و از معرفت شروع می‌شود تا به ساختار می‌رسد که اوج رقابت، جنگ است. خود این جنگ‌ها به شدت معرفت را جابجا می‌کنند. یعنی هر جنگی که پیش می‌آید، جهان عوض می‌شود. پس در تکامل، ساختارهای معرفتی تابعی از ساختارهای بیرونی است که مهمترین آن‌ها جنگ است. تا جنگ جهانی اول و دوم رخ نداده بود، ماهیت اندیشه مدرن روشن و مشخص نشده بود. وقتی جنگ جهانی اول و دوم رخ داد، شکاکیت در تفکر و فلسفه مدرن، پدیدار گشت.

۸)توسعه و ایجاد گسلهای اجتماعی

توسعه ماهیتی گسل‌زا دارد. یعنی مرتبا فاصله و شکاف ایجاد می‌کند. به هر میزان که توسعه به پیش می‌رود، گسل‌های جامعه بیشتر می‌شوند و تمایزات برجسته‌تر می‌شوند. جامعه ارگانیک که مهمترین جامعه توسعه‌یافته بعد از جامعه مکانیک است، جامعه‌ای است که تغایرها در آن افزایش پیدا می‌کند و سپس نسبت به تغایرها خودآگاهی ایجاد می‌شود. چیزی که در همه‌ی دولت‌های بعد از انقلاب رخ داده است. در این فرآیند تجمل ایجاد می‌شود. جامعه پیشرفته و توسعه‌یافته، باید خود را از جهت پول و دارایی نشان دهد. «المال مادّه الشهوات»، وقتی که مال و ثروت در جامعه باشد، این مال و ثروت خود را در خانه، ماشین، سکس، تفریحات، غذا خوردن و … نشان می‌دهد. یعنی جایی مثل برج میلاد ایجاد می‌شود که علاوه بر ظاهر تجملی خود، هزینه‌ی بازدید و تفریح و غذا خوردن در آن بسیار بالاست.

۹) مبانی پیشرفت و توسعه

به طور کلی می‌توان مبنای توسعه غربی را بر این پنج دسته استوار کرد: خدای غائب، انسان حیوانی، تفسیر یهودی از مسیحیت، زبان محوری در فلسفه و جایگزین دین شدن آن، و ملّی‌گرایی به عنوان ساختار سیاسی، اجتماعی و فرهنگی. حال برای این که از دید اسلامی پیشرفت را تعریف کنیم، باید بدانیم که قرآن قائل به خدای غائب است یا خدای حاضر؟ اسلام هم قائل به خدای حاضر است و هم خدای غائب. خدا از دیدگاه اسلام نه مثل یهود غائب است و نه مثل مسیحیت حاضر. همه امور در اسلام دیالکتیکی است: «آن گونه در دنیا زندگی کنید که انگار برای همیشه زنده‌اید، و آن‌طور برای آخرت زحمت بکشید که گویی فردا خواهید مُرد»؛ بحث خوف و رجا، نمونه‌ی دیگری از این امر است.

تاریخ، مظهر از غیبت به ظهور است. یعنی در آخرالزمان، ظهور است و هر چه به آخرالزمان نزدیکتر می‌شویم این ظهور بیشتر می‌شود. انسان بزرگ و وارسته نیز دائما ما را از غیبت به حضور می‌برد. «ذکر» نیز همین کارکرد را دارد. باید تاریخ را مطالعه کرد تا از غیبت به ظهور برسیم و به همین ترتیب جغرافیا را. معنای پیشرفت هم همین است، یعنی در بعد اسلامی از غیب به ظهور برسیم. پیشرفت در مفهوم اسلامی، یعنی این که ما به خودبیگانگی و غفلت دچار نشویم؛ تاریخ پوششی برای درک خدا نشود.

۱۰) بسط زمان و مکان در توسعه

جهان در طول تاریخ در حال وسعت و بسط است. خداوند هر روز دارد این بسط را ایجاد می‌کند. خداوند بی‌نهایت است. جهان هم بی‌نهایت است. جهان انتها ندارد، زیرا مظهر خداست و مظهر خداوند هم بی‌نهایت است؛ یعنی هیچ ‌وقت هیچ‌جای جهان انتها ندارد. غرب هنوز نتوانسته است این را دریابد و غالبا از جهان بسته سخن می‌گوید. مثلا زمان در کهکشانی که ده‌هزار سال نوری با ما فاصله دارد، چگونه است؟ این تغییر زمان و آمدن شب و روز و ماه‌ها و فصول و سال‌ها، مهمترین مبنای توسعه و پیشرفت است. مکان اعتباری است و زمان اصل وجودی است. هر چقدر دنیا بیشتر بسط می‌یابد، قاعدتا ما باید بیشتر خدا را در آن احساس کنیم و ببینیم.

هگل معتقد است که ما توسعه پیدا می‌کنیم تا از جبرهای مکانی و زمانی و از جبر طبعیت و تاریخ خلاص شویم. یعنی انسان، فاصله نقطه‌ای تا نقطه دیگر در روی زمین را، در کمترین زمان ممکن و با کمترین زحمت طی کند.

حال اگر بتوانیم کاری که کنیم که در نتیجه بسط بیشتر و خلاصی بیشتر از جبرها و تگناها به طاعت الله برسیم، آن‌گاه، حقیقتا پیشرفت کرده‌ایم. در مفهوم غربی توسعه، با توسعه، زمان بدست می‌آوریم. ولی سؤالی که خود غربی‌ها، مثل اریک فروم، مطرح کرده‌اند این است که با این زمان اضافه چه بدست می‌آوریم؟ آن‌ها چون بحث خدا و اطاعت از خداوند را ندارند، می‌گویند دوباره باید تکنولوژی خلق کرد که این اوقات فراغت را پر کند. چیزی که الآن در اروپا مشاهده می‌کنیم و مردم به دنسینگ کلاب‌ها و سفرهای سکسی رو می‌آورند و پس از مدتی از این سفرها نیز خسته می‌شوند، چون همه این‌ها برایشان تکراری می‌شود، لذا به خودکشی رو می‌آورند یا وامانده می‌شوند. در آخر هم نتیجه می‌گیرند که چه کسی گفته که باید تکنولوژی خلق کنیم؟

پس اگر در توسعه زمان و مکان فشرده‌شوند، نتیجه طبیعی آن از خود بیگانگی و افسردگی است؛ ولی اگر زمان و مکان طوری بسط پیدا کند که انسان نیز با آن بسط پیدا کند، این نتایج منفی را ندارد. مدلی که امام علیه‌السلام طی حدیثی به آن اشاره فرموده‌اند؛ ایشان توصیه به تقسیم ساعات زندگی به چهار دسته عمل کرده‌اند: قسمتی برای معیشت، قسمتی برای عبادت، قسمتی برای ارتباط با دوستان و ارتباطات اجتماعی، و قسمتی هم برای لذت‌های حلال.

۱۱) ثبات و استقرار؛ زمینهای برای پیشرفت بومی

ما در قرآن و ادعیه بحث عمران را داریم. در دعای عهد داریم «خدایا توسط امام زمان، بلادت را عمران و آبادی بخش». ولی این آبادی هیچ‌گاه نباید برای از خود بیگانگی به کار رود، این مبنای دیگری از توسعه اسلامی و حقیقی است. یعنی در پیشرفت بحث عمران مطرح می‌شود که غیر از توسعه غربی است و نتیجه آن طاعت الله است. ما نیاز به ثبات و استقرار داریم تا پیشرفت پیدا کنیم، اگر از صبح تا غروب به بی‌ثباتی‌ها و بداخلاقی‌های سیاسی و حکومتی گرفتار باشیم، به پیشرفت دست نمی‌یابیم. مهمترین نیاز کشور ثبات و استقرار و نبود فتنه‌ها و درگیری‌های داخلی و حفظ وحدت است. این امر فقط از طریق ولایت می‌تواند در جامعه جاری می‌شود و باید مواظب باشیم تا ثبات و امنیت و استقرار و پیشرفت ما تضمین شود.

به نقل از سوره اندیشه

نوشته گذار از توسعه به پیشرفت اولین بار در عصر پیشرفت. پدیدار شد.

]]>
https://asr-pishraft.com/%d8%b1%d8%a7%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/%da%af%d8%b0%d8%a7%d8%b1-%d8%a7%d8%b2-%d8%aa%d9%88%d8%b3%d8%b9%d9%87-%d8%a8%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/feed/ 0
نوشتاری پیرامون هسته های پیشرفت https://asr-pishraft.com/%d9%87%d8%b3%d8%aa%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/%d9%86%d9%88%d8%b4%d8%aa%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d9%be%db%8c%d8%b1%d8%a7%d9%85%d9%88%d9%86-%d9%87%d8%b3%d8%aa%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa%d8%8c-%d9%87%d8%b3%d8%aa%d9%87/ https://asr-pishraft.com/%d9%87%d8%b3%d8%aa%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/%d9%86%d9%88%d8%b4%d8%aa%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d9%be%db%8c%d8%b1%d8%a7%d9%85%d9%88%d9%86-%d9%87%d8%b3%d8%aa%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa%d8%8c-%d9%87%d8%b3%d8%aa%d9%87/#respond Thu, 28 Nov 2019 10:44:07 +0000 https://asr-pishraft.com/?p=358 تاریخ انقلاب اسلامی مشحون از صفحات پرافتخاری است که در آن جوانانی برومند برای تحقق آرمان های اسلامی و انسانی تا بذل جان خویش، پیش رفته‌اند. آرمان‌های جذاب نهضت و وجود رهبری بی‌نظیر مانند امام خمینی (ره)، جوانان پاک این سرزمین را برای مقابله با خاندان سفاک پهلوی یک‌دل کرده است تا در مسیری دشوار …

نوشته نوشتاری پیرامون هسته های پیشرفت اولین بار در عصر پیشرفت. پدیدار شد.

]]>
تاریخ انقلاب اسلامی مشحون از صفحات پرافتخاری است که در آن جوانانی برومند برای تحقق آرمان های اسلامی و انسانی تا بذل جان خویش، پیش رفته‌اند.

آرمان‌های جذاب نهضت و وجود رهبری بی‌نظیر مانند امام خمینی (ره)، جوانان پاک این سرزمین را برای مقابله با خاندان سفاک پهلوی یک‌دل کرده است تا در مسیری دشوار و طاقت‌فرسا، بستر پیروزی انقلاب اسلامی را فراهم آورند. مبارزات پنهان، توزیع مشی مبارزه و اعلامیه‌های امام در بین مردم، بازکردن گره‌های حیاتی از زندگی محرومان و فقرا، ایستادگی در مقابل روزگویی‌های عوامل رژیم، تبیین حرکت نهضت برای عموم مردم، همه و همه با ایستادگی، صبر و جانفشانی جوانان، در حال پیشروی است.

انقلاب پیروز می‌شود؛ امام در بهشت زهرا می‌گوید من دولت تعیین می کنم؛ من … به پشتوانه همان نوزادانی که در گهواره ها بودند و امروز شده اند «پیشران»حرکت جمهوری اسلامی – نه یک کلمه بیشتر نه یک کلمه کمتر- دولت تعیین می کنم.

جوانان، پای کار ایستاده اند؛ بلافاصله گروه های مردمی تشکیل می دهند؛ محله به محله. پای امنیت، پای تأمین نیازهای اولیه مردم، پای آموزش، پای تبیین جمهوری اسلامی… جوانان می روند دیدار امام؛ برای مجلس، برای اعتراض به دولت موقت؛ امام می گوید خودتان صاحب این انقلابید؛ می روند برای «جهاد تبیین» در داخل حاکمیت؛ جوانان پای کار ایستاده اند.

آتش جنگ شعله می کشد؛ جوانان مثل صاعقه بر سر دشمن فرود می آیند؛ ای کاش؛ جنگ را برای ما … درست تعریف می کردند… نه درشت! اتاق فرماندهی طراحی عملیات های جنگ در دست جوانانی است که هنوز به ۴۰ سال نرسیده اند. فکر می کنند، طراحی می کنند، شناسایی می کنند، خطا می کنند و بازمی گردند و آنقدر ادامه می دهند که تمامی آموزه های «دافوس» در برابر این طرح ها، تسلیم می شود.

جنگ تمام می شود؛ هرچند که جنگ تمام نمی شود…

امام دستور به جهاد جدیدی می دهد؛ چه فرق می کند خمینی یا خامنه ای؛ جوانان پای کار ایستاده اند…

جهاد کمک به محرومان و مستضعفان شروع می شود؛ جهاد سازندگی؛

نفت را به محله ها رساندن، درو کردن زمین ها، برق رساندن، جاده کشیدن، سوادآموزی، قرض‌الحسنه و …؛ جهاد، انگار شروع شده است و جوانان انگار، تمامی ندارند؛ همین طور می جوشند؛ می جوشند برای پیشرفت… برای جلوتر رفتن و درجانزدن؛ برای فتح قله ها؛ پیشرفت علمی، پیشرفت سیاسی، پیشرفت اقتصادی؛

دولت ها می آیند و می روند اما؛ جوانان پای کار کشور ایستاده اند…

بعضی در علم و دانشگاه، بعضی در مسجد و منبر، بعضی در تعاونی ها، بعضی در کارگاه ها و کارخانه ها، بعضی در مدارس، بعضی در ادارات و سازمان ها، بعضی در حوزه های علمیه، بعضی در رسانه و … همه جا هستند برای پیشرفت کشور؛ بعضی کار عمومی می کنند؛ بعضی کارشان تخصصی تر است؛ بعضی ها هم همه جانبه ایستاده اند…

سفینه انقلاب به مدار جامعه پردازی و تمدن سازی پرتاب شده است؛ جوانان هنوز پای کار ایستاده اند؛ جوانان می دانند الزامات مدار جدید را باید به سرعت فرابگیرند؛ ایستاده اند پای جمهوری اسلامی گام دوم …

مدار گام دوم انقلاب یعنی فراگیری درس های تمدن سازی، یعنی جهانی اندیشیدن و منطقه ای عمل کردن؛ یعنی نسبت داشتن همه فعالیت ها و طرح ها با انقلاب اسلامی؛ با انقلابی که همه آرمان های انسانی و ایمانی را در خود تجمیع کرده است.

گام دوم یعنی ترمیم روند حرکت ساختارهای جمهوری اسلامی با قدرت جوانانه و ایده های نوین و خلاق؛

گام دوم یعنی مردم را باید مثل قبل و بیشتر از قبل با جمهوری اسلامی پیوند زدن و مسئول دانستن مردم؛

گام دوم یعنی جوان بودن و گروه بودن و کار کردن، به تنهایی کافی نیست؛ بلکه به درد کشور و به درد پیشرفت خوردن، شرط است؛

گام دوم یعنی یافتن و ساختن راه های جدید برای پیشرفت همه جانبه کشور؛

گام دوم یعنی عهد بستن برای نهضت اندیشی و جامع شدن…

برای تحقق گام دوم باید «پیشرفت» کنیم؛ شاید این پیشرفت از مسیر الگوها و برنامه های رایجی که امروز آن را به نام «توسعه پایدار» می شناسیم عبور نکند؛ اما باید بر سر پیشرفت کشور بایستیم؛

باید کار جمعی کنیم؛

باید همه جانبه فکر کنیم؛

باید برای حاکمیت چاره اندیشی کنیم؛

باید برای دخل و خرج کشور تعیین مسیر کنیم؛

در عین حال نباید از منطقه و مردم و کار عملیاتی غافل شویم.

ماموریت جوانان – جوانانی که پای کار ایستاده اند- درگام دوم انقلاب راه اندازی جریان هایی است که بین حاکمیت و مردم شکل گرفته و بار مسئولیت جوان سازی و مردمی سازی حکمرانی را بر دوش میکشند.

جریانی به نام «حلقه‌های میانی»[۱].

«حلقه‌های میانی» یعنی همان جوانان پای کار کشور؛ جوانان پای کار مدار گام دوم؛ گام دومی که باید تمدن سازی را با جامعه پردازی و خودسازی به صورت توأمان پیش برد؛ برای خلق چنین اتفاق شگرف و مبارکی باید حلقه های میانی را در سه سطح سامان داد.

هسته های عمومی در مسیر پیشرفت

هسته های عمومی در مسیر پیشرفت، تمامی مساجد مدارس تعاونی ها هیئات دانشگاهها خانواده ها گروههای جهادی موسسات شرکتهای خصوصی، کودکان و نوجوانان و … را شامل می شود که برای پیشرفت مردم منطقه و کشور خود فعالیت های موثری را چه در حوزه کار گفتمانی و تبلیغی و چه در حوزه اجرا و عملیات انجام داده اند.

تمام مجموعه های خودجوش مردمی و جوانان انقلابی باید نسبت خود را با مسئله پیشرفت احساس کنند. به همان میزان باید فهم ناکارآمدی‌های توسعه غربی در جامعه تبیین شود؛ همه عرصه های کشور، عرصه پیشرفت و تنازع بین پیشرفت و توسعه غربی هستند و همه گروه هایی که دل در گرو انقلاب اسلامی و تعالی کشور دارند، جزء هسته های عمومی مسیر پیشرفت محسوب می شوند. هسته های عمومی، مکان خاص و عنوان خاص و فعالیت خاص ندارند؛ بلکه خود را مسئول پیگیری پیشرفت کشور دانسته و در برابر تعارضات پیش روی پیشرفت موضع‌گیری می کنند.

هسته های عمومی سعی می کنند خود را در محیط پیشرفت و ادبیات انقلاب اسلامی تعریف کنند و برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی، طراحی و برنامه ریزی را در دستور کار قرار دهند.

هسته های پیشران

بخش دیگر حلقه‌های میانی را هسته های پیشران تشکیل می دهند. هسته های پیشران، الگوهای موفق مردمی هستند که در یکی از عرصه های کلیدی پیشرفت در یک منطقه خاص، تحولی را به وجود آورده اند؛ به گونه ای که در آن منطقه، عرصه مورد فعالیت آن هسته از یک چالش به یک ظرفیت تبدیل شده است. ظرفیتی که می تواند منطقه را حتی در یک بُعد متحول کند. ظرفیتی که می توان آن را به عنوان یک الگو برای سایر بخش ها در آن منطقه مثال زد و از آن معادلاتی را دریافت کرد برای تحول در عرصه های دیگر  تحول مناطق خود دست به اقدام زده اند. هسته های پیشران، هسته هایی هستند که در عرصه های کلیدی منطقه خود نظیر مطالبه گری کسب و کار اجتماعی گردشگری محیط زیست صنعت کشاورزی آموزش صادرات سلامت خدمات اجتماعی و جمعیت و… تجربیات ذی قیمتی را بدست آورده اند که مستندسازی و مدلسازی و تعمیم آنها موجب ایجاد تحول بنیادین در آن منطقه خواهد شد.

موضوع مهم آن است که هسته های پیشران در یک عرصه مشغول فعالیت هستند و در همان عرصه نیز تبدیل به یک الگوی موفق شده اند.

هسته های پیشرفت

هسته های پیشرفت، سومین و بالاتری سطح از حلقه های میانی هستند.شاید اگر بگوئیم که حلقه میانی یعنی هسته های پیشرفت، تعبیر دقیق تری به کار برده ایم؛

در یک عبارت کوتاه، هسته پیشرفت یعنی جریانی از جوانان که نگرش همه جانبه به همه عرصه های تحول آفرین داشته و برای نیل به این جامع نگری در حال طراحی و عملیات هستند.

امروز زمان آن رسیده که سلولهای جدیدی تکثیر شوند که با تمام مجموعه های پیش از خود متفاوت هستند.هسته های همه جانبه ای که واجد شرایط زیر باشند به مقام هسته پیشرفت نائل شده و می توانند در قامت حلقه های میانی نقش آفرینی کنند:

الف. هسته های پیشرفت همه جانبه هستند و به پیشرفت نگاه جامع دارند و در همه عرصه های مرتبط با پیشرفت منطقه خود فعال هستند.

ب. هسته های پیشرفت سلولهایی از جنس سلولهای مغزی هستند. سلولهایی که بارزترین مشخصه آنها عقلانیت و تفکر است و مهمترین جل وه آن در دست داشتن نقشه جامع منطقه است.

ج. هسته های پیشرفت تمام فعالیت هایشان بر اساس یک نقشه است و بدین جهت توانایی به هم رسانی همه عوامل را در منطقه دارند.

تلاش برای بهره برداری از ظرفیت های نهادهای انقلابی یا دولتی و تمامی امکانات و عوامل مادی دستگاهها به روش های مختلف یکی از ویژگیهای هسته های پیشرفت است. هسته های پیشرفت نقشه کاملی برای منطقه و تعامل با حاکمیت دارند و به دنبال تحول حکمرانی در منطقه خود هستند. تغییر سیاستها راهبردها و اولویت های منابع دولتی و حاکمیتی بر مبنای منطق پیشرفت جز جدایی ناپذیر یک هسته پیشرفت است و اگر هسته ای توانایی تصمیم سازی و تاثیرگذاری بر نظام برنامه ریزی و تصمیم گیری استان یا شهرستان و منطقه خود ندارد یک هسته پیشرفت نیست.

هسته های پیشرفت روشهای گوناگونی در برابر دستگاهها به کار می گیرند از مطالبه گری تا همراه سازی دستگاهها به شیوه های متنوع دامنه گسترده ای از فعالیتها را شامل می شود.

د. اگر یک بال هسته پیشرفت تلاش برای تحول حکمرانی است حتما بال دیگر آن نهادسازی مردمی و میدان سازی برای نقش آفرینی مردم است.

توانایی به میدان آوردن منظم مردم و به مشارکت گرفتن ظرفیتهای مردم در حل مسائل تحول آفرین تنها از عهده حلقه میانی برمی آید که نفوذ کافی در میان مردم داشته باشد

ه. هسته های پیشرفت هر چند دستی بر آتش تفکر و مباحث مبنایی دارند ولی با تفکر انضمامی و با پا گذاشتن در میدان عمل سعی در پیوند مبانی با عمل دارند. دارا بودن نسبت وثیق با محیط عملیات و مردم، دارا بودن قدرت طراحی، دارا بودن قدرت عملیات، دارا بودن قدرت خودکفایی و عدم وابستگی به منابع ناپایدار حاکمیتی از ویژگیهای هسته های پیشرفت است.

وجهه همت هسته های پیشرفت حل مسائل تحول آفرین و کلیدی منطقه بر اساس مبانی اندیشه الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی بوده و حتما در این راه عملیاتهای موفقی را اجرا نموده اند.

و. توجه صرف به ظرفیتها یا آسیبها و مزیتها یا نقاط ضعف و همچنین آمایش سرزمینی و بررسی آمارها روشنگر مسیر نخواهند بود.

نگاه کلان تاریخی به روندها و تاثیراتی که توسعه بر مناطق گذاشته و تحولات فرهنگی و اجتماعی می تواند چراغ راه بازگشت به مسیر تمدنی منطقه باشد. چنین نگرشی تسلط به تفاوتهای توسعه با پیشرفت و توجه به آثار توسعه و مبارزه با آن و تسلط نسبی به ادبیات گفتمانی انقلاب اسلامی، دارا بودن بلوغ گفتمان سازی و عقلانیت پیشرفت محور را جز اصلی فعالیت هسته های پیشرفت قرار می دهد

اما پرسش مهم آن است که هسته های پیشرفت چه می کنند؟

نخست آنکه می توانند نقشه پیشرفت جامع منطقه خود را با رصدگری تحلیلی و تاریخی به وسیله دستورالعمل های ستاد پیشرفت استخراج کنند؛

دوم آنکه بر اساس نقشه، گفتمان سازی منطقه ای می کنند؛ حتی اگر لازم بود، آن را به گفتمان ملی بدل می سازند.

سوم آنکه نخبگان درجه یک و دو منطقه خود را با نقشه، توجیه و همراه می کنند.

چهارم آنکه مردم را به شیوه های گوناگون برای نقشه بسیج می کنند. یعنی مردم با آگاهی، با انگیزه و عزم و اراده ، با استعداد و ابتکار و خلاقیت، با سرمایه، در میدان نقشه فعال شوند.

پنجم آنکه برای پیشبری نقشه نیروسازی کرده و میان جوانان تربیت یافته و نخبگان بدنه سازی کند.

ششم آنکه نهاد های مردمی مرکزی مانند مساجد اثر گذار، رسانه محلی اثر گذار و …  را در راستای اهداف نقشه پیشرفت همراه می نمایند.

هشتم آنکه بر اساس نقشه، جریان مطالبه گری نسبت به نهاد های حاکمیتی را شکل می دهند.

نهم آنکه در ساختار های اثر گذار حاکمیت، نفوذ می کنند تا نقشه را بر اساس توان حاکمیت پیش برند و در قالب های گوناگون مانند تشکیل شورا و…  با نهاد حاکمیت محلی ارتباط گرفته و آن را همراه می سازند.

دهم آنکه عملیات های خلاقانه حول پیشران های پیشرفت را طراحی و اجرا می کنند.

یازدهم آنکه هسته های پیشرفت تخصصی در محیط بر اساس اقتضائات نقشه  و به کار گیری هسته های مردمی دیگر مانند هسته های فرهنگی علمی اقتصادی اجتماعی و… تشکیل می دهند

به این فهرست، موارد متعدد دیگری را نیز اضافه نمود که در مجالی دیگر به تفصیل در مورد آنان، سخن خواهد رفت…

 

 

این نگاشت، ویرایش نخست از فهم حلقه های میانی و هسته های عمومی و پیشران و پیشرفت است. به مرور و با ذکر الگوهایی سعی خواهیم کرد تا مفهوم حلقه های میانی و هسته های ۳ گانه را تفصیل دهیم. انشاالله

[۱]. هدایت، تمرکز، پیگیری، فعّالیّت پی‌درپی و لحظه‌به‌لحظه برای اینکه بتواند این کاروان عظیم جامعه را و مهم‌تر از همه جوانهای جامعه را به پیش ببرد. این کارِ چه کسی است؟ این تمرکز، این ایجاد برنامه‌ی کار، پیدا کردن راهکار، ارائه‌ی راهکار، برنامه‌ریزی، به عهده‌ی چه کسی است؟ این به عهده‌ی جریانهای «حلقه‌های میانی» است. این، نه به عهده‌ی رهبری است، نه به عهده‌ی دولت است، نه به عهده‌ی دستگاه‌های دیگر است؛ [بلکه] به عهده‌ی مجموعه‌هایی از خود ملّت است.

بیانات مقام معظم رهبری در دیدار دانشجویان ۱/۳/۱۳۹۸

نوشته نوشتاری پیرامون هسته های پیشرفت اولین بار در عصر پیشرفت. پدیدار شد.

]]>
https://asr-pishraft.com/%d9%87%d8%b3%d8%aa%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/%d9%86%d9%88%d8%b4%d8%aa%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d9%be%db%8c%d8%b1%d8%a7%d9%85%d9%88%d9%86-%d9%87%d8%b3%d8%aa%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa%d8%8c-%d9%87%d8%b3%d8%aa%d9%87/feed/ 0
تنها راه پیشرفت کشور، ايجاد حلقه های میانی از جوانان مومن انقلابی https://asr-pishraft.com/%d8%b1%d8%a7%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/%d8%aa%d9%86%d9%87%d8%a7-%d8%b1%d8%a7%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa-%da%a9%d8%b4%d9%88%d8%b1%d8%8c-%d8%a7%d9%8a%d8%ac%d8%a7%d8%af-%d8%ad%d9%84%d9%82%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%85%db%8c/ https://asr-pishraft.com/%d8%b1%d8%a7%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/%d8%aa%d9%86%d9%87%d8%a7-%d8%b1%d8%a7%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa-%da%a9%d8%b4%d9%88%d8%b1%d8%8c-%d8%a7%d9%8a%d8%ac%d8%a7%d8%af-%d8%ad%d9%84%d9%82%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%85%db%8c/#respond Wed, 27 Nov 2019 14:39:43 +0000 https://asr-pishraft.com/?p=311 بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحيمِ. الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِين. وَ صَلّی الله عَلَى سَیِّدِنَا وَ نَبِیِّنَا حَبیبِ إلَهِ العَالَمینَ أبِی القَاسِمِ مُحَمَّدٍ وَ السَّلَامُ عَلَى أهلِ بَیتِهِ الطَّیِّبینَ الطَّاهِرینَ المَعصُومین(ع). لاسَیِّمَا بَقِّیةُ اللهِ الاَعظَمِ روحِی وَ اَروَاحِ العَالَمِینَ لِتُرابِ مَقدَمِهِ الفَدَا، وَ لَعنَةُ اللهِ عَلِيِّ أَعْدَائِهِمْ أَجْمَعِين من الآن الی قِيَامِ يَوْمِ الدِّين. رَبِّ اشْرَحْ لِی …

نوشته تنها راه پیشرفت کشور، ايجاد حلقه های میانی از جوانان مومن انقلابی اولین بار در عصر پیشرفت. پدیدار شد.

]]>
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحيمِ. الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِين. وَ صَلّی الله عَلَى سَیِّدِنَا وَ نَبِیِّنَا حَبیبِ إلَهِ العَالَمینَ أبِی القَاسِمِ مُحَمَّدٍ وَ السَّلَامُ عَلَى أهلِ بَیتِهِ الطَّیِّبینَ الطَّاهِرینَ المَعصُومین(ع). لاسَیِّمَا بَقِّیةُ اللهِ الاَعظَمِ روحِی وَ اَروَاحِ العَالَمِینَ لِتُرابِ مَقدَمِهِ الفَدَا، وَ لَعنَةُ اللهِ عَلِيِّ أَعْدَائِهِمْ أَجْمَعِين من الآن الی قِيَامِ يَوْمِ الدِّين. رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی وَیَسِّرْ لِی أَمْرِی وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِی یَفْقَهُوا قَوْلِی.(طه/۲۰)

من نمي‌خواهم در اين جلسه به شيوه‌اي كه رايج هست يا بنده به آن روش عادت دارم سخنراني كنم و نمي‌خواهم مخاطب خودم را جذب كنم و يا فعاليت در مسير سخنراني انجام بدهم كه موجب جلب توجه دوستان حاضر در جلسه بشود. شايد اگر بخواهم جلب توجه كنم يا تأثير روحي بگذارم، بايد به شيوه ديگري حرف بزنم. در چنان مجالسي معمولاً سعي كنيم معماگونه حرف بزنيم تا آخر صحبت جواب معما را پيدا كنيم، ولي اين دفعه مي‌خواهم گزارشي خدمت شما سروران خودم بدهم از بحثي كه ابتدا جواب آن معما را بدهم و بعد گستره و ابعاد آن را براي دوستانم تشريح كنم. غرضم گستره و ابعاد اين نهضتي است كه آغاز شده و شما بايد آغازگرش باشيد و بايد در كشور به صورت يك نهضت بروز و ظهور پيدا كند. قصه را ساده نگيريد.

براي اينكه مقدمات صحبتم طولاني نشود، بناست رگباري بگويم و عبور كنم. آيه‌اي در قرآن هست كه مي‌فرمايد مؤمن فقط كسي است كه وقتي با پيغمبر(ص) است و پيغمبر(ص) دارند به امر جامعي رسيدگي مي‌كنند، اين مؤمن اگر خواست دنبال كارش برود، از پيغمبر(ص) اجازه بگيرد. يعني وقتي فرماندهي دارند توجه را به يك امر جامع جلب مي‌كنند، مؤمنين حق ندارند دنبال كار خودشان بروند. بعد مي‌فرمايد پيامبر من! اگر كسي از تو اجازه خواست، اگر اجازه بدهي اشكال ندارد، ولي پس از آن برايش استغفار كن. در آيه بعدي، سوره نور مي‌فرمايد وقتي كه پيغمبر(ص) شما را دعوت مي‌كند، ساده نيست و اين دعوت و صدا زدن و فرمان دادنش مثل فرمان دادن ديگران نيست. ما از اين آيه  اين استنباط را مي‌كنيم كه وقتي ولي جامعه ديني، توجهات را به يك موضوع جلب مي‌كنند، كسي حق ندارد به امر ديگري بپردازد.

 

ما از اين آيه  اين استنباط را مي‌كنيم كه وقتي ولي جامعه ديني، توجهات را به يك موضوع جلب مي‌كنند، كسي حق ندارد به امر ديگري بپردازد.

 

مقدمه دوم اين كه مقام معظم رهبري زماني كه در مشهد مقدس طلبه كم سن و سالي بودند، شايد دو سال قبل از شهادت شهيد مطهري آوازه‌شان به گوش بنده به عنوان دانش‌آموز مقطع راهنمائي و اول دبيرستان رسيده بود. ما كتاب‌هاي شهيد مطهري را مي‌خوانديم و خلاصه مي‌كرديم. يادم هست وقتي ايشان به شهادت رسيدند، بخشي از انگيزه من براي تشييع جنازه ايشان مربوط به اين مي‌شد كه كتاب‌هاي ايشان را مي‌خوانديم و از اين جهت تعلق خاطري به ايشان پيدا كرده بوديم. چون اين يك صحبت عمومي نيست و من نمي‌‌خواهم جنبه ژورناليستي پيدا كند، راحت با شما در ميان مي‌گذارم. معلم رياضي‌اي كه اين كتاب‌ها را به ما درس مي‌داد، دانشجو بود و به ما گفت آقائي در مشهد دو بحث را مطرح كرده‌اند. يكي «انسان ۲۵۰ ساله» و يكي «طرح كلي انديشه اسلامي در قرآن». اين دو تا موضوع بحث مقام معظم رهبري در آن زمان به گوش ما رسيده بود و اين معلم جزوه اين كتاب‌ها رامي‌آورد و به ما درس مي‌داد و مي‌گفت كل‌نگري‌اي كه در فرمايشات ايشان هست، در فرمايشات شهيد مطهري هم نيست و ما در آنجا با كسي كه تحليل كلان دارد،‌ كل‌نگر است و مي‌تواند با جامع‌نگري، معارف ديني را به انسان بدهد آشنا شديم. چهل سال از انقلاب گذشته و كس ديگري از علما هنوز اين كار را نكرده است و اخيراً در نهاد رهبري در دانشگاه‌ها كه بنده در آنجا حضور دارم، وقتي كه براي تدريس براي اساتيد و حتي دانشجويان از كتاب «طرح كلي انديشه اسلامي» استفاده كردم، به شدت استقبال افزايش پيدا كرده است. پس ايشان قبل از اينكه رهبر بشوند راهبر بودند و اين قدرت نگاه از بالا را داشته و به نتايج خوبي هم رسيده‌اند. هم قرآني هستند، هم عترتي. اگر مقام معظم رهبري ۵۰ سال پيش را درنظر بگيريم، بدون مبالغه هنوز نظيرشان درحوزه پيدا نشده است. من مي‌دانم كه نه شما مرا تملق‌گوي ايشان مي‌دانيد و نه ايشان نيازي به تملق من دارند و من هر چه بيشتر از ايشان تعريف كنم، چه بسا كه موجب كسر شأن ايشان هم بشود. ايشان چهل سال است كه نه مطالعه را رها كرده‌اند، نه از صدر نظارت جامعه ذره‌اي پائين آمده‌اند. سي سال در مسند رهبري بوده‌اند و با همه حكمتي كه اگر ۵۰ سال پيش داشتند و فقط در همان حد بود، بي‌نظير بود، براي اولين‌بار يك بيانيه نوشتند، روي اين بيانيه هفته‌ها كار كردند و براي اولين‌بار است كه نسبت به يكي از سخنان خودشان به اطرافيان مي‌فرمايند كه چرا روي اينها كار نمي‌كنيد؟ چرا روي اين بيانيه كار نمي‌كنيد؟ برويد و روي آن كار كنيد و اين را به مطالبه عمومي تبديل كنيد. همه چيز استثنائي است. ايشان بعد از اينكه كم‌كاري‌ها را نسبت به اين بيانيه ديدند، در جلسه‌اي كه در ماه مبارك رمضان با دانشجويان داشتند، خودشان بيانيه را توضيح داند. به نكته بسيار ظريف توضيح خودشان دقت كنيد. فرمودند من در اين بيانيه خواستم به چهار نكته مهم اشاره كنم: ۱ـ عظمت انقلاب و تداوم آن. از كلمه عظمت هم استفاده كردند. ۲ـ عظمت كاركردهاي انقلاب. ۳ـ عظمت چشم‌انداز انقلاب. ۴ـ عظمت نقش محوري جوان. ايشان حساب نشده از كلمات استفاده مي‌كنند.

دوباره به ۵۰ سال قبل برمي‌گردم كه ايشان بيشتر از اداره يك مسجد مسئوليتي نداشتند، به عنوان يك طلبه سي ساله يا كمتر، به قدري كلمات حساب شد‌ه‌اي را به كار بردند كه وقتي امروز به عنوان كتاب درسي براي اساتيد دانشگاه انتخاب مي‌شود، استقبال مي‌شود و كسي نمي‌تواند ايراد بگيرد. دوباره عرض مي‌كنم بعد از ۵۰ سال ايشان از كلمه عظمت براي انقلاب و آثار آن و چشم‌انداز انقلاب كه چيزي جز ظهور و تمدن عظیم اسلامي نيست و از همان واژه براي نقش محوري جوان در آينده انقلاب هم از همين كلمه استفاده مي‌كنند. فكر مي‌كنم ما در نقطه حساسي هستيم. اين از مقدمه عرض بنده.

 

من در بيانيه گام خواستم به چهار نكته مهم اشاره كنم:

۱)   عظمت انقلاب و تداوم آن.

۲)   عظمت كاركردهاي انقلاب

۳)   عظمت چشم‌انداز انقلاب

۴)   عظمت نقش محوري جوان

 

مسئله ما چيست و پاسخ ما براي اين مسئله كدام است؟ مسئله ما اين است كه مهم‌ترين اقدام كلان براي ريشه‌كن كردن مشكلات و نه حل برخي از مشكلات و تسهيل و تسريع و تثبيت پيشرفت با محوريت جوانان چيست؟ دوباره عبارت را تكرار مي‌كنم. مهم ترين اقدام براي رفع مشكلات و به عبارت بهتر ريشه‌كن كردن مشكلات و مهم‌ترين اقدام براي پيشرفت و به عبارت بهتر تسهيل و تسريع و تثبيت پيشرفت با محوريت جوانان چيست؟

پاسخ اين سئوال يك چيز بيشتر نيست: ايجاد طبقه‌اي از نخبگان اجتماعي از جوانان انقلابي و يا به تعبير خود آقا، جوان مؤمن انقلابي در ميان هرم قدرت و حاكميت، ميان دولت و مردم.

كاركرد اين چيست؟

كم كردن تصدي‌گري از دولت و قوي كردن و بالا آوردن قدرت مردم. اين طبقه را نظام‌هاي ليبرالي و ماركسيستي ندارند. اين طبقه حرف متمايز ما از نظام‌هاي ديگر است و البته متمايز ديگري كه ما از نظام‌هاي ديگر داريم، رأس هرم ولايت و ولي جامعه ديني است كه اگر آن رأس هرم نبود اصلاً اين نظام شكل نمي‌گرفت، ولي حالا كه نظام شكل گرفته هنوز مشكلات هست، هنوز پيشرفت كند است. مشكل كجاست؟ مردم، مردم خوبي هستند. بدنه دولت معمولاً انتخابي هستند، ولي خوب عمل نمي‌كنند. رهنمودها از جانب رأس هرم و از امامين انقلاب دقيق و درست تجربه شده و انتقال پيدا مي‌كند، اما كار سامان پيدا نمي‌كند. كمبود كجاست؟ آن طبقه‌اي كه بين دولت و مردم عمل مي‌كند. كار اين طبقه چيست؟ شيوه اداره توسط دولت را تغيير مي‌دهد و شيوه و سبك زندگي مردم را هم تغيير مي‌دهد. آن طبق كسي جز جوان انقلابي نمي‌تواند باشد. اين طبقه بايد با يك جنبش و با يك نهضت متولد بشود. اين طبقه بايد در جمهوري اسلامي ايران و در كشور ما و در انقلاب جدي گرفته شود و بايد ديده بشود. بايد اين پست شناخته بشود. مي‌خواهم ابعاد، كاركردها و آثار اين طبقه را توضيح بدهم.

من ملاحظات دهگانه‌اي را نوشته‌ام كه راه‌حل مشكل و راه‌حلي كه ما الان به آن رسيده‌ايم با درنظر گرفتن اين ملاحظات دهگانه است كه از ده تا دو تا را توضيح مي‌دهم كه مبتني بر تعاليم اسلامي است، نه اينكه از خودمان فكر كرده باشيم و متناسب با الگوي نهائي حكومت اسلامي است كه امام زمان(عج) خواهند داشت و مطابق با رهنمودهاي امام و رهبري است. آخرين موردش را همين ده دوازده موردي است كه حضرت آقا در ماه رمضان به آنها اشاره كردند و كارگروه‌هائي هستند كه اين طبقه مي‌توانند داشته باشند و فعال بشوند. ايشان در همين سخنراني كه من متن آن را چندين بار خواندم و برايم بسيار عجيب بود كه ايشان اين‌گونه در جزئيات وارد شده‌اند، به مسائلي اشاره كرده‌اند كه طي ۷، ۸ ماه گذشته آقاي عزيز جعفري و جوان‌ها ساعت‌ها دور هم مي‌نشستند و مي‌گفتند بايد اين كارها را بكنيم. نمي‌دانم گزارشي هم به آقا داده‌اند يا نه و اگر هم نداده باشند چندان فرقي نمي‌كند، چون اين هماهنگي است كه بسيار زيباست.

بدنه همان چيزي را دارد صدا مي‌زند كه در رأس دارد تصريح مي‌شود. اين هماهنگي خيلي جالب است. من از اين ملاحظات دهگانه مي‌گذرم، چون ما به راه‌حل رسيده‌ايم. بايد با امكانات داخلي متناسب باشد، باتجربه تاريخي ما هماهنگ باشد. نمي‌شود نهضتي را در جامعه راه انداخت كه هيچ الگو و اسوه‌اي در ساختارهاي اجتماعي نداشته باشد و بسياري از اين بحث‌ها كه از آنها مي‌گذرم، چون بحث‌هاي نظري قضيه است.

اين طبقه چه كار مي كند؟

اين طبقه نهضت و جنبشي اجتماعي را به راه خواهد انداخت كه از يك طرف به اصلاح شيوه حكمراني مي‌پردازد كه يك تعبيرش تعبير كوچك كردن دولت است. نئوليبرال‌ها هم مي‌گويند كه دولت كوچك بشود، اما به نفع سرمايه‌داران زالوصفت. ما هم مي‌گوئيم دولت بايد كوچك شود، ولي به نفع مردم. تا مي‌گوئيم دولت بايد به نفع مردم كوچك شود، متخصصين مي‌خندند و مي‌گويند مردم قدرت و زور ندارند. من يادم هست در نمازجمعه، بعضي از امام جمعه‌هائي كه مرحوم شدند مي‌گفتند مردم نمي‌توانند و دولت بايد اين كارها را انجام بدهد. چه كارهائي را؟ همان وقتي بود كه داشتند تصدي‌گري‌ها را افزايش مي‌دادند و بوروكراسي داشت گسترش پيدا مي‌كرد. تكنوكرات‌ها داشتند سوار كارها مي‌شدند و مردم را هيچ به حساب مي‌آوردند. من خودم در نمازجمعه بودم و كاملاً يادم هست كه مردم نمي‌توانند تكرار مي‌شد. بله، اگر مردم همين جوري خودشان باشند، نمي‌توانند. هركدام از ما چقدر سرمايه داريم؟ ما يك ميليون تومان خريد خانه‌مان را مي‌خواهيم انجام بدهيم، ولي دولت به هزار دليل نمي‌تواند و يا اگر هم بتواند مطلوب است، چون هزاران مفسده جانبي دارد. اگر كسي اين مردم را سازماندهي كند و به آنها قدرت و قوت ببخشد، همين يك ميليون‌هائي را كه مي‌خواهيم براي خريدمان هزينه كنيم، اگر ده ميليون آن سازماندهي بشود، نياز به هيچ وام و اعتبار بانكي‌اي نداريم و بسياري از بانك‌ها بايد جمع بشوند و ساختار اقتصادي تغيير پيدا مي‌كند. كافي است فقط شيوه خريد كردن‌مان تغيير پيدا كند. دولت نيايد آن را تغيير بدهد. عذرخواهي مي‌كنم. دولت مثل خرسي است كه اگر مردم با آن مواجه شوند، مي‌گويند اگر يك مو هم از او بكني غنيمت است. شما در نمونه يارانه‌ها ديديد. دولت بعد از ۲۴ ميليون رأي بسياري از مراجع عظام تقليد را هم به ميدان آورد كه خواهش مي‌كنم از اين يارانه صرف‌نظر كنيد. من كه به اين دولت رأي نداده بودم صرف‌نظر كردم، ولي ديديد مردم چه كار كردند. اين رابطه طبيعي دولت ـ مردم است. اين رابطه را بايد شكست. اگر دولت بزرگ بشود همه رانت‌خوار مي‌شوند و كسي كه مي‌خواهد يك مو بكند، خود مديران دولتي هستند كه مي‌گويند حالا كه من دستم مي‌رسد چرا يك مشت نكنم؟ و كاش به اندازه همان يك مشت هم كار كند. ديوان‌سالاري. تفاوتي كه حضرت آقا بين ديوان‌سالاري و نظام امت ـ امامت گذاشتند.

بايد طبقه‌اي درست بشود كه به قدرتمند كردن مردمي كه دولت‌سالاران و ديوان‌سالاران هميشه به آنها به عنوان موجودات ريز نگاه مي‌كنند و اين موجوداتي را كه ريز مي‌بينند، اين موجودات هم به دولت اگر به عنوان خرس نگاه نكنند، به عنوان گاو شيرده نگاه مي‌كنند و هيچ تعهد و مسئوليتي را به عهده نمي‌گيرند و دائماً مي‌گويند بده برويم، مشكلمان را حل كن ديگر. اصلاً شيوه زندگي تغيير پيدا مي‌كند و يكمرتبه اين‌طور مي‌شود كه اكثر قريب به اتفاق جمع حاضر اگر بخواهند دخترشان را شوهر بدهند، اگر ببينند پسر در جائي استخدام است او را ترجيح مي‌دهند و مي‌گويند حالا يك حقوق بخور و نميري مي‌گيرد و اين فرهنگ كارمندي غلبه پيدا مي‌كند. هر موقع شما خودتان به اينجا رسيديد كه اگر كسي كارمند شد به او سوءظن پيدا كنيد كه حتماً بي‌عرضه است، مگر اينكه ثابت بشود، مگر اينكه وادارش كرده باشند و به او تكليف شده باشد. آدم باعرضه عضو هيئت علمي دانشگاه هم نخواهد شد. دانشمندي كه از هر سر انگشتش دانش مي‌بارد نياز به كارمند شدن حتي براي دانشگاه هم ندارد. اين طبقه، طبقه‌اي هستند كه اگر ايجاد و فعال بشوند و اگر به رسميت شناخته شوند، شريف‌ترين بخش جامعه خواهند بود و همه جوان‌ها و همه آدم‌ها دوست دارند در اين طبقه قرار بگيرند. اين طبقه صرفاً يك طبقه ايدئولوژيك نيست، گرچه ويژگي‌هاي ايدئولوژيك خواهد داشت كه عرض خواهم كرد، ولي اين طبقه كاركردي خواهد داشت كه اجازه بدهيد فهرستش را عرض كنم. براي اين طبقه ده كاركرد ترسيم كرده‌ام، فقط براي اينكه ابعادش ديده شود. كار اين طبقه اين است، فرهنگ‌سازي براي فعال شدن نيروهاي مردمي در جهت كسب و كار سالم.

 

بايد طبقه‌اي درست بشود كه به قدرتمند كردن مردم بیاندیشد

 

خيلي خنده‌دار است كه بسيج يك مدرسه يا مسجد در حلقه صالحين بنشيند و صرفاً شبهات عقيدتي را برطرف كند و بعد به خانه‌اش برود. اينها يك جور بي‌ديني است. اين فقط ايمان نيست. اصلاً ايمان هيچ وقت تضمين‌كننده سعادت نيست. چيزي كه در قرآن تضمين‌كننده سعادت است تقواست، « وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِين»(قصص/۸۳) و وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُؤمِنین نداريم. خود قرآن فرمود ايمان مستقر داريم و ايمان مستودع، ايمان ممكن است برگردد و از بين برود. مي‌فرمايد، «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا آمِنُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِه»(نسا/۱۳۶) ايمان عامل عاقبت به خيري نيست. من اين حرف‌ها را كه مي‌زنم بعضي‌ها را برق سه فاز مي‌گيرد كه واي فلاني عليه ايمان حرف زد. بعضي‌ها گوش نمي‌دهند. مي‌گويم در قرآن نوشته كه، « وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِين»؛ «إِنَّمَا يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِين»(مائده/۲۷)، « إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَیكُمْ»(حجرات/۱۳) چرا اين حرف‌ها را درباره ايمان نزده است؟ چرا هنوز داريم براي ايمان بچه‌ها كار مي‌كنيم، ولي براي تقواي آنها كار نمي‌كنيم؟ وقتي كه بخواهيد براي تقواي آنها كار كنيد، ۹۰ درصدش در فعاليت‌هاي اجتماعي است. تأكيد مي‌كنم ۹۰ درصد. رواياتش را كه مي‌خوانم، مي‌گويند روايت‌هاي بحارالانوار اكثراً اعتبار ندارند. آقا! شما از كجا مي‌فهميد كه ما اين را از بحارالانوار برداشته‌ايم؟ همين‌جوري مي‌زند زيرش، چرا؟ چون براي تقوا بايد به خودت تكان بدهي و نبايد تنبل باشي.

وقتي كه بخواهيد براي تقواي جوانان كار كنيد، ۹۰ درصد آن در فعاليت‌هاي اجتماعي است

 

پس كاركردهاي اين طبقه عبارتند از:

  • فرهنگ‌سازي براي فعال شدن نيروهاي مردمي، نيروهائي كه در جهت كسب و كار در مردم هست. مقام معظم رهبري دوبار اين روايت را خواندند كه پيغمبر(ص) هر جواني را مي‌ديدند مي‌پرسيدند، «كسب و كارت چيست؟» وقتي جوان جواب مي‌داد كاري ندارم، ‌مي‌فرمودند، «سَقَطَ من عيني» از چشمم افتاد. بلد نيست پول دربياورد و كار نمي‌كند، از چشمم افتاد. هر دوبار مقام معظم رهبري بقيه روايت را نخواندند. من اخيراً رويم زياد شده و دادم درآمده و دردم گرفته بقيه روايت را مي‌خوانم. بقيه روايت چيست؟ مي‌پرسند، «يا رسول‌الله! چرا از چشمتان افتاد؟ مگر بچه مؤمني نيست؟» مي‌فرمايند، «مي‌ترسم بخواهد از ايمانش پول دربياورد.» من بچه حزب‌اللهي هستم، يالله مرا استخدام كنيد و پولي به من بدهيد. با كمال بي‌عرضگي.
  • كاركرد دوم: زمينه‌سازي براي مشاركت مردم در اداره امور خود. مردم حوصله ندارند در اداره امور خودشان مشاركت كنند. حضرت آقا در اول بيانيه گام دوم فرمودند هر ملت مظلومي انقلاب نمي‌كند و اگر انقلاب هم كرد، انقلابش را ادامه نمي‌دهد. بنده چند هفته است كه در حرم حضرت معصومه(س) دارم سعي مي‌كنم اين بيانيه را بفهمم و توضيح بدهم، سر همين جمله اولش مانده‌ام. هر ملتي بلند نمي‌شود انقلاب كند. هر كسي اهل مشاركت سياسي و اجتماعي براي حل مسائل جامعه نيست. فرهنگ غربي عليه مشاركت كردن است. زمينه‌سازي براي مشاركت مردم. اين طبقه، مردم را فعال مي‌كنند تا براي اداره خودشان اقدام كنند. اين عده حتي خودشان به تنهائي نمي‌آيند اقدام كنند، بلكه مردم را فعال مي‌كنند و مشاركت مي‌دهند. مي‌خواهند اسفالت كوچه را تعمير كنند. به مردم مي‌گويند بيائيد يك نفر را به عنوان ناظر مشخص و كوچه را اسفالت كنيم. به اين ترتيب مردم را مشاركت مي‌دهند.
  • كاركرد سوم: انسجام‌بخشي به مردم در فعاليت‌هاي اجتماعي و معيشتي و انجام كار جمعي. اين گروه سازماندهي مي‌كنند. تعاوني راه مي‌اندازند. مهم‌ترين بخش اقتصادي قانون اساسي كه با بي‌اعتنائي بسيار فراوان روبروست.
  • كاركرد بعدي تلاش براي رفع آسيب‌هاي اجتماعي. اين يكي از كاركردهاي اين گروه است، ولي نمونه‌هاي فراوان دارد.
  • ايجاد قدرت‌هاي اقتصادي و اجتماعي به صورت محلي و منطقه‌اي. يكي از كاركردها اين طبقه اين است كه قدرت اقتصادي منطقه‌اي درست مي‌كند. اخيراً مقام معظم رهبري در حكم آقاي فتاح به بنياد مستضعفان مأموريت داده‌اند و چيزي شبيه به اين آمده بود كه برويد و كمك كنيد كه منطقه‌ها قوي بشوند. هر كسي بايد منطقه خودش را قوي كند و هر كسي بايد منطقه خودش را به يك استقلال نسبي اقتصادي برساند. ما با اقتصادهاي قوي محلي مواجه هستيم. درباره آثارش نمي‌خواهم بحث كنم. فهرستي از آثارش را آورده‌ام كه چون شيرين است در اينجا مي‌گويم. اجازه ندهيد مردم پول‌هايشان را در بانك‌ها بگذارند و در تهران تكاثر ثروت پديد بيايد و پول دست دولت باشد و يك رانت‌خوار هم بيايد همه را به جيب بزند و ببرد. پول‌ها را در همان منطقه گردش بدهيد. چه وضعيتي پيدا خواهد شد؟ براي من گريه‌دار است كه در روستائي صدها ميليون تومان از يك پست‌بانك اختلاس شده. اين همه پول در آن روستا چه كار مي‌كرده؟ بعد اينها چرا اين پول‌ها را به تهران مي‌فرستادند؟ كه چه كسي برايشان تصميم بگيرد؟ گفت اموال خودت را محكم نگه دار، همسايه‌ را دزد نكن. مردم بايد اموالشان را خودشان به مصرف برسانند و در دولت دزد درست نكنند. اين هم جزو عدالت‌خواهي است. اين طبقه اين كار را مي‌كند. قدرت‌هاي اقتصادي منطقه‌اي درست مي‌كند.
  • فرق حرف‌هاي ما با حرف‌هاي ليبرال‌ها و نئوليبرال‌ها و سرمايه‌داري چيست؟ آنجا مي‌خواهند سرمايه‌داران زالوصفت را قدرتمندتر كنند، ما مي‌گوئيم قدرت‌ها بايد مردمي و محلي باشند و اين امكان دارد و اين آن طرح جديد است.
  • هفتمين كاركرد: تصميم‌سازي و هدايت مديران دولتي در هر منطقه. تصميم‌سازي تكنيك‌هاي بسيار روشني دارد. دوستاني بودند كه كار فرهنگي مي‌كردند و مي‌گفتند امام جمعه شهر به حرف ما گوش نمي‌دهد. گفتم امكان ندارد. امام جمعه‌تان آدم خوبي است. گفتند نه،‌ به ما اعتنا نمي‌كند. گفتم شما خودتان بد عمل مي‌كنيد. گفتند مصلحت‌هاي شهر را مي‌بيند، بايد جوان مؤمن انقلابي را تحويل بگيرد. يعني جوان مؤمن انقلابي بدون به كار بردن هيچ تاكتيكي مي‌خواهد همه در خدمتش باشند. اين‌جوري نداريم. چرا آقا دارد به جوان مؤمن انقلابي خطاب مي‌كند كه خودت برو جلو و كار را دستت بگير، وگرنه مي‌نشست و با دولتمردها صحبت مي‌كرد كه به اين جوان مؤمن انقلابي ميدان بدهيد.

من به آنها عرض كردم كه شما چند نفر مهندس و دكتر و آدم حسابي مي‌شناسيد كه كارگروه هيئتي شما را بشناسند و با شما ارتباط داشته باشند. گفتند بيست نفري مي‌شوند. گفتم بيست نفر خوب است. به آنها مأموريت بدهيد كه هر كدام يك روز بروند و با امام جمعه تماس بگيرند و صحبت كنند و بپرسند چرا فلان حسينيه يا فلان جا را به اين بچه‌ها نمي‌دهيد؟ خيلي مؤثر است. بعداً به من زنگ زدند و گفتند امام جمعه بعد از ۲۰ روز ما را جمع كرد و گفت من موافقم كه اين منطقه مال شما باشد. همه نخبگان شهر دارند مي‌گويند. خودت برو بگير. تصميم‌سازي تكنيك دارد. صهيونيست‌هاي لامصب دارند اين كار را مي‌كنند، آن هم با دو تا جاسوس كه يكي‌شان خودش را به دار زد. خواهش مي‌كنم از اين جاسوس‌ها ياد بگيريد. اسم جاسوسي كه خودش را به دار زد چه بود؟ يك نفره در سازمان محيط زيست، بيست و چهار ساعته دارد كار كارشناسي مي‌كند و ارتباط مي‌گيرد. با همه عكس دارد. مثل جاسوس‌هاي صهيونيست‌ها عمل كنيد. نه، ما نشسته‌ايم اينجا و آنها بايد بفهمند و بيايند و به ما بگويند چشم! كساني كه اين‌طوري حرف مي‌زنند، مادرهايشان خيلي لوس بارشان آورده‌اند. باباهايشان خيلي آنها را قُد بار آورده‌اند. حزب‌اللهي‌گري اين نيست كه براي خودت اُرد بدهي و همه را از ابتدا خادم خودت ببيني. آن زجر و زحمتي كه حضرت زهرا(س) به مدت ۴۰ روز كشيدند، بعيد است كه ماها در يك انتخابات بكشيم. چهل روز شبانه روز، در خانه‌ها را يكي‌يكي نشان كردند. جالب است كه چهلمين روز آمدند در خانه سعد، سعد پرسيد، «اين چهل روز در خانه چهل نفر را زديد كسي جوابتان را داد؟» حضرت زهرا(س) فرمودند، «ما اَجابَني اَحَداً؛ حتي يك نفر هم جواب مرا نداد.» من مانده‌ام كه يا فاطمه! شما چطور خسته نشديد؟ ده نفر جوابت را نمي‌دهند، همين بچه‌‌حزب‌اللهي‌ها ول مي‌كنند، ولي فاطمه زهرا(س) مي‌دانند جواب ندارد،‌ ولي تا آخر مي‌روند. يكي از كاركردهاي اين گروه تصميم‌سازي است. يك تصميم بايد گرفته شود. چه كسي را بايد ببينيم؟ آقاي من! اسناد لانه جاسوسي را ببين. آنجا نوشته پسر آقاي بازرگان نخست‌وزير. آيا ظرفيت دارد كه با او تماس بگيريم؟ مطالعه مي‌كنند و با او تماس مي‌گيرند. همين‌طور نشسته و… من نمي‌خواهم تعابيري را به كار ببرم كه بچه‌هاي خودمان تحقير شوند، ولي روش‌هاي قديمي را كنار بگذاريد. آقا يك بار با مسئولين نهادهاي رهبري در دانشگاه‌ها صحبت مي‌فرمودند. اينها يك كمي بحث از امكانات كردند. آقا فرمودند كساني كه با ما مرتبط نيستند، به اسم ما مي‌روند و كلي امكانات جمع مي‌كنند و ما بعداً خبردار مي‌شويم. شما كه مرتبط هستيد، يعني چه كه مي‌گوئيد امكانات نداريد؟ ديدم آقا راست مي‌گويند. خدا شاهد است كه بودجه نداشتيم و دانشگاه هم نمي‌داد. رفتيم باني از بيرون آورديم و چنان اعتكافي در مسجد دانشگاه تهران راه افتاد كه ديدني بود. گزارشش را به آقا داديم و آقا از اين حركت تقدير كردند و شد برنامه اعتكاف رجبيه كه در كشور رسم شد. كسي براي اعتكاف در آن شرايط پول نمي‌داد. اصلاً كسي اعتكاف را نمي‌شناخت. تصميم‌سازي و هدايت مديران دولتي در هر منطقه.

  • نظارت و مطالبه‌گري هوشمندانه نسبت به مديران دولتي. فرق نظارت هوشمندانه با نظارت منفعلانه چيست؟ نظارت منفعلانه اين است كه بايستي تا او برود و دزدي كند و خراب كند و تو آن گوشه بنشيني و به او فحش بدهي. نظارت هوشمندانه اين است كه بگوئي با تو هستم و تكان نمي‌تواني بخوري. چهار نفر ديگر را هم مي‌آورم بالاي سرت. شايد بخشي از اين كارهاي سياسي‌اي كه آقا فرمودند حزب‌بازي نه، مصداقش همين‌ها باشد. اين سياسي است ديگر. مي‌گويد آقا! من از دست اين بچه‌ها نمي‌توانم تكان بخورم. بله، چون اينها ديگر بچه نيستند. اين يكي را ساكت كني، آن يكي بلند مي‌شود. اصلاً اينها با هم ارتباط دارند.
  • نهمين كاركرد: تأثيرگذاري بر انتصاب و انتخاب مسئولان. مگر كسي در شهر مي‌تواند به اين سادگي انتخاب يا انتصاب بشود؟ آقا! اين يعني دخالت در انتخابات. بله، ولي نه دخالت حزبي، دخالت واقعي.

پيگيري و اجراي رهنمودهاي رهبر عزيز انقلاب. دقت كنيد. اين هرم را تصور كنيد. رهبري در صدر، دولت، مردم. آقا رهنمود مي‌دهند، مي‌آيد و در چرخ‌هاي ديوان‌سالاري دولت گير مي‌كند و پائين نمي‌آيد. من می‌خواهم بدون توضیح مفصل، یک ترسیم ساده بکنم. مثلاً فرض کنید ما تشکل یا حرکت‌های جهادی قوی مردمی در زمینه کشاورزی داریم، تعاونی‌های منطقه‌ای داریم، دست دلال‌ها را قطع کرد‌ه‌ایم و آقا از آن بالا یک دستور بدهند. وزارت کشاورزی می‌خواهد تعلل کند، خب بکند. اصلاً کاره‌ای نیست. خود این بچه‌ها پیام را می‌گیرند و تمام کشاورزی منطقه را جهت می‌دهند. نمونه‌اش را عرض می‌کنم. می‌فرمایند اهتمام به تولید داخلی و عدم مصرف کالای خارجی. دولت چه کار می‌کند؟ می‌روید سر میزهایشان می‌بینید بیسکوئیت خارجی گذاشته. سر میزهایشان نگاه می‌کنید می‌بینید اسراف هست. به تولید داخلی اهمیت داده نمی‌شود. دولت خوب کار نمی‌کند؟ دولت پر شده از کارشناسان نفوذی مثل همان کسی که خودش را اعدام کرد یا رانت‌خوار یا x یا y؟ یا مملو هم نشده، دو تا هم باشند بس است و پدر مملکت را درآورده‌اند. این بدنه حرف آقا را شنید، تمام شد. بودجه‌های کوچک مردمی را جمع می‌ کند، سی تا کارخانه دیگر را راه می‌اندازد.

من در جمع‌های خودی این مثال را می‌زنم که در طول سال چند تا زیرپیراهن می‌خرید و از کجا؟ اگر به مارکش توجه نکرده باشی که از کجا می‌خری خیلی بی‌مزه‌ای. این زندگی منفعلانه و مرده‌شور بُرده را دور بینداز. جنگ، جنگ اقتصادی است. اقتصاد مقاومتی یعنی چی؟ من نه تنها باید از کارخانه داخلی بخرم، بلکه باید ببینم صاحب کارخانه‌ای که از او جنس می‌خرم پولش را در آنتالیا خرج می‌کند یا در اربعین؟ و بعد این را به همه شبکه ملی خودم خبر بدهم. جوانی می‌تواند یک کارخانه راه بیندازد و به وام نیاز دارد. آقا! ما این کار را خودمان درست می‌کنیم. دولت عرضه این حرف‌ها را ندارد. او تا بیاید بخشنامه‌اش را بنویسد و تکانی به خودش بدهد، خودش را کشته. تا مجلس تکان بخورد و چند فوریت بگذارد و کی نوبتش بشود، خفه می‌کند ما را و تمام.

من یک چیزهائی را که برای شما می‌گویم، در ذهنم مثال مرور می‌شود. اگر بخواهم یکی از آنها را بگویم که دردتان بیاید این است. چهار کشور در جهان ATM می‌سازند. خودپردازهای بانک، حدود ۱۵ سال پیش چندتا مدال طلای المپیادی جهانی ـ من خودم هماهنگ کردم که اینها رفتند پیش آقا و مدال طلای المپیادشان را دادند به آقا و آقا در موزه گذاشتند ـ دارم از این جوان‌ها، مصداق عینی حرف می‌زنم. شروع کردند و یک کارخانه ساختند که ATM تولید کنند. ATM را چه کسانی باید بخرند؟ بانک‌ها. پنج سال طول کشید و نخریدند. رفتیم مجلس و یک جورهائی اصرار و التجا. مجلس قانونی را تصویب کرد که قوانین قبلی را مستحکم‌تر می‌کرد که محصولی که در داخل کشور تولید می‌شود، نباید از بیرون خریداری شود. آقای احمدی‌نژاد آن موقع شهردار بودند. ایشان را آوردیم و گفتیم شما بیا نگاه کن. آمد و کارخانه را بازدید کرد. ایشان رئیس‌جمهور شد، مجلس هماهنگ، ایشان دستور داد، ولی ATM توسط بانک‌ها خریده نشد، چرا؟ کارشناس‌ها می‌گفتند نمونه خارجی بهتر است. این بچه‌ها چه کردند؟ می‌رفتند و جلوی رئیس بانک با یک لب‌تاپ سیستم اینترنتی ATMها را هک می‌کردند و می‌گفتند ببین! این سیستم شما مثل آب خوردن هک می‌شود. نرم‌افزارش را از بیرون آورده‌اید، نرم‌افزار ما قوی‌تر است. من در جریان جزئیات این موضوع بودم. اینها حدود ۷، ۸ سالی خودشان را کشتند. فکر می‌کنید بالاخره چه شد و الان سرانجام قضیه به کجا رسیده؟ کارخانه راه افتاد و دو بانک با آنها قرارداد بستند. یکی از بانک‌ها سر عِرقی که مسئول بانک داشت، محکم سر قرارداد ایستاد. یکی از آنها غیرمحکم. بعضی از شرکت‌هائی که تحت پوشش بیمه بودند، همین بیمه خدمات اجتماعی ۶۰ تا و ۷۰ تا و ۱۰۰۰ تا. اینها کارشکنی می‌کردند. تا آمدند با اینها قرارداد ببندند، یک شرکت دیگر گفت ما هم داریم می‌سازیم. باید رقابت بشود و در رقابت، او برد. تو از کجا داری می‌سازی؟ بچه‌ها رفتند یواشکی از بالای سوله عکس انداختند و دیدند اینها کارتن‌های ATM را باز می‌کنند و از آن طرف بیرون می‌آورند. حالا پول به چه کارشناسی داده‌اند که گفته اینها هم تولید می‌کنند بماند. در رقابت آنها بردند. چه جوری می‌شود درست کرد؟ با هزار بدبختی این را هم رد کردیم. کار به کجا رسید؟ بازرسی کل کشور جلوی کارش را گرفت. بازرسی کل کشور تو باید مراقب باشی دولت خرابکاری نکند. چرا کارخانه شخصی را بستی؟ بنده طلبه با فحش و فحش‌کشی رفتم توی بازرسی کل کشور و پرسیدم اینجا را چرا بستی؟ این جوان المپیادی مدال طلای کشور در سن ۲۶ سالگی عمل قلب باز انجام داد. آن موقع آقای پورمحمدی مسئول بازرسی کل کشور بود. گفتم به معاونت که این کارخانه را بسته بگو بیاید. من کار دارم. آمده، می‌پرسیم چرا اینجا را بستی؟ کارشناسش را صدا زده. جلسه مشترک تشکیل داده‌اند. می‌پرسم چرا بستی؟ خوب گوش بدهید. جواب داد کارگاه اینها آن طرف تهران است، طرف شرق تهران. کارگاه‌های آن طرف طبق طرح جامع شهرداری باید بروند آن طرف. منظورش طرف غرب تهران بود. ما Random رفتیم و دیدیم این جزو آن کارخانه‌هاست و به بانک‌ها زنگ زدیم که چون اینها دارند طبق طرح جامع، خلاف کار می‌کنند، قرارداد با اینها ممنوع! جل‌الخالق! تو گفتی و من هم خر شدم و باور کردم! بگو از چه کسی پول گرفته‌ای؟ جلسه با دعوا به هم خورد. تا زمانی که من خبر داشتم، الان آن آقا از بازرسی کل کشور در وزارت صنایع مسئول توسعه صنایع داخلی است! آن کارخانه تعطیل شد و سرمایه‌گذارش رفت در کار خرید و فروش آهن. چند هزار دستگاه ATM می‌خواهیم؟ این بچه‌ها به یک‌سوم قیمت تولید می‌کردند. شما اگر بودید نمی‌گذاشتید این اتفاق بیفتد. مثال‌ها جلوی چشمم رژه می‌روند. اسم این را چه می‌توانید بگذارید؟ رفقا! الان می‌دانید ما با چه مسئله‌ای مواجه هستیم؟ مسئله خیلی مهم‌تر از رانت‌ها و دزدی‌هائی است که قوه قضائیه مچ آنها را می‌گیرد. ما الان در کشور پدیده‌ای داریم که دارد صد برابر رانت‌ها به کشور ضرر می‌زند. من به عنوان یک پلیس سر چهارراه که رفقا رد می‌شوند و سلامی می‌دهند و در فرودگاه می‌بینند و گپ می‌زنند و یک چیزی به من می‌گویند می‌دانم، والا واقعاً من خیلی در جریان نیستم. الان با پدیده‌ای به نام کار نکردن مواجه هستیم که صد برابر آن دزدی‌ها به کشور ضربه می‌زند. کار به جائی رسید که مقام معظم رهبری امسال فرمودند که ما اولین کشور در جهان هستیم در استفاده نکردن از ظرفیت‌ها. چه کسی باید حراست کند؟ قوه قضائیه قوی‌ترین قوه قضائیه هم باشد کاری از پیش نمی‌برد. در مثالی که عرض کردم بانک قرارداد نبست و نمی‌بندد. پورسانت‌های کارشناسی‌ها از داخل باید از کجا تهیه شود؟ و مردم هم همین‌طور نگاه می‌کنند. پس پیگیری رهنمودهای آقا که همیشه در دولت گیر می‌کنند، با آمدن این طبقه ممکن می‌شود. این طبقه به آقا چه می‌گویند؟ می‌گویند آقا! ما خودمان انجام می‌دهیم. تا موتور تنبل دولت شروع کند به کار کردن، ضرورت‌ها و فواید، الف. ب. ج. د، سریع می‌خوانم و می‌گذرم. گستره این حرکت را ببینید: ۱. کاستن تصدی‌گری‌های نابجای دولت و بوروکراسی است و پاگیر ۲. تحقق امر به معروف و نهی از منکر از طریق نظارت هوشمندانه.

امر به معروف و نهی از منکر فقط به این شکل شدنی است. اباعبدالله الحسین(ع) قیام به حق کرد و فرمود، « اُریدُ اَن آمُرَ بِالمَعرُوفِ و اَنهى عَنِ المنکَر» امر به معروف این‌طور نیست که شما بگوئید این کار را نکن و حجابت را بکش جلو.

اول دارم ضرورت‌ها و فواید در عرصه دولت و حکمرانی برای شما می‌گویم. ۳. اگر من مردم بیائید سر قبر من و بگوئید طلبه‌ای بود و زمانی این حرف را می‌زد. کاستن مباحثات غیرضروری سیاسی و جلوگیری از فریب‌های سیاسی. به خدا اداره مملکت این‌قدر بحث سیاسی و جناح و جناح‌کشی ندارد. این چرت و پرت‌ها چیست که می‌گویند جناح‌ها برای گرفتن قدرت با یکدیگر مبارزه می‌کنند؟ غلط می‌کنند که مبارزه می‌کنند. مگر آنجا چه خبر است؟ چه چیزی آنجا هست که همدیگر را می‌کشند تا به آنجا برسند؟ در مجلس چه چیزی گیرشان می‌آید که این همه خرج می‌کنند و همه حیثیتشان را وسط می‌گذارند؟ چه چیزی آنجا هست که یک آخوند حاضر است تمام حیثیت خودش را در تاریخ زیر پا بگذارد و له کند؟ آنجا چه خبر است؟ گفتگوهای بی‌پایه سیاسی کنار گذاشته می‌شوند. بیست سال است که آقا دارند مسئولین را به واقع‌بینی دعوت می‌کنند. آن زمانی که دولت اصلاحات چرت و پرت‌های توسعه سیاسی می‌گفت، آقا فرمودند نهضت نرم‌افزاری، العلم سلطان، به واقعیت دعوت کردند. فرمودند دانشگاه‌ها را تقویت کنید. مملکت به دانش و تکنولوژی نیاز دارد. تا همین الان اسم سال‌ها را ببینید. همه واقع‌بینانه، همه مدیریتی، اقتصادی، معیشتی. آقا دائماً دارند جامعه را کنترل می‌کنند که این‌قدر بحث سیاسی بیخود نکنید. این‌قدر دعوا ندارد. روزنامه و روزنامه‌کشی، این جناح آمد، آن جناح رفت. غلط کردند. این مدیریت است که یک تخصص است. یک توانمندی و واقعیت روی زمین است که باید برداشته شود. این همه بحث سیاسی ندارد. اگر این طبقه به وجود بیاید، بسیاری از این بحث‌های سیاسی از بین خواهند رفت. مشکلات محل را دارند حل می‌کنند.

جلوگیری از نفوذ در جریان کارشناسی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها. یکی از آثار همان حرف‌هائی که زدیم. کاهش امکان رانت‌خواری و باندبازی سیاسی و اقتصادی. باندبازی را هم که خبر دارید. سلطان شکر، سلطان فلان، سلطان بیسار و بهمان. همه اینها تمام می‌شود.

افزایش قدرت تأثیرگذاری فرامین رهبری، کاهش عملیات روانی علیه مراجع و نهادهای نظارتی و تأئیدکننده صلاحیت‌ها. از حالا یک عده خبیث در عرصه سیاست دارند علیه شورای نگهبان آتش تهیه می‌ریزند. خباثت به این می‌گویند. کسی وزیر کشور بوده، یعنی تا این حد مقام و منصب داشته و می‌گوید اگر قرار باشد صلاحیت‌ها تأئید نشوند، مملکت به هرج و مرج کشیده می‌شود. رسماً دارد تهدید می‌کند، درست مثل فتنه ۸۸. از الان. حالا کو تا انتخابات؟ چه کسی گفت که تو را رد می‌کنیم؟ می‌خواهند دوباره با مظلوم‌نمائی رأی بیاورند چرا؟ چون کارنامه ندارند.

کاهش عملیات روانی علیه مراجع و نهادهای نظارتی و تأئیدکننده صلاحیت‌ها. امکان اجرای برنامه‌های یک دولت دلسوز و انقلابی. گیریم شما یک دولت انقلابی و ایده‌آل گیر بیاورید و اصلاً نماینده جمع شما رئیس‌جمهور شود. آیا می‌تواند بدون شما کار کند؟ ابداً! این یکی از فواید است.

بازتعریف نقش و مسئولیت مدیران دولتی. نقش مدیر دولتی باید بازتعریف بشود. مدیر دولتی‌ای که می‌گویند ما مدیران خدمتگزار مردم هستیم، مدیران دولتی اول باید نوکر شما باشند و بگویند ما این طبقه را نوکری می‌کنیم. ما نوکر شما بچه‌ها هستیم. وزیران ارتباطات، صنایع، کشاورزی و… بگویند من اولاً نوکر شما هستم. الان می‌دانید مدیران دولتی نوکر چه کسانی هستند؟ نوکر کارخانه‌دارها و سرمایه‌دارهای بزرگ، با آنها جلسه خصوصی می‌گذارند و یا سر آنها را می‌بُرند. هم سرشان را می‌برند، هم نوکری آنها را می‌کنند. ولی اگر شما قوی بشوید، نوکری شما را می‌کنند، اما سرتان را نمی‌توانند ببرّند. مشکل برای آنها این است. مدیر دولتی پشتیبانی‌کننده شماست. می‌گوید من امکانات را در جهت حمایت از شما هماهنگ می‌کنم.

و آخرین مورد تحقق دولت اسلامی. یادتان هست که آقا فرمودند بعد از نظام باید دولت اسلامی داشته باشیم؟ دولت اسلامی یعنی چی؟ آدم‌هایش خوب باشند؟ آخر باید چگونگی این خوب بودن توضیح داده شود. چگونگی‌اش این است که یک مدیر دولتی خوب استعدادهائی مثل شما را شناسائی و تقویت می‌کند.

ضرورت‌ها و فواید فردی و فرهنگی. رشد سطح خودسازی معنوی با فعالیت تشکیلاتی. بچه‌ها! تا فعالیت تشکیلاتی نکنید، سطح خودسازی معنوی‌تان رشد نمی‌کند و تقوای شما معلوم نمی‌شود، «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُون» (آل‌عمران/ ۲۰۰) خداوند متعال می‌فرماید این تقواست. رابطوا یعنی هم‌افزائی بکنید. رشد سطح خودسازی معنوی با فعالیت‌های تشکیلاتی و کارهای جمعی. رشد سطح خودسازی معنوی با فعالیت جهادی. رشد سطح خودسازی معنوی با جهاد مالی. ظرفیت یافتن برای زندگی در جامعه مهدوی. جامعه مهدوی جائی است که در آنجا کار می‌شود و مردم با مواسات زندگی می‌کنند. کسی از یک بچه شیعه سود بگیرد، عین ربا حرام است. ظرفیتش را داریم که در چنین جامعه‌ای زندگی کنیم؟ ظرفیت پیدا می‌کنیم که در جامعه مهدوی زندگی کنیم.

بعضی‌ها می‌گویند شما که مردم را قدرتمند می‌کنید، اگر مردم بی‌دین شدند چی؟ گفتم بنده خدا! یک بار دیگر این حرف‌ها را مرور کن. این‌جور کارها را جز افراد ایثارگر و جهادگر و فداکار انجام نمی‌دهند. فرد ایثارگری که حاضر است از پولش بگذرد، از جانش راحت‌تر حاضر است به خاطر آقا بگذرد. این کارها در مسجد و هیئت شکل می‌گیرد. کور که نیستی و داری این حرف‌ها را می‌بینی. می‌گوید تو دائماً می‌گوئی مردم قوی بشوند، مردم قوی بشوند. مردم اگر قوی شدند و به نظام «نه» گفتند تکلیف چیست؟ حکایت رئیس سوریه است که شهید همدانی می‌گفت اسلحه را بده به جوان‌ها و او گفت اگر دادم و خودم را زدند چی؟ این بنده خدا دارد از جانش برای دفاع از آب و خاک تو می‌گذرد. این حرف یعنی چه؟ مثل اینکه بگوئیم اگر به بسیج اسلحه دادیم و علیه خود نظام اسلحه کشید یعنی چی؟ حرف‌های خنده‌داری می‌زنند. تو می‌دانی داری به چه کسی اسلحه می‌دهی؟ به بسیجی. اصلاً کسی جز بسیجی حاضر نیست به جبهه برود. کسی حاضر نیست بیاید و در این گروه شما قرار بگیرد، جز افراد متدین و از خود گذشته. کسی که دنبال رانت و این حرف‌ها باشد می‌رود کارمند یا مدیر می‌شود. کسی که می‌خواهد دزدی کند، داخل انتخابات می‌شود. کار شما کار غریبانه است و فقط مؤمنین انجام می‌دهند. ظرفیت یافتن برای زندگی در جامعه مهدوی، افزایش سطح بصیرت و هوشمندی سیاسی و اجتماعی، اصلاح اخلاق تنبلی و تن‌پروری، به ویژه در میان مؤمنان. دیگر حزب‌اللهی تنبل نخواهیم داشت. کاهش چشمگیر زمینه‌های فردی آسیب اجتماعی، اصلاح الگوی مصرف، مقابله عمومی با مفت‌خواری و بیت‌المال‌خواری. همان قضیه یک مو کندن غنیمت است. افزایش تعهد و مسئولیت‌پذیری و رعایت حق دیگران که یکی از آنها حجاب است. حجاب در جامعه ما که هیچ کسی حاضر نیست اسمش را از یارانه خط بزند طبیعی است که به این شکل باشد. به من چه؟ وقتی بی‌مسئولیتی رواج پیدا کرد و آویزان شدن به دولت برای کندن رواج پیدا کرد، این یک فرهنگ و روحیه است و در حجاب هم خودش را به آن شکل نشان می‌دهد. ربطش واقعاً یک دهه سخنرانی می‌خواهد. همین مقدار هم خیلی طولانی صحبت کردم.

ضرورت‌ها و فواید ملی و انقلابی ایجاد این طبقه و تحقق نهضت شما چیست؟ اثبات کارآمدی انقلاب و نظام در عرصه‌های اجتماعی و اقتصادی و سبک زندگی. حضرت آقا در آخر این بیانیه فرمود و اما سبک زندگی که یک وقت باید مفصل در موردش صحبت کنیم. شاید ده سال پیش بود که حضرت آقا فرمودند ما در تمام زمینه‌ها رشد کرده‌ایم، الا سبک زندگی. آیا نظام در سبک زندگی کارآمد بوده یا نه؟ این وابسته به شماست.

تحقق کامل مردم‌سالاری دینی. حضرت آقا چهار سال پیش خطاب به بسیج فرمودند. آقا از حفظ هم که حرف می‌زنند برای ما ارزشمند و حجت است، ولی آن روز از روی کاغذ خواندند که مردم‌سالاری دینی فقط این نیست که مردم پای صندوق‌های رأی بروند. این یک وجه مردم‌سالاری دینی است. مردم وقتی در اقتصاد فعال بشوند و کار را اداره کنند، می‌شود مردم‌سالاری دینی در بخش اقتصاد. بعد فرمودند بسیج مظهر مردم‌سالاری دینی است. اینها را کنار هم بگذارید چه اتفاقی می‌افتد؟ تحقق کامل مردم‌سالاری دینی، تحقق اقتصاد مقاومتی، توجه کامل به ظرفیت‌های بومی، آقا فرمودند ما در دنیا اولین کشوری هستیم که از ظرفیت‌ها استفاده نمی‌کنیم. تحقق الگوی اسلامی پیشرفت، زمینه‌سازی برای تحقق تمدن عظیم اسلامی، تسریع در فروپاشی تمدن غرب. ما الگو ارائه بدهیم غرب نابود می‌شود. نجات فریب‌خوردگان هژمونی نظام سلطه و غرب‌زدگان ساده‌اندیش. شما را به خدا اینها را نجات بدهید. معلوم شود که واقعاً برای اداره کشور مدل داریم. در مقام عمل تئوریزه کنید. جلوگیری از نفوذ جریان‌های انحرافی و وابسته. تداوم تحقق حماسه انقلاب و مقاومت در عرصه‌های اجتماعی.

چند فصل دیگر دارد که دیگر نمی‌خوانم. یکی از آنها این است که چرا این کار را باید جوان انجام بدهد. ده تا ویژگی برای جوان آورده‌ام. بهتر از من می‌توانید حدس بزنید که چرا این کار را باید جوان خارج از دایره بوروکراتیک انجام بدهد. این را خود آقا تصریح کردند. حکمت خود شما اقتضا می‌کند.

و بعد بخش‌های دیگر: یکی از بخش‌هائی که برای شما نخواندم این است که عرصه‌های این فعالیت‌ها کجا هستند؟ از خرید کردن تا تولید کردن تا کشاورزی تا خدمات اجتماعی تا همه چیز تا هتلداری. چرا این کار باید به صورت جنبش انجام بگیرد؟ باید مردم این را که دارد اتفاق می‌افتد ببینند. من ده تا دلیل نوشته‌ام که چرا باید به صورت جنبش باشد. جلوی جنبش‌های انحرافی و ضدانقلابی را با یک نهضت و جنبش می‌شود گرفت.

لطیفه‌ای را عرض کنم. در تاکسی نشستم و رادیو روشن بود و موسیقی پخش می‌کرد. گفتم اگر خاموش کنید ممنون می‌شوم. گفت حاج آقاً رادیوست. گفتم باشد. ضرورت که ندارد که حتماً گوش بدهیم. پرسید یعنی شما می‌گوئید موسیقی کلاً حرام است؟ گفتم نه، اتفاقاً من خودم خیلی طرفدار موسیقی هستم. پرسید پس چرا می‌گوئی خاموش کن؟ گفتم من الان در درون خودم یک بزن و برقص مفصل دارم. دو تا موسیقی در یک ماشین جا نمی‌گیرد. گفت حاج آقا! خیلی باحالی. گفتم کجایش را دیدی؟ من الان دارم برای خودم می‌زنم و نشاط دارم. این چه می‌گوید، دارد ناله می‌کند. از عشقش شکست‌خورده و دارد ناله می‌کند، ولی من شکست نخورده‌ام. من پیروز هستم. این چرت و پرت‌ها چیست که این دارد می‌گوید؟ خلاصه با موسیقی از پس موسیقی برآمدیم. البته ضررش این شد که نگذاشت مطالعه کنم و تا آخر مسیر مخ مرا به کار گرفت.

مقابل نهضت‌های انحرافی باید با نهضت ایستاد و یک حرکت عمومی لازم است. ده تا دلیل نوشته‌ام که ذکر نمی‌کنم. یکی از دلائلش این است که ظرفیتش وجود دارد. وقتی که ظرفیتش هست چرا استفاده نکنیم؟ وقتی جوان‌ها آماده حرکت هستند چرا استفاده نکنیم.

همه می‌دانید که من منتقد این دولت هستم و خداوکیلی از اولش هم موافق نبودم که این دولت سر کار بیاید، ولی خدا شاهد است که بسیاری از مشکلات را خود ما می‌توانیم برطرف کنیم و تنبلی ماست که این مشکلات را ایجاد کرده. بهترین دولت هم سر کار باشد، درصدی از مشکلات همین است. رفقا! یک چیزی را به شما بگویم. الان ما می‌توانیم این حرف‌ها را بزنیم، پس‌فردا یک دولت سوپر انقلابی سر کار بیاید، مگر جرئت می‌کنیم بگوئیم آقا! فقط با دولت نمی‌شود. مردم هم باید فعال بشوند. اصلاً دیگر نمی‌شود این حرف را زد. کسانی که منتقد دولت هستند الان باید فعال بشوند و نقش خودشان را ایفا کنند. ظرفیت‌های قانونی فوق‌العاده‌ای وجود دارند. چرا از اینها استفاده نکنیم؟ کسی جلوی ما را نگرفته. یک مسئول دولتی ممکن است کارشکنی کند، مسئول بغل‌دستی او کارشکن نیست و همراهی می‌کند. من اصلاً قبول ندارم که از صدر تا ذیل، همه مسئولان دولتی بد هستند. ابداً این‌طور نیست. نه در هیئت وزرا، نه در میان معاونین. ما که از پشت کوه نیامده‌ایم و بسیاری از اینها را از نزدیک می‌شناسیم. آن‌قدر آدم دلسوز هست. شما برو و از ظرفیت‌ها استفاده کن.

من در این جلسه تندترین انتقادها را از بازرسی کل کشور تا بعضی از وزارتخانه‌ها انجام دادم. نمونه‌هایش هست، ولی نمونه‌های دلسوز و متعهدانه عمل کردن مسئولین فوق‌العاده است. به در بسته خوردی؟ برگرد و در دیگری را امتحان کن. پیدا می‌کنی. ظرفیت‌ها بسیار عالی هستند.

صَلَّی اللهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطّاهِرين

نوشته تنها راه پیشرفت کشور، ايجاد حلقه های میانی از جوانان مومن انقلابی اولین بار در عصر پیشرفت. پدیدار شد.

]]>
https://asr-pishraft.com/%d8%b1%d8%a7%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/%d8%aa%d9%86%d9%87%d8%a7-%d8%b1%d8%a7%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa-%da%a9%d8%b4%d9%88%d8%b1%d8%8c-%d8%a7%d9%8a%d8%ac%d8%a7%d8%af-%d8%ad%d9%84%d9%82%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%85%db%8c/feed/ 0
درآمدی بر «جمهوری دوم» https://asr-pishraft.com/%d8%b1%d8%a7%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/7/ https://asr-pishraft.com/%d8%b1%d8%a7%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/7/#respond Wed, 27 Nov 2019 05:15:08 +0000 https://asr-pishraft.com/?p=230 رهبر انقلاب اسلامی در بیانیه‌ی «گام دوم انقلاب» با مرور تجربه‌ی ۴۰ ساله‌ی انقلاب اسلامی اعلام کردند: انقلاب «وارد دوّمین مرحله‌ی خودسازی و جامعه‌پردازی و تمدّن‌سازی شده ‌است». گام دومی که باید در چارچوب «نظریه‌ی نظام انقلابی» و با «تلاش و مجاهدت جوانان ایران اسلامی» به‌سوی تحقق آرمانِ «ایجاد تمدّن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید …

نوشته درآمدی بر «جمهوری دوم» اولین بار در عصر پیشرفت. پدیدار شد.

]]>

رهبر انقلاب اسلامی در بیانیه‌ی «گام دوم انقلاب» با مرور تجربه‌ی ۴۰ ساله‌ی انقلاب اسلامی اعلام کردند: انقلاب «وارد دوّمین مرحله‌ی خودسازی و جامعه‌پردازی و تمدّن‌سازی شده ‌است». گام دومی که باید در چارچوب «نظریه‌ی نظام انقلابی» و با «تلاش و مجاهدت جوانان ایران اسلامی» به‌سوی تحقق آرمانِ «ایجاد تمدّن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (ارواحنافداه)» برداشته شود.
دکتر فرشاد مهدی پور عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در یادداشتی به تحلیل بیانیه‌ی گام دوم از منظر آینده‌نگاری ایران اسلامی و حرکت جمهوری اسلامی به‌سوی تمدن‌سازی پرداخته است.

* فرصتی برای تحول
من به قومی، مى‌‌نگرم که از طرف مشرق زمین به پا مى‌‌خیزند. آنان به دنبال طلب حق و ایجاد حکومت الهى تلاش مى‌‌کنند. بارها از متولیان، اجراء حق را خواستار مى‌‌شوند، اما با بى‌‌اعتنایى مواجه مى‌‌شوند. وقتى که وضع را چنین می‌بینند، اسلحه‌های خود را به دوش ‌‌می‌گیرند و با قاطعیت تمام در انجام خواسته‌‌شان اصرار مى‌‌ورزند تا این که سردمداران حکومت نمى‌‌پذیرند و آن حق طلبانِ ثابت قدم، ناگزیر به قیام می‌شوند و کسى نمى‌‌تواند جلودارشان شود. این حق‌‌جویان وقتى که حکومت را به دست گرفتند، آن را به غیر از صاحب‌الامر به کس دیگرى نمى‌‌سپارند و کشته‌‌هاى این ها همه از شهیدان راه حق محسوب مى‌‌شوند[۱].
امام محمدباقر علیه‌السلام خطاب به ابوخالد کابلی

بیانیه‌ی گام دوم انقلاب بیانی است برای ابراز یک منظومه فکری منسجم؛ حکمی برای آینده‌نگاری ایران اسلامی که تجربه‌ای را به ثبت رسانده که قرن‌ها آرزوی آن برای تشیع و مستضعفین وجود داشته است. همان‌چیزی که در ابتدایی‌ترین صورت خود می‌توان در جایگاه الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت قرار بگیرد و بسط و گسترش یابد. بیانیه به دو اعتبار جایگاهی رُجحان‌پذیر بر دیگر گزاره‌ها و گفتارها می‌یابد: اول ارائه‌دهنده و دوم محتوا که اولی راهبریِ انقلابی بزرگ را عهده‌دار است و دومی موضوع این نوشته و موارد مشابه دیگر. اساسا بیانیه‌ها در سده‌ی اخیر، تعیین‌کننده‌ی فصول تمایز ملت‌ها و دولت‌هاست؛ از بیانیه‌ی حقوق‌بشر که در پاریس نوشته شده تا بیانیه‌‌ای که سه قرن قبل، استقلال آمریکا را اعلام کرد. از این حیث بیانیه‌ی گام دوم، جنبه‌ای فصل‌بندی دارد برای انقلاب و می‌توان آن‌را درآمدی بر جمهوری دوم تلقی کرد.
جمهوری در ایران نهالی تازه به بار نشسته‌ است؛‌ بعد از چندین هزاره حکومت استبدادی شاهانه، چهل‌سالگی آنچنان که ابن‌خلدون در مقدمه بحث می‌کند، زمانه‌ی مناسبی است برای دگردیسی‌های درونی حکومت‌داری‌ها. هرچند که او بر عصبیت تمرکز دارد و آنچه در جمهوری اسلامی رقم خورده بر مبنای عقلانیت است و اتفاقا هر چه این درخت تناورتر شده،‌ رفتارهای عقلایی‌اش بیشتر شده است. و بازهم برخلاف آنچه نویسنده‌ی مقدمه می‌گوید، اتفاق مافوق تصور او در ایران افتاده و‌ نسل سوم انقلاب که روزگاری سختی و درشتی را نکشیده، آماده و پا به کار است؛ از این حیث مخاطب اصلی تحقق و فهم بیانیه گام دوم نیز اوست. چرایی و چیستی این مهم، قابل بررسی است؛ اول از آن‌روی که جوان‌بودن جامعه، پیش‌رانی کارساز برای تحول به‌شمار می‌آید و این جوانی، آمیخته‌ای از دانش و تحصیل و ورزیدگی است که باید به عرصه ‌ی عمل وارد شود. دوم جوان مجموعه‌ای از قابلیت‌ها و فرصت‌‌هاست که به قاعده‌ی جوانی، شکل‌نایافته و متغیر است؛‌ این فرصتی مناسب برای پاسخ‌گویی درونی به نیازها و مشکلات متنوعی است که دامن‌گیر زندگی و زمانه‌ی ماست و از قضا، اگر نقص و ناراستی‌هایی‌هایی هم در این‌ باب وجود دارد، چه بسا ناشی از محدودفکری‌ها و کاستی‌های حاکمیتی باشد که بدین‌طریق می‌توان آن‌ را حل کرد.
* اول: مخاطب‌شناسی جوانانه‌
گام اول خود بیانیه‌ی گام دوم، مخاطب‌شناسی جوانانه‌ی آن است؛ این مخاطب، نیازمند تببین و تفسیر و اقناع بوده و هست و نقش‌آفرینی در این عرصه، متوقف بر عملکرد نخبگان حوزوی و دانشگاهی است. به برکت تلاش‌های یک دهه اخیر در شکل‌دهی به بنیان‌های مساله‌محوری در حوزه‌ی دانشی و با وجود همه‌ی مقاومت‌ها و مقابله‌ها برای درهم‌کوبیدن بنای سامانه‌های بومی تفکر، به نظر می‌رسد در میان فضلای حوزوی  و مدرسان دانشگاهی، نسلی در حال سربرآوردن است که می‌تواند با هضم نظریه‌ها و مفاهیم موجود (غربی و غیرغربی)، برای حل مشکلات راه‌حل‌های تازه‌ای را پیش نهد. روشن است که این نه انتهای کار، بلکه مقدمه و ابتداست، اما راهی است که گشوده شده و به نتیجه می‌رسد.
«گام دوم» هم در سرفصل توصیه‌ها، اول از همه به علم و پژوهش پرداخته؛ چرا که علم قدرت است و دانش آشکارترین وسیله‌ی عزت کشور؛ آسیب‌شناسی و ارائه‌ی راهکار هم برای این عرصه، چون زمینه‌ی کار و زیست این بخش از نخبگان است، سهل‌تر از دیگر عرصه‌هاست و طبعا توقع کنش‌گری از آنها وجود دارد.
* دوم: بیانیه به مثابه سیاست
اگر بیانیه‌ی گام دوم را به مثابه‌ی یک سیاست در نظر بگیریم، سیاست مشتمل بر مساله‌شناسی، تدوین راه‌حل و اجراست؛ این بیانیه هم در درون خود، واجد نکاتی است که قابلیت اجرایی دارد و هم در کلیت به‌عنوان یک کلان پروژه (همان‌گونه که در نامه‌ی رییس دولت آمده)، باید در شوراهای عالی و استانی و هیات وزیران و امثالهم، مورد بحث و اجرا قرار بگیرد. در مورد بخش‌های اجرایی گام دوم، نکات مستقیمی وجود دارد، نظیر آنچه در توصیه‌ در زمینه‌ی عدالت و مبارزه با فساد آمده؛ مثلا به استناد جمله‌ی «دستگاه‌های نظارتی و دولتی باید با قاطعیّت و حسّاسیّت، از تشکیل نطفه‌ی فساد پیشگیری و با رشد آن مبارزه کنند» می‌توان هم از افزایش کارآمدی دستگاه‌های موجود سخن گفت و هم این پیشنهاد را مطرح کرد که یک سازمان فراقوه‌ای برای برخورد با فساد تشکیل شود. یا در مورد معنویت و اخلاق و نُقصان‌هایی که در میان است به استناد این گزاره که «دستگاه‌های مسئول حکومتی دراین‌باره وظایفی سنگین بر عهده دارند که باید هوشمندانه و کاملاً مسئولانه صورت گیرد. و این البتّه به معنی رفع مسئولیّت از اشخاص و نهادهای غیرحکومتی نیست»، می‌بایست مطالبه‌ای گسترده صورت گیرد تا نهادهای اجرایی متولی، در این زمینه تدابیری تازه و نو بیندیشند و دامنه‌ی بحث صرفا به چند وضع سیاست یا بخش‌های تقنینی و حقوقی محدود نشود که این نیازمند حضور فعالانه بخش‌های فنی-تکنیکی و فرهنگی نیز هست. در اقتصاد، اقدام‌ها و راهبردها شفاف و واضح است و در حفظ استقلال و آزادی ایران اسلامی هم بخشی از آن به‌طور خاص مسوولیت ویژه‌اش بر عهده‌ی دولت جمهوری اسلامی گذاشته شده است. به همین طریق می‌توان موارد دیگری را هم شناسایی کرد که در گام دوم، برای اجرا گنجانده شده است.
* سوم: استحکام ساخت درون
گام دوم به ما می‌گوید که چه بودیم، چه هستیم و چه خواهیم شد؛ این به استحکام ساخت درون می‌انجامد، چرا که هم درون را رهبری می‌کند و هم به بیرون، چشم‌اندازی پرفروغ از آینده می‌دهد. و این همانا نقش رهبری است؛ نقشی محوری و تاریخی. تاریخ برای ما چنین تقدیری مقدر کرده و امام خمینی (ره) تنها فردی بوده که بعد از هزاره‌ای توانسته آنچه در ناصیه‌ی ملت ایران نوشته شده را تحقق بخشد. این ابتکار عمل انحصاری، با گام دوم به مرحله تازه‌ای منتقل می‌شود که در آن سه رو‌یکرد به طور توأمان وجود دارد: اول «حفظ استقامت و جهت‌گیری انقلابیِ نظام» است، دوم «غلبه بر معضله‌ها و گرفتاری‌ها»ست و سوم «حرکت به سمت آینده و پیشرفت». این دقیقا منطبق با برآوردی است که در گام دوم از گذشته، حال و آینده ارائه شده و جهان اجتماعی‌ای که انقلاب اسلامی در آن متولد شده و می‌خواهد تمدن نوین را خلق کند.
حال سخن این است که نقطه‌ی کانونی بیانیه کجاست؟ آیا می‌توان آن‌را برنامه‌ی عمل دانست یا طرحی برای غرب‌زُدایی و فراخوانی برای ارتقای عقلانیت و یا نظام‌سازی و نوسازی و… گام دوم همه‌ی این‌هاست و نکته‌ی ظریف دیگری هم هست و آن اینکه تراز و الگو و مانیفستی برای حُکمرانی است، چون «کار ملک است آن‌که تدبیر و تامل بایدش» و بدون این بستر، گام دومی در کار نیست. حُکمرانی مطلوب،‌ نیازمند کار جهادی است که با نفی غرب‌گرایی و خلق دولت اسلامی، مقدمات ایجاد جمهوری دوم را برای تمدن‌سازی فراهم آورد.
منبع روایت نقل‌شده در مقدمه یادداشت: نعمانی، محمدبن ابراهیم (۱۳۹۳). متن و ترجمه غیبت نعمانی. ترجمه: مجتبی عزیزی. قم: مسجد جمکران
[۱] کَأَنِّی بِقَوْمٍ قَدْ خَرَجُوا بِالْمَشْرِقِ یَطْلُبُونَ الْحَقَّ فَلَا یُعْطَوْنَهُ ثُمَّ یَطْلُبُونَهُ فَلَا یُعْطَوْنَهُ فَإِذَا رَأَوْا ذَلِکَ وَضَعُوا سُیُوفَهُمْ عَلَى عَوَاتِقِهِمْ فَیُعْطَوْنَ مَا سَأَلُوا فَلَا یَقْبَلُونَهُ حَتَّى یَقُومُوا وَ لَا یَدْفَعُونَهَا إِلَّا إِلَى صَاحِبِکُمْ قَتْلَاهُمْ شُهَدَاءُ أَمَا إِنِّی لَوْ أَدْرَکْتُ ذَلِکَ لَأَبْقَیْتُ نَفْسِی لِصَاحِبِ هَذَا الْأَمْرِ.
به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) – مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی

نوشته درآمدی بر «جمهوری دوم» اولین بار در عصر پیشرفت. پدیدار شد.

]]>
https://asr-pishraft.com/%d8%b1%d8%a7%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/7/feed/ 0
چرا پیشرفت؟ https://asr-pishraft.com/%d8%b1%d8%a7%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/6/ https://asr-pishraft.com/%d8%b1%d8%a7%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/6/#respond Tue, 26 Nov 2019 11:04:58 +0000 https://asr-pishraft.com/?p=285   به نظر شما چرا رهبر انقلاب از واژه‌ی «پیشرفت» به‌جای «توسعه» استفاده می‌کنند؟ توضیح این مطلب نیاز به ذکر مقدماتی دارد. شروع علم اقتصاد از قرن هجدهم با کتاب معروف «ثروت ملل» کلاسیک‌ها و بعد ادبیات نوکلاسیک و… رقم خورد که در آن مختصات جامعه‌ی مطلوب خودشان را ترسیم کردند. این اولین مسیری است …

نوشته چرا پیشرفت؟ اولین بار در عصر پیشرفت. پدیدار شد.

]]>
 

  • به نظر شما چرا رهبر انقلاب از واژه‌ی «پیشرفت» به‌جای «توسعه» استفاده می‌کنند؟

توضیح این مطلب نیاز به ذکر مقدماتی دارد. شروع علم اقتصاد از قرن هجدهم با کتاب معروف «ثروت ملل» کلاسیک‌ها و بعد ادبیات نوکلاسیک و… رقم خورد که در آن مختصات جامعه‌ی مطلوب خودشان را ترسیم کردند. این اولین مسیری است که آنها برای رسیدن به پیشرفت و ترقی مبتی بر لیبرالیسم و اومانیسم از آن نام بردند. متعاقباً تنزل‌گرایی و منافع فردی اساس حرکت قرار گرفت که این مقوله با عناصر کلیدی دیگری شکل می‌گرفت که موتور محرکه آن، رشدِ عاملی به نام «سرمایه» بود که نظام کاپیتالیستی نام گرفت.

پس از آن، نگرش‌های بعدی که در تقابل با نظام سرمایه‌داری به وجود آمد، با موضوعات سوسیالیسم و ماتریالیسم اوج گرفت. این نگرش اصالت را به نیروی کار انسانی می‌داد. اما در قرن بیست مخصوصاً پس از جنگ جهانی دوم به تغییرات کمی روی آوردند که تحت عنوان رشد اقتصادی، به رفاه انجامید.

در حالی که جهان به‌سمت توسعه حرکت می‌کرد، تهدید به خطر افتادن رفاه نسل آینده یکی از معضلات جدی به‌شمار می‌رفت. مشکلاتی از قبیل به خطر افتادن کره‌ی زمین ناشی از پارگی لایه‌ی ازن، گرم شدن زمین و در پی آن ذوب شدن یخ‌های قطب، افزایش سطح آب‌ها در کنار آن جنگل‌زدایی، بیابان‌زایی گسترده، آلودگی‌های آب و هوا و…

پس از آن و در فضای جنگ سرد، علی‌رغم افزایش درآمدهای مادی، فقر نه تنها از بین نرفت، بلکه فراتر از آن شکاف طبقاتی و خط فقر حاکم شد، یعنی اکثریت مردم از مواهب رشد و ترقی بهره‌ی چندانی نبرده یا بی‌بهره بودند. تبعات این سیاست نیز شکل‌گیری نظام طبقاتی در دنیا شد.

با این اوصاف و در اوایل دهه‌ی هفتاد، واژه‌ی توسعه “development” خود را در عرصه‌ی ادبیات اقتصاد توسعه و سیاسی نشان داد. مقصود از این واژه این بود که ما هم تغییرات کمی را می‌خواهیم و هم تغییرات کیفی را‌.

اما به تدریج، عوارض توسعه نیز خود را نشان داد. در حالی که جهان به‌سمت توسعه حرکت می‌کرد، تهدید به خطر افتادن رفاه نسل آینده یکی از معضلات جدی به‌شمار می‌رفت. مشکلاتی از قبیل به خطر افتادن کره‌ی زمین ناشی از پارگی لایه‌ی ازن، گرم شدن زمین و در پی آن ذوب شدن یخ‌های قطب، افزایش سطح آب‌ها در کنار آن جنگل‌زدایی، بیابان‌زایی گسترده، آلودگی‌های آب و هوا و…

  • به همین دلایل بحث توسعه‌ی پایدار مطرح شده است؟

بله، این موارد دلیلی شد که اساس توسعه زیر سؤال رود و به جای آن بحثی تحت عنوان «توسعه‌ی پایدار» مطرح شود. اما در عمل باز هم افزایش «سرمایه» حاکم بر کارکرد جهانی است و این فاصله معنی‌دار بین آنچه که گفته می‌شود و آنچه در عمل رخ می‌دهد، نگرانی‌ها را در سطح جهان افزایش داده است.

امروزه حتی برخی صاحب‌نظران ایرانی معتقدند، باید مبحث توسعه را تحت عنوان «توسعه اخلاق‌محور» دنبال کنیم.  در کنار این موضوع، بسیاری نیز معتقدند که دین، مبیّن اصلی اخلاق در دنیا است که این موضوع می‌تواند زمینه «توسعه دین‌محور» در آینده باشد.

حتی جمع‌بندی صاحب‌نظران منصف در عرصه‌های نظریه‌پردازی اقتصاد سیاسی و اقتصاد توسعه این است که در غرب برای اینکه پیشرفت و ترقی کنند، اخلاقِ خدامحور را کنار گذاشته و تنها به سرمایه بها داده است. امروز نیز در بحران اخیر اقتصادی، متوجه شدند که چقدر این نوع تفکر شکست‌پذیر است. اگرچه هنوز به فروپاشی مبتلا نشدند، اما شکست را تجربه کرده‌اند. حال معتقدند که باید چیز دیگری را جایگزین عامل سرمایه کنند.

مضافاً اینکه معتقدند که در رفاه مادی موفق بوده‌اند. اما در همین رفاه هم یک بُعد انسان را در نظر گرفتند و بُعد دیگر انسان که امنیت خاطر و معنویت باشد را کنار گذاشتند. الان با توجه به جنبه‌های مادی، زندگی انسان‌ها راحت‌تر شده است اما در معنویت و امنیت خاطر به شدت ضربه خورده است. وقتی انسان قرن ۲۱ را تحلیل می‌کنیم، دچار آشفتگی‌های شدید و پریشانی گسترده شده است. این موضوع مبین این است که بشر دچار عوارض فکری شده و آن امنیت خاطر یا در حقیقت آن طمأنینه‌ای که نتیجه رشد و تکامل می‌تواند باشد را به دست نیاورده است. این نقص و ضعف توسعه‌های مادی را نشان می‌دهد.

بنابراین جوامعی که با سطح درآمدهای پایین از یک خوشی و آرامش بالاتری برخوردار است این نتیجه معنویت و ایمان است که به اعتقاد من مصداق آیه‌ی «هو الذی انزل السکینة فی قلوب المؤمنین» است.

این ظرفیت بالایی را برای حقانیت مکاتب الهی در اقتصاد مخصوصاً اقتصاد اسلامی ایجاد می‌کند و وظیفه‌ی سنگین صاحب‌نظران است که با تحلیلی قوی در تقابل با نظریات حاکم، حقانیت نظام اقتصادی اسلام را ثابت کنند.

متأسفانه در قبل از انقلاب و حتی سی سال پس از آن، علی‌رغم اینکه دستاوردهای پراکنده‌ای داشتیم ولی چون نگاه و الگوهای حاکم ما غربی است، بنابراین می‌طلبد که ما یک هجومی به سمت وضع موجود ببریم و تجدید نظری در این زمینه انجام دهیم.

به همین دلیل پرداختن به مبحث پیشرفت و الگوی اسلامی فرصتی طلایی است برای مقابله با همه کاستی‌هایی که در سال‌های گذشته و دوره‌های مختلف در جمهوری اسلامی وجود داشته و دارد. متأسفانه الگوهای حاکم کماکان علی‌رغم نگرش‌ها و علاقمندی‌هایی که دست‌اندرکاران داشتند، الگوهای مادی یا سرمایه‌داری بوده است. قطعاً تأمل و تفکر توسط نخبگان و دست‌اندرکاران ما، اولین گام برای سازمان‌‌دهی و حرکت به سمت رسیدن الگوی بومی است.

  • برگزاری این نشست الگوی پیشرفت اسلامی-ایرانی نیز بر همین اساس شکل گرفته است.

بله، چون این بحث الگوی اسلامی پیشرفت، بحثی شجاعانه است که مطرح شده و حیف است که به آن جفا شود و فروکش کند. نباید اجازه دهیم تا حرف‌های ارزشی‌مان دستخوش چنین فضایی بشود. باید یک درک صحیح از تعریف و ضرورت آن ایجاد شود و بعد هم فضای مشارکت مردم و نخبگان فراهم شود. اگر این اعتماد‌سازی، شفاف‌سازی و بسترسازی نباشد، قطعاً سرنوشت این موضوع مهم نیز مانند بسیاری از مسائل دیگر می‌شود.

  • رهبر انقلاب گفتند که ما باید از ظرفیت نخبگان برای حل مسائل کلان کشور استفاده کنیم. حال چگونه می‌توان از تمام ظرفیت‌های نخبگانی استفاده کرد؟

تعریف نخبگی مهم است که اگر خوب صورت نگیرد، بیشتر شبیه به تعارف‌های سیاسی می‌شود. متأسفانه شاخص‌های نخبگی برخی دانشگاه‌ها همان مبنای ISI است.

من در همین جلسه جای خیلی از دوستان را خالی دیدم. بعضی‌ها اختلاف سلیقه دارند اما در فضای تضارب آرای جمعی می‌خواهند حضور داشته باشند. این به اجماع تئوریک منجر می‌شود؛ چراکه اجماع تئوریک و نظری اساس حرکت است. بنابراین اولین حرکت این است که ما محدودنگری‌ها را کنار بگذاریم و یک فضای آکادمیک علمی، دلسوز، علاقمند به موفقیت و آینده‌ی نظام را ایجاد کنیم. آن زمان است که با تضارب آرا به هم‌گرایی می‌رسیم. البته برخی نخبگان که بحثی را قبول نداشته باشند، خودشان کنار می‌روند.

متأسفانه این کمی‌گرایی و عدم انسجام آن با نیازهای واقعی کشور به معضلی برای نظام تبدیل شده است. در سال‌های اخیر هم تأکیداتی درباره‌ی تحول در حوزه‌های علوم انسانی توسط رهبر انقلاب صورت گرفته که متأسفانه دچار حب و بغض سیاسی شده است.

جلب نخبگان زمانی محقق می‌شود که ضرورت انجام کار، برایشان به‌درستی جا بیفتند. تعاملات خوب صورت گرفته باشد و دبیرخانه اجرای نشست ظرفیت خودش را بالا نشان بدهد تا بتواند این جذب یا در حقیقت ظرفیت‌سازی را ایجاد کند.
من ضمن احترام به همه‌ی عزیزان و ارج نهادن به تلاش‌شان، معتقدم کشور ما صاحب‌نظران متعددی دارد که اگر اینها در یک انسجام رفتاری قرار بگیرند، می‌توانند بسیار مثمر ثمر باشند.

  • خود نخبگان چگونه می‌توانند اثرگذاری بیشتری داشته باشند؟

یکی از اشکالاتی که در این عرصه وجود دارد، حاکمیت کمی‌گرایی بر مراکز تحقیقات و پژوهشی است. مضافاً اینکه تلاش فکری زمینه‌ساز باید تلاشی جهت‌دار باشد. صرف اینکه تلاش فکری صورت بگیرد و بعد خودش را در مقالاتی مثل ISI نشان دهد، کافی نیست.

متأسفانه این کمی‌گرایی و عدم انسجام آن با نیازهای واقعی کشور به معضلی برای نظام تبدیل شده است. در سال‌های اخیر هم تأکیداتی درباره‌ی تحول در حوزه‌های علوم انسانی توسط رهبر انقلاب صورت گرفته که متأسفانه دچار حب و بغض سیاسی شده است. این ظلم است که ما فضای فرهنگی و قلمرو علوم انسانی را با نگاه بسته‌ی سیاسی خودمان تعریف کنیم.

بنابراین باید خروجی تفکرات و تلاش‌های فکری در دانشگاه‌ها در راستای منافع ملی ما و معیارهای ارزشی اسلام باشد. برخی اساتید نسبت به منافع ملی مسئولانه برخورد نمی‌‌کنند. این عدم مسئولیت، بخشی مربوط به خودشان است و بخشی هم نظام آموزش عالی کشور که نتوانسته چنین فضایی را جا بیندازد. الان خروجی‌های‌ بسیاری از دانشکده‌های اقتصاد در زمینه‌‌ی تحقیقات علمی دنباله‌رو بعضی از نظریاتی است که امروز زیر سؤال رفته‌اند. در صورتی که باید هر دانشگاه اقتصادی در حکم یک مکتب تفکر اقتصادی قرار بگیرد، آن هم با نگاه نقادانه. به هر حال باید ظرفیت نخبگان را بالا ببریم و از این ظرفیت‌های بالقوه در راستای منافع ملی استفاده کنیم.

نوشته چرا پیشرفت؟ اولین بار در عصر پیشرفت. پدیدار شد.

]]>
https://asr-pishraft.com/%d8%b1%d8%a7%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/6/feed/ 0
کتاب الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت https://asr-pishraft.com/%d8%a7%d9%85%d8%aa%d8%af%d8%a7%d8%af-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/%da%a9%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%d8%a7%d9%84%da%af%d9%88%db%8c-%d8%a7%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85%db%8c-%d8%a7%db%8c%d8%b1%d8%a7%d9%86%db%8c-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/ https://asr-pishraft.com/%d8%a7%d9%85%d8%aa%d8%af%d8%a7%d8%af-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/%da%a9%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%d8%a7%d9%84%da%af%d9%88%db%8c-%d8%a7%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85%db%8c-%d8%a7%db%8c%d8%b1%d8%a7%d9%86%db%8c-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/#respond Mon, 25 Nov 2019 05:27:56 +0000 https://asr-pishraft.com/?p=237 در این کتاب تلاش شده است همه‌ی مطالبی که رهبری در خصوص پیشرفت عرضه داشتند، گردآوری و در چارچوبی مناسب به بازار علم و تحقیق ارایه گردد. کتاب «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» محصول تازه انتشارات انقلاب اسلامی برگرفته از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است. کتاب «الگوی اسلامی ایرانی …

نوشته کتاب الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اولین بار در عصر پیشرفت. پدیدار شد.

]]>
در این کتاب تلاش شده است همه‌ی مطالبی که رهبری در خصوص پیشرفت عرضه داشتند، گردآوری و در چارچوبی مناسب به بازار علم و تحقیق ارایه گردد.

کتاب «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» محصول تازه انتشارات انقلاب اسلامی برگرفته از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است.

کتاب «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» از شش بخش تشکیل شده است. بخش اول به نقد رویکردهای نظری در مورد الگوهای پیشرفت اختصاص یافته است. در بخش دوم اهمیت و اهداف الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت مورد بحث قرار گرفته است. بخش سوم کتاب درباره مفهوم، ابعاد، شاخص‌ها و حدود پیشرفت بوده و در چهارمین بخش شرایط و مقدمات پیشرفت در بیان رهبر انقلاب ارایه شده است. بخش بعدی به جایگاه عدالت در مدل اسلامی پیشرفت پرداخته و نهایتا در آخرین بخش به ارزیابی وضعیت پیشرفت در کشور می‌پردازد.

تدوینگر کتاب در مقدمه کتاب می‌نویسد: «در طول سالیان گذشته، خطوط کلی اندیشه‌ی امام و انقلاب همواره پایه‌ی برنامه‌های توسعه بوده و تلاش شده دچار انحراف نشود. اما در این مسیر، فرازها و نشیب‌ها، کمی‌ها و کاستی‌ها کم نبوده است. افراط و تفریط در برخی موارد با تقلید رویکردی خاص و تغلیب آن بر سایر ابعاد زندگی، موجبات ایجاد اشکال و گاه انحراف را فراهم ساخته است. در مقطع کنونی با رشد علمی و فرهنگی جامعه از جهات مختلف، شرایط برای تدوین یک الگوی جامع و کامل مبتنی بر اندیشه دینی فراهم آمده است.

در این کتاب تلاش شده است همه‌ی مطالبی که رهبری در خصوص پیشرفت عرضه داشتند، گردآوری و در چارچوبی مناسب به بازار علم و تحقیق ارایه گردد. در تدوین چارچوب ، علاوه بر اینکه به قالب‌های علمی مرسوم و متداول در جامعه‌ی علمی توجه شده، منطق و نوع دسته‌بندی مورد اعتنای رهبری مبنای کار قرار گرفته است.»

در بخشی از متن کتاب و به نقل از بیانات رهبر انقلاب در دیدار دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در تاریخ ۱۳۸۶/۲/۲۵ آمده است: «بحثی که برای الگوی پیشرفت می‌کنیم، برای این نیست که می‌خواهیم پیشرفت را شروع کنیم. پیشرفت از انقلاب شروع شده، بلکه به این معناست که با بحث نظری و تعریف شفاف و ضابطه‌مند از پیشرفت، قصد داریم یک باور همگانی در درجه اول در بین نخبگان، بعد در همه‌ی مردم به وجود بیاید که بدانند دنبال چه هستیم و به کجا می‌خواهیم برسیم و بخش‌های گوناگون نظام بدانند چه کار باید بکنند. این را باید پیدا کنیم.»

نوشته کتاب الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اولین بار در عصر پیشرفت. پدیدار شد.

]]>
https://asr-pishraft.com/%d8%a7%d9%85%d8%aa%d8%af%d8%a7%d8%af-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/%da%a9%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%d8%a7%d9%84%da%af%d9%88%db%8c-%d8%a7%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85%db%8c-%d8%a7%db%8c%d8%b1%d8%a7%d9%86%db%8c-%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa/feed/ 0